עד כמה דק הגבול

deep ocean

New member
אתה חושב שזה בסדר? ../images/Emo46.gif

לחשוף את המחשבות שלי ושל בן לכל העולם?
בדיוק באותו הזמן (אתמול) אני ובן דיברנו על מציאות פנימית ומציאות חיצונית. ב-א-מ-ת!

L i z a r d

New member
../images/Emo6.gif

קצת לפני שבאתי לשלוח את ההודעה קיבלתי מסר מבן - הייתה לי הרגשה שזה קשור לזה...
הוא לא היה קשור בסופו של דבר, אבל לא טעיתי בהרגשתי.

deep ocean

New member
יש תרגיל בקונג-פו

על המציאות הפנימית והמציאות החיצונית
אם היית כאן, הייתי יכולה להדריך אותך בתרגיל הזה. טוב, אתה לא כאן. עד כמה דק הגבול? יש את המציאות החיצונית כרגע שהיא: החדר שאתה נמצא, הצלילים שאתה שומע מהרחוב, הטמפרטורה בחדר, ועוד יש את המציאות הפנימית שהיא המחשבות שלך, הרגשות שלך, התגובות שלך להודעה שלי. אולי תסביר את שאלתך שוב פעם, כי אולי לא הבנתי.

L i z a r d

New member
יפה

אני אתן לך דוגמה. המחשב, החדר, כל מה שאת רואה כרגע. איפה זה מתקיים?? "בחוץ"? למעשה כרגע התמונה נמצאת על רשתית העין שלך.

deep ocean

New member
אני חושבת ש....

המחשב, והחדר => נמצאים במציאות החיצונית אלי התחושות שלי לגבי החדר (אני אוהבת את החדר הזה? אני שונאת את החדר?), הזכרונות שלי לגבי דברים שהתקיימו בחדר הזה, רגשות שלי לגבי דברים שהתרחשו דרך המחשב, זכרונות לגבי אנשים שהתכתבתי איתם, וכו´ וכו´ => שייכים למציאות הפנימית שלי התמונה נמצאת על רשתית העין שלי, זה עדיין לא הופך אותה למציאות הפנימית שלי. ואם הפלצתי עכשיו, אז הפוק היה במציאות הפנימית שלי? מבחינתי לא. התגובות שלי לפוק הן המציאות הפנימית שלי. וחוץ מזה, לא הבנתי לאן אתה חותר?
נראה שאתה רוצה לשאול משהו אבל הולך מסביב, או שאני לא ממש מבינה את השאלה לגבי הגבולות בין המציאות החיצונית לפנימית.

L i z a r d

New member
המחשב, החדר

המראה של המחשב והחדר הוא תופעה שמתרחשת בתוכך, במוח לצורך העניין. כשאנחנו מביטים על עצם דמותו נמצאת למעשה על רשתית העין. אך אנחנו תופשים בתודעתנו את המראה הנקלט כדבר שמתרחש "שם בחוץ", במקום להתייחס אליו כ"דמות על הרשתית שלנו". באופן דומה, לדוגמה, אם נקבל מכה ברגל נחווה את הכאב ברגל, למרות שלמעשה התהליך כולו של תחושת הכאב מתרחש במוח. אפשר לראות את זה באופן יותר פשוט, במחשבות. לדוגמה אדם מסתכל על סיטואציה מסוימת בחייו, ומניח הנחה שלא מבוססת על מידע מוצק. נגיד "X מנסה להזיק לי כל הזמן במתכוון". בתודעותו, הוא תופש ש-X מזיק לו כעובדה שקיימת במציאות החיצונית. למעשה הנתון הזה מתקיים אך ורק בראשו ולמעשה אין לו קשר למה שמתרחש...
אפשר לראות פה בעצם שקיימות המון תופעות שמתרחשות "בפנים" אך המיינד, המוח, יוצר את האשליה שחלקן תופעות "פנימיות" וחלקן "חיצוניות".

drall

New member
הבה ניתן דוגמאות

דוגמא למציאות פנימית - כאב בטן דוגמא למציאות חיצונית - קומקום מה הגבול בין קומקום לכאב בטן - לך תדע. ?אין לך שאלות יותר חשובות. דרול

משעשע שתוך כדי מחשבה עלה לי ...

רעיון שאולי אין בכלל גבול בין החיצוני והפנימי והכל אולי מקשה אחת. מי ש"בונה לוגית" את הגבול זה אנחנו כדי לעשות הפרדה בין התחושות הפנימיות שלנו לבין העולם הפיזי החיצוני. בעצם העולם החיצוני בנוי מהעולם הפנימי שלנו ומהדרך שאנו רואים/מפרשים את "החיצוני". כמה אנשים חיים במציאות "החיצונית" את המציאות הפנימית שלהם. (דמיונות,שקרים ואמונה בהם וכד´) וכמה אנשים חיים את העולם "הפיזי/חיצוני" כשלהם והופכים את זה למציאות הפנימית שלהם. והופכים להיות מרכז "העולם החיצוני" בתוך הפנימי. הממ כתבתי תוך כדי מחשבה, אז אם זה מבולבל אתכם הסליחה

למעלה