עד כמה חשוב להבין את השפה בזמן תכנות תוך כדי שינה?

di9010

New member
עד כמה חשוב להבין את השפה בזמן תכנות תוך כדי שינה?

התחלתי להאזין להקלטות באנגלית שמחדירות מסרים חיוביים למוח ... מעין מדיטציה שכזו... אני עושה את זה בשכיבה לפני השינה..
כך שאני חצי מאזין וחצי מנמנם.. שפת האם שלי עברית, ומתוך ההקלטה אני מבין כ 60% מההקלטה (בגלל השפה). האם זה בכלל אפקטיבי להקשיב למסרים שכאלו שלא בשפה שאני מבין אותה ב 100% ?

אשמח לדעתכם. תודה רבה

ommerl

New member
זה אפקטיבי באותה מידה שאתה מבין את השפה

מילים שאתה לא מבין לא יצרו שום משמעות בתוך הראש שלך ולא תהיה להן השפעה.
אם נגיד שאתה מבין 60% מההקלטה זה אומר שאתה מקבל 60% מהסוגסטיות.
&nbsp
זה יכל להיות אפקטיבי אבל פשוט פחות אפקטיבי מאשר כשאתה מבין הכל ואם זו הקלטה עם מסרים מורכבים אז אתה למעשה מקבל פחות מ- 60 אחוז מהסוגסטיות.
&nbsp
זה לא שיש לזה תועלת אפסית, אבל זה פחות טוב מלהבין את הכל.

יש סיכוי גבוה מאוד תבין את הכל

היי di9010,

ברמת העיקרון, המוח שלנו מסוגל לפרש את כל השפות. על פי נועם חומסקי (שהוא אחד מחוקרי השפה המבריקים של זמננו), אנחנו נולדים עם מנגנון פענוח שפה מושלם שמסוגל להבין את כל המבנים הלשוניים ואת תבניות הדיבור שמרכיבים שפה. עם השנים, אנחנו מתמקצעים במספר מוגבל של שפות ומפתחים את האמונה שאין לנו יכולת להבין שפות אחרות.

עם זאת (וכמו שלומדים אנשים שמטיילים בחו"ל), כשאנחנו מגיעים למצבים בהם מדברים איתנו בשפה אחרת אנחנו אמנם לא מבינים במודע מה אומרים לנו ובכל זאת מצליחים להבין מה הייתה הכוונה.

זה בנוגע להבנת השפה. עכשיו השאלה היא אם הקשבה למסרים תוך כדי שינה בכלל עובדת... זו כבר שאלה אחרת לגמרי

di9010

New member
תודה רבה :)

אשמח לדעת (או לקבל לינק) מאיפה המידע שהמוח שלנו מסוגל לפרש את כל השפות?

ובכל מקרה תודה על התגובה

למעלה