עד כמה אני נאיבית?

five2go

New member
עד כמה אני נאיבית?

חמישי נעים לכולם!
אני נמצאת בדילמה גדולה ואשמח מאוד אם תייעצו לי מה אתם הייתם עושים במקומי.

אני יוצאת עם מישהו כבר חודשיים וחצי,מהפגישה הראשונה הפכנו להיות מאוד אינטנסיביים,משמע-כל ערב כמעט ישנים יחד+כל סופ"ש יחד. כיף לנו מאוד,טוב לנו,נעים,הכימיה מעולה ושאר ירקות.
לפני בערך חודש,הייתה לנו שיחה כדרך אגב על העובדה שהוא לא מביע רגשות.פתחתי את הנושא בפניו מאוד בקלילות ואז הוא אמר לי שעם כמה שטוב לו,הוא לא חושב שקיימים בו באמת רגשות אליי. לקחתי את זה מאוד באיזי (מולו) ואמרתי לו שמבחינתי הקשר הזה הסתיים ושאני מאחלת לו הצלחה לרוב. לא עברה חצי שעה והחל מבול של SMSים שמציינים שאני יקרה לו והכי אכפת לו ממני בעולם ולא ייתכן שאין בו רגשות וכו' וכו' . למחרת הוא המשיך לדבר איתי,ניסה וניסה ואחרי יומיים נפגשנו וחזרנו. שבוע לאחר מכן שוב חתכתי,בטענה כי אני לא מסוגלת לשקר לעצמי ולדעת שאני נקשרת ומפתחת רגשות עזים למישהו שבכלל לא יודע מה קורה איתו.בשיחה הזו הוא הסביר לי קצת יותר ואמר שהוא רוצה שמהרגע הראשון יהיו "זיקוקים",ניצוצות,פרפרים ובלה בלה בלה. הוא בן 25 (אני תכף 29) ולדעתי ,ורק לדעתי כמובן, אהבה אמיתית וחזקה לא תמיד מתחילה בזיקוקים ומערבולות בבטן. להפך,מנסיוני, הדברים שקורים הכי מהר מסתיימים אחרי דקה וחצי.
נפגעתי מאוד כי הבנתי שככל הנראה הוא מקובע בדעה הזו,עדיין קצת ילד, ושהוא לעולם לא יראה בי מישהי שהוא מסוגל להתאהב בה באמת. אחרי מס' ימים שוב חזרנו,הוא לא הסכים לוותר ואני כבר מאוהבת כולי,חלשת אופי (מישהו אמר סמרטוט?) - הסכמתי.

מאז אנחנו שוב יחד. חשוב לי לציין שהוא אדם מאוד סגור,איבד את אחיו ואימו לפני מס' שנים ולדעתי זה מאוד משפיע עליו ומקשה עליו להיפתח. אולי הוא מחפש סיפור מהאגדות פשוט כי הוא יודע שלרוב זה לא קיים ונוח לו לחיות בצורה כזו,לא לתת לאף אחד באמת להתקרב,לא להכניס אף אחד ללב שלך.
בשבועיים האחרונים אני מרגישה שהתקרבנו יותר. הוא נפתח אליי יותר,מספר לי וחולק איתי דברים אישיים,חוויות,זכרונות, וזה לא היה קיים קודם. בנוסף,פתאום החל מדי פעם לקרוא לי בכינויי חיבה קטנים,מה שהוא לא עשה מעולם. יוצא איתי ב00:00 בלילה כי אני משתעממת ונמאס לי מהבית, מטפל בי כשאני חולה,רץ לקנות לי נענע באמצע הלילה,כי בא לי שייק... מחבק יותר,מלטף,מסתכל עליי במבטים הרבה יותר עמוקים והסקס נהיה אפילו עוד יותר טוב.
מצד שני- העננה הגדולה של לא-הפלת-אותי-בקסמייך-מהרגע-הראשון עדיין מרחפת בחוזקה מעליי. כל דבר קטן שהוא עושה קצת לא בסדר-ישר מתקשר לזה אצלי בראש ("אם הייתי מישהי אחרת הוא היה מוותר על הכדורגל בשבילי"- ושטויות כאלו..). איך אפשר להמשיך קשר עם מישהו שאומר לי- את לא האחת? (במילים אחרות),זה כל כך כואב /: אני יודעת ומבינה לחלוטין שאני כנראה עושה טעות שאני נשארת,אבל פשוט קיימת בי התקווה הקטנה הזו שלוחשת לי "לא לוותר",ש"זה רק ייקח לו עוד קצת זמן והוא יתאהב בך בגדול" .
עד כמה אני נאיבית?

אם את כבר מאופקת ולמודת נסיון מהבדל הגילאים

/למה את מקובעת על מה שאמר שאתם יוצאים רק חודשיים? אולי
זה ישתנה? למה הוא צריך להצהיר שאת האחת אחרי חודשיים? יתכן שאת זאתי שנפלה בקסמיו מהר מדי, וקשה לך כשאין הדדיות איתו מההתחלה.

אני לא מבין למה ציינת שהיתה לכם שיחה ועוד הגבת מולו,
אבל המשכתם אותה בסמסים? זה לא היה מולו ולא נעליים כנראה.
ואם זה היה מולו יכול להיות שהתוצאה היתה יותר עדינה לשניכם.

כמה שתשתנו ביחד אחד למען השניה, תשתחררו שניכם מהמקובעות.
הוא מהמקובעות של תמימות של ילד ואת אולי מתמימות של מתאהבת
בפתיחות בלי בעיות.

שזה אחלה בעולמנו וזמננו, אבל הולך ונהיה נדיר ולוקח לאנשים זמן להפתח. אני מאוד מתחבר לנקודה הזאת אישית. אני חושב שאין מה לחכות שדברים ישתנו אצל האחר. יותר קל לעבוד על עצמך ולשנות
נקודת מבט שתקל על העניינים. אני בטוח שהוא עושה את הדברים
האלו כדי לא לאבד אותך ולנסות לחולל שינוי גם באיך שאת תופסת אותו
ואת משמעות הקשר שלכם בשבילו.

אצלנו אותו סיפור אבל קשר אינטנסיבי ברמה שעברנו לגור ביחד.
איך אפשר להמשיך קשר? עובדה שאת עדיין בקשר.

שאלת המיליון דולר

אחרי שקוראים את כל מה שכתבת נראה שעשית לו משהו
שאלת אותו שאלה אחרי חודשיים של זוגיות שעבור גיל 29 נראית טריוואלית לחלוטין, אבל לבחור בן 25 לא בהכרח
אז אולי הבחור נתן לך תשובה שאומרת בעצם דבר אחר...שהוא לא חשב על זה...כלומר לפעמים הרגשות בהתחלה (כן גם אחרי חודשיים) משוייכות לרגשות של תחילת קשר
ולא בעצם לדבר האמיתי שזה מה שרצית לשמוע ואחרי שאמרת לו שאת עוזבת הוא בעצם התחיל לחשוב וגילה שהוא מאבד אותך.

ממה שאת כותבת ניכר שהוא מתחיל לתת לך את מה שאת חיפשת וגם הפרטים הקטנים הופכים בעיניים לגדולים ...וזה יפה (אני מקנא)
את צריכה להפסיק לשפוט כל צעד וצעד שלו כי זה רק יגרום לך להיות פרנואידית מאידך את יכולה להסתכל על התנהגות כללית...כלומר לא להסתכל על אירוע ספציפי, שיחה/דייט אלא על כל המקשה
ההשקעה שלנו היא ברמת השלם לא ברמת פרט ספציפי

בלי קשר לשאלתך
אותי מסקרן משהו אחר בהקשר לכך שאת בת 29 שיוצאת עם בן 25...
האם את והוא למיטב ידיעתך מחפשים את אותו הדבר בשנה שנתיים הקרובות...
זו נראה לי שאלה שחשובה יותר...כי אומנם אם הזמן אנחנו משנים את דעתנו...אבל יש דברים שלא באמת משתנים

five2go

New member
תראה,

תראה, אם ברמת הבשלות הוא לא בlevel שלי-קצת חבל לשנינו על הזמן. בעיניי יש גברים שלנסות ולגשש ולשאול קצת מה מתרחש בפנים לא מרגיש להם מוקדם מדי אחרי חודשיים, בלי קשר לגילם. יש בני 35 שאינם מוכנים כמו גם שישנם בני 23 בוגרים ובשלים ביותר.
הוא כן חשב על זה, בשיחה השנייה שלנו הוא הסביר לי שכן יש לו רגשות,אבל שהוא ציפה מהדייט הראשון לאפקט "וואוו" שכזה. כאילו סוג של אהבה ממבט ראשון. ככל שמתבגרים מבינים שלפעמים הדברים מגיעים יותר לאט ושאסור לשלול אדם בגלל שהאפקט הרצוי לא התקבל בשנייה הראשונה. אני בגילו אכן האמנתי וייחלתי למי שיפיל אותי מהרגליים ברגע הראשון,וכן,זה אמנם קרה,אבל זה נגמר במהירות שזה התחיל. כמובן שלא אמרתי לו את הדברים האלה,לא ממקומי לשכנע אותו להרגיש כלפיי,אבל לצערי נראה לי שהוא בחר לקבוע שאיתי זה פשוט לא זה,וככה כל מערכת היחסים שלנו התנהלה.

כלומר,הכל היה באמת באמת טוב-אבל לא מספיק. תמיד הרגשתי שחסר משהו,תחושת הבטן הזו לא הניחה לי,וצדקתי.

בכל אופן,נכון,הוא קצת השתנה, התקרב,נפתח,ניסה קצת יותר,אבל המהות עצמה,המהות הזוגית,הדברים הקטנים כמו לתת נשיקת בוקר טוב,לרצות לטייל יחד,לחוות יחד,לאגור לעצמנו זכרונות משותפים- לא הייתה בו. הוא ראה בי מישהי זמנית,אמנם ללא תאריך סיום כמובן,אבל עדיין-לא האחת. ובלי קשר לגיל שלי,אף אחת לא צריכה לקיים מערכת זוגית עם מישהו שמגדיר אותה מראש כחסרת פוטנציאל אמיתי.
בשבת בצהריים התווכחנו על משהו,ביקשתי ללכת הביתה. הוא התנגד לכך פעם-פעמיים ולבסוף הקפיץ אותי לביתי. רק ב01:00 בלילה סימס,שאל מה קורה,עניתי בקרירות ובכך זה הסתיים. למחרת אמר שהוא מבין למה כעסתי ושהוא חשב שלא חשוב לי בכלל שהוא יתנצל. ביקש לצלצל מאוחר יותר ופשוט כתבתי לו שמבחינתי אין פה מספיק בשביל קשר אמיתי,לי יש רגשות ולו אין,וזו השורה התחתונה. כתבתי לו מאוד בנחמדות כמובן,בלי רגשות טינה ובלי כלום. ביקשתי שלא יענה כי אין טעם להמשיך את ההתכתבות- ובכך זה הסתיים. ולא-לא הייתי פזיזה או טיפשה, תחושת הבטן שלי לא טועה לצערי, ועכשיו אני מרגישה שלמה וחזקה יותר.למרות הגעגועים הקשים.

ולשאלתך- אני לא לחוצה על הקמת משפחה או נישואים,לכן מבחינתי אין בעיה לצאת עם מישהו קטן ממני. מה שחשוב לי זה לדעת שמבחינת בן הזוג שלי הוא רואה את העתיד שלנו יחד.מתי זה יקרה? לא קריטי, מספיקה לי הידיעה שאני מה שהוא מחפש :) ושוב כפי שכבר ציינתי- יש גברים שבשלים להקמת משפחה כבר בגיל 24-25 (75% מהשכבה שלי כבר נישאו בגילאים אלו),ויש כאלו שגם בגיל 45 לא יהיו מוכנים לכך .

חבל

אומנם הנחתי מראש שזה מה שיקרה
אבל תמיד נחמד לשמוע סיפורים שמסתיימים מעבר למצופה בכיוון החיובי של הדבר

נראה שאת בחורה רצינית שיודעת מה היא מחפשת
מקווה שתמצאי את נשיקת הבוקר טוב המתוקה והרטובה (מרגש)במהרה

five2go

New member
תודה בחור,

אני גם האמנתי איפשהוא שדברים יסתיימו קצת אחרת :)
המון תודה !

שלום

רגשות בדרך-כלל מתפתחים, לא באים בהפתעה. לכן צריך ליצור קשר לאט. אולי הקשר היה מהיר מדי ולכן מרתיע. אפשר להתחיל מידידות לא מחייבת ולהתקרב בהדרגה עם התעצמות הרגש.

בדיוק ההיפך מנאיבית

אני כבר שנה וחצי עם ה"לא מתאהב" הפרטי שלי
ולא נראה שזה הולך להיגמר בקרוב
או שזה פחות שווה ממה שיש לאחרים

חוסר ביטחון יהיה קיים תמיד,
לא חשוב אם בגלל שלא היו לו פרפרים בבטן או בגלל שהאוזן השמאלית שלך קצת גדולה.

five2go

New member
אנה אני חייבת לשאול,

איך את יכולה לחיות איתו כל כך הרבה זמן בידיעה שהוא לא מתאהב בך? שאת מבזבזת את הזמן שלך עליו? אני פשוט מנסה להבין,כי ביומיים האחרונים אני מתחילה לתהות אם פעלתי נכון כשחתכתי איתו.אולי יש דרך אחרת..

אז זהו,

לפני שנה הוא לא התאהב,
אבל זה לא מצב סטאטי. דברים השתנו מאז, ואני שמחה שהייתי חכמה מספיק להבין כבר אז מה חשוב.

ומה זה הקונספט המגוחך הזה של "לבזבז את הזמן"?

זוגיות לא מגיעה עם תעודת אחריות לכל החיים.
את יכולה גם לחיות איתו 20 שנה ולהיות הכי מאושרת.

five2go

New member
מה הכוונה להבין כבר אז מה חשוב?

מה בעצם חשוב? הרגשות לא חשובים? אני לא רוצה להרגיש שפספסתי כאן הזדמנות גדולה איתו...

יקירתי,

אין הזדמנויות גדולות. או שאת מספיק רוצה אותו בשביל להיות שם ולקוות לטוב,
או שהמחשבות על מצב ההתאהבות שלו יכרסמו בך, ואז חבל להמשיך.

את השאר אני עונה לך במסר

למעלה