עד כמה טיווין ידע?

HarelBarok

New member
עד כמה טיווין ידע?

במהלך שיחה בין טריון לטיווין על המלכים השוררים, טיווין מזכיר שאין מה לדאוג לגבי באלון גרייג'וי, ושלפעמים מילים כתובות קטלניות יותר מחרבות. דקות ספורות אחר כך, באלון גרייג'וי נהרג (נרצח ע"י חסר פנים כנראה) ואירון מגיע לאיי הברזל באופן "מיסטורי" לאיי הברזל. ההקש שקפץ לי לראש הולך בערך ככה: טיווין ואירון היו מקושרים בניהם, ואירון היה בן ברית של טיווין שבעזרתו קיווה זה לזכות בתמיכת איי הברזל. עכשיו, האם זה אומר שטיווין ידע על דרקוניה של דאני? לא מתאים לדמות כטיווין לא לדעת ידיעות מרעישות שכאלו, גם אם הן מחוץ לווסטרוז, וגם אם הוא באמת בן ברית של אירון יש איזה סבירות שהוא ישתף אותו במידע שברשותו על הדרקונים. עוד אופציה היא שגם קוואן (כאיש סודו של טיווין) יודע על הדרקונים ועל הברית.

nedisrael

New member
לא נראה לי

דבר ראשון, בשיחה עם טיריון נרמז בצורה מאוד ברורה שטייווין מתכוון למילים ש"הרגו" את רוב סטארק. הרי השניים דיברו על החתונה האדומה, לכן סביר להניח שטייווין מתכוון למכתבים והבריתות שעזרו לו לחסל את משפחת סטארק. לגבי מותו של באלון גרייג'וי, לא חושב שטייווין היה מעורב, מכמה סיבות. בשביל מה לטייווין לשתף פעולה עם יורון עין העורב? הרי האינטרס של טייווין היה שאנשי הברזל ישארו חזקים, בשביל מה לו להרוג את המלך שלהם ולהסתכן במלחמת ירושה באיי הברזל? טייווין בעצמו אמר שהוא מקווה שהבולטונים ובני הברזל ילחמו על הצפון ויתישו אחד את השני, עד אשר טיריון יגיע לצפון עם סאנסה ובנם המשותף, ויקח את המושכות. זה אומר שבאותו זמן, האינטרס של טייווין היה לשמור את בני גרייג'וי יחסית חזקים. הרי כל עוד באלון שלט באיי הברזל, הספינות הארוכות שלהם היוו איום רק על הצפון, ולא על שאר ווסטרוז שנוצרה בשלטונו של טייווין. למה לטייווין לשתף פעולה עם יורון, שניגוד לבאלון, לא ברור אם יחליט לתקוף את שאר ווסטרוז או להמשיך בקו של באלון ולנהל מתקפות על הצפון בלבד. בנוסף, הריגת באלון רק גרמה לבעיות אצל אנשי הברזל, הרי למה היה סיכוי לסטארקים לכבוש מחדש את חפיר קאילין? כי הרבה מאנשי הברזל שהוצבו בחפיר (ובמיוחד הקברניטים והמנהיגים שלהם) עזבו בכדי לחזור לאיי הברזל ולעזור בבחירת המלך החדש. הערה קטנה, כתבת שטייווין אמר שמילים יכולות להיות קטלניות ואז "דקות ספורות לאחר מכן" באלון מת. אולי עברו דקות ספורות מהרגע ש*אתה* קראת את הפרק של טיריון עד שגילית שבאלון מת, אך זה לא אומר שבאמת עברו דקות בווסטרוז עד שהוא מת. ההפרש בין הפרקים לעיתים אורך שבועות, ואני חושב שזה היה המצב גם כאן.

למעלה