עד הנקודה

עד הנקודה ../images/Emo15.gif

שלום לכולם, אתמול בערב רקדתי בראשל"צ בגן נחום, שמעון עשור המרקיד... כמדי שבוע הוא שם את הריקוד "עד הנקודה" נדמה לי - ריקוד שהוא חיבר. הריקוד והשיר יפים מאוד. אני רוצה לשאול אם בעוד מקומות רוקדים את הריקוד הזה. ועוד ...אולי יש למישהו את המילים של השיר.

הריקוד לא נרקד כלל.

את הריקוד "עד הנקודה" אכן, חיבר שמעון עשור. הריקוד לא נרקד בשום חוג בארץ כשחובר, ובטח שלא כיום. אתמול עשור שם את הריקוד הזה בביתו שלו ומייד הפסיק, עקב מחיאות הכפיים שבאו מהרוקדים במחאה שלא יודעים ולא אוהבים את הריקוד. גם את הריקוד הגרוע השני שלו "עדן" (מנוחתו עדן), עשור מנסה לעיתים לדחוף, אך נכשל בזאת פעם אחר פעם. הריקוד היפה והיחיד שהצליח לו זה "סתיו ישראלי" וכמובן ריקוד זה מושמע אצל עשור מידי ערב. עדיף לעשור מרקיד, מוכשר ובן אדם סימפטי, להבין שריקוד גרוע צריך להעלם, אפילו אם הריקוד שייך לו והוא המרקיד במקום. מלבד זאת החוג של עשור בגן נחום גדול יפה ומוצלח. מירי.

מירי, לטעמי את נחרצת מדי

בקביעותיך: א. "לא נרקד בשום חוג בארץ", הייתי מוסיף "למיטב ידעתי". (גם אני לא מכיר מקומות בהם הוא נרקד, אך לא אהיה כל כך נחרץ בקביעתי. מעבר לכך קימו אפשרויות נרחבות בחו"ל. ב. "הריקוד הגרוע השני שלו ´עדן´", הייתי מוסיף גם כאן "לדעתי". נראה לי שתוספות אלה מחוייבות, במיוחד לאור העובדה שדעתך בפורום הינה כבדת משקל. ואשר לדעתי שלי: אינני מכיר ריקודים אלה מקרוב (ידוע לי שהם קיימים, אך לא רקדתי אותם מספיק), אך לדעתי, עם "יחסי ציבור" נאותים (קשרים עם מרקידים, דחיפה מאסיבית, מזל, פרוטקציה וכו´) כמעט כל ריקוד יכול לההיפך ל"ריקוד טוב" אם קנה המידה הינו "כמה הוא נרקד". אני חולק על הקביעה שהריקודים שנשארים הם, בסופו של דבר "הריקודים הטובים". לדעתי יש הרבה דוגמאות הפוכות, אך אין אפשרות הוכיח זאת כיוון ש"טעם וריח וכו..." אם לשפוט ריקודים לפי קריטריונים של תוכן השיר, הלחן, היחס בין התנועות והצעדים לשניים הראשונים, העריכה המוסיקאלית שעשה מחבר הריקוד ועוד, הרי נמצא הרבה דוגמאות של ריקודים הנרקדים אך אינם עומדים בקריטריונים אלה.

אני נחרצת, כי אני בטוחה.

היות ואני עוקבת הרבה שנים על כל מה שקשור ב"הפצת הריקוד", אני נשמעת נחרצת כשאני חושבת על ריקוד שהוא גרוע. אין צורך להוסיף בכל משפט את המילה "לדעתי", כי אם אתה אומר וכותב, מין הסתם זו דעתך. ואכן לגבי שני הריקודים האלה אני בטוחה : שני ריקודים אלו ששמעון חיבר ועושה כל אשר לאל ידו להרים אותם, נחתו לו נחיתת אונס. מפעם לפעם הוא שוב עושה להם הנשמה מלאכותית, אך מה לעשות, שני הריקודים פשוט לא טובים. לגבי "סתיו ישראלי", הצליח לו, ולכן כל חוג של שמעון, הריקוד הזה שלו נרקד ונרקד עד שיצא מהאף. ראה את הריקוד "עוד מעט" שיצר בחור לא מוכר מהצפון, בלי שום כושר הפצה, דחיפה מסיבית, פרוטקציה וכו´, הריקוד טוב ולכן הוא שלאגר. והריקוד המדהים של אבנר "פתאום מצאתי בך". צריך "כושר הפצה" או פרוטקציה לריקוד כזה ? וזה בינתיים הכל, ל ד ע ת י. אשמח לשמוע ממישהו שרוקד במקום כל שהוא אחר בארץ (לא אצל עשור) ורקד את "עד הנקודה" בשנה האחרונה. מירי.

עוז 2002

New member
עכשיו אתה יכול להבין, ירון...

עכשיו אתה יכול להבין, ירון, למה התכוונתי כשכתבתי שבמקום "אתה צודק לחלוטין" עדיף לומר "אני מסכים איתך". אז לא הבנת את ההבדל, אבל עכשיו (אולי) תסכים איתי שכשאנו מבטאים את דיעותינו ולא קביעות אוניברסליות, מן הראוי לסייג אותם. ואין בהודעה זו כדי להביע את עמדתי בוויכוח הנדון. עוז

המשך ל"עד הנקודה" ../images/Emo18.gif

מירי יקרה, הרקוד "עד הנקודה" נרקד אתמול במלואו, מחיאות הכפיים יצאו ובאו כמחאה על רקודים שיצאו מה"בוידעם" אבל, לא קלאסיקה יפה אלא רקודים שנס ליחם ו"מעצבנים" (והנוער יגיד "מעפנים") - לפחות עיצבנו חלק גדול מהרוקדים. אשר לרקוד הנדון אני מסכימה עם ירון שרקוד צריך "דחיפה" הרקוד יפה (קצת קשה) ושווה לתת לו דחיפה כזאת. אשר ל"עדן" את אמרת מנוחתו עדן ובערבית נאמר "אללה ירחמו" זה מסוג הרקודים שגווע עוד בטרם נולד. לא נוכל לומר עליו קלאסיקה. אגב היית שם אתמול בערב?????. ההפסד כולו שלי אם לא ידעתי.

בת שבע 1

New member
עד הנקודה

למירי שלום,נכנסת לפורום באופן קבוע ונהנית מחוש הומור שלך וכן מעריצה אותך על הידע הנרחב,אך הפעם אני בהחלט לא מסכימה איתך.לדעתי הרקוד עד הנקודה הוא אחד הרקודים היפים,המנגינה מקסימה,הצעדים מותאמים למנגינה,וכן שמעון עשור מתגלה כיוצר מקורי.מסתבר ששתינו רוקדות בדיוק באותם החוגים וחבל שאינני מזהה אותך.

ל-בת שבע

זה בסדר גמור מצידי שאינך מסכימה איתי לגבי "עד הנקודה". אי אפשר להסכים לכל דבר אחרת יהייה כאן משעמם. ובאשר לריקוד : למדתי אותו גם אצל שמעון עשור במערב ראשון בשנת 98 וגם אצל אייל עוזרי כשעוד הרקיד ברמת אפעל. שמעון ניסה שוב ושוב ללמד את ריקודו בחוגיו היות וזה הריקוד שלו. אייל ניסה פעם אחת ללמד, ולאחר שהריקוד נרקד ותגובת הרוקדים היתה פושרת למדי, אייל ירד מהרקוד, שבוע לאחר מכן, אייל כבר לא טרח לחזור על הריקוד. בחוג שלי ברעננה (יום ה´) הריקוד אף פעם לא נלמד ולא נרקד. מה עושה ריקוד מוצלח, אם לא מבחן הזמן, וקליטתו ברחבי הארץ. האם הריקוד הזה לדעתך נרקד כיום, פרט לחוגים של עשור בעוד מקום בארץ ? אם כן, היכן ? מבלי לגרוע ממעלותיו של שמעון עשור, שלדעתי הוא אחד ממפיקי הארועים הטובים ביותר בארץ וגם מרקיד מעולה. מירי.

למעלה