עד איפה???

אני ממש לא רב איתך, ואני מתנצל אם זו ההרגשה ש

שקיבלת. ואין לי שום בעיה שתפני למשטרה או לכל גוף אחר אם את חושבת שזה יעזור לך במשהו, או שאני מפריע למהלך חייך הסדיר. פתחת בלוג בעקבות ה"שיחה האנונימית" שקיבלת, שאגב היתה ממש לא אנונימית, הזדהיתי ויש לך את מס' הטלפון שלי, אז הגבתי. ואני בהחלט מסכים איתך שהויכוח לא אמור להיעשות כאן. כמו שכבר אמרתי לך, יש עדיין אנשים בעולם שעזבת שמאד אוהבים אותך ומאד דואגים לך וביקשו ממני לנסות ולדבר איתך. מאז השיחה הטלפונית האחרונה שלנו שביקשת ממני לא לדבר איתך לא התקשרתי שוב מתוך כוונה לכבד את רצונך. את לא מעונינת לשמוע שאולי את טועה זה בסדר מצידי, את שלי ניסיתי לעשות וגם אמרתי לחברה שלך שאת לא מעונינת לדבר איתי. אני מכיר את שטיפות המח המשיחיות ואני יודע שאם אין רצון אמיתי לשמוע אז אין עם מי לדבר ולכן לא חזרתי אלייך יותר. אם תרצי פעם לשמוע בכל זאת את מוזמנת ליצור קשר ולהגיד שאת מוכנה לשמוע, ואז אני יותר מאשמח לספר לך את כל המזימות המשיחיות אליהן נחשפת. ואת ודאי יודעת שעיקר היהדות הוא "ואל בינתך אל תישען" ו"לא לעולם חוסן" גם החכמים הגדולים ביותר נופלים לפעמים. את מוזמנת ליצור קשר בכל עת שתרצי לשמוע מה יש ליהדות שלך לאמר לדעת ולהבין עד כמה העולם שלך אוהב אותך וחפץ ביקרך גם בלי אהבתו של אותו אחד שבשמו נטבחו מיליוני יהודים כמוני וכמוך לאורך 2000 שנה. בהצלחה ויום טוב.

jenifer s

New member
אנשים שונים דעות מגוונות!

אף פעם לא מפסידים מלשמוע דעות של אחרים. מנסיון שלי כך התחלתי להאמין בישוע אדוננו! והייתי דתיה מבית אם 10 ילדים!!! "כולנו כצאן תעינו וכ"ו" ואני מוסיפה והטעו אותנו! תתפללי ותושעי! ישוע חי

אם האמונה שלך היא לפי סתירות

ואתה חי מסתירות בבקשה: סתירות בתוך תנ"ך http://www.skeptically.org/bible/id8.html http://www.google.co.il/search?hl=i...lt&cd=1&q=contradiction+old+testament&spell=1 התורה שבעל פה: http://www.daatemet.org.il/articles/article.cfm?article_id=102 החולניות שבגמרא http://www.radioislam.org/talmud/talmud2.htm בבקשה... חסרי הרוח למינהן חיים לפיהן ובונים את אמונתם על פי "סתירות" תקרא את "תנורו של עכנאי" בתלמוד בבלי (בבא מציעא נט, ב), תראה במה אתה מאמין, והאם מדובר בדבר אלוהים אמת ויציב תחפש איפה רשום בתלמוד שהסמכות של הרבנים שווה לסמכות יהוה, כפירה לשמה התורה שבעל פה משנה? ל אָז יִבְנֶה יְהוֹשֻׁעַ מִזְבֵּחַ, לַיהוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, בְּהַר, עֵיבָל. לא כַּאֲשֶׁר צִוָּה מֹשֶׁה עֶבֶד-יְהוָה אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, כַּכָּתוּב בְּסֵפֶר תּוֹרַת מֹשֶׁה--מִזְבַּח אֲבָנִים שְׁלֵמוֹת, אֲשֶׁר לֹא-הֵנִיף עֲלֵיהֶן בַּרְזֶל; וַיַּעֲלוּ עָלָיו עֹלוֹת לַיהוָה, וַיִּזְבְּחוּ שְׁלָמִים. לב וַיִּכְתָּב-שָׁם, עַל-הָאֲבָנִים--אֵת, מִשְׁנֵה תּוֹרַת מֹשֶׁה, אֲשֶׁר כָּתַב, לִפְנֵי בְּנֵי יִשְׂרָאֵל. לג וְכָל-יִשְׂרָאֵל וּזְקֵנָיו וְשֹׁטְרִים וְשֹׁפְטָיו עֹמְדִים מִזֶּה וּמִזֶּה לָאָרוֹן נֶגֶד הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם נֹשְׂאֵי אֲרוֹן בְּרִית-יְהוָה, כַּגֵּר כָּאֶזְרָח--חֶצְיוֹ אֶל-מוּל הַר-גְּרִזִים, וְהַחֶצְיוֹ אֶל-מוּל הַר-עֵיבָל: כַּאֲשֶׁר צִוָּה מֹשֶׁה עֶבֶד-יְהוָה, לְבָרֵךְ אֶת-הָעָם יִשְׂרָאֵל--בָּרִאשֹׁנָה. לד וְאַחֲרֵי-כֵן, קָרָא אֶת-כָּל-דִּבְרֵי הַתּוֹרָה, הַבְּרָכָה, וְהַקְּלָלָה--כְּכָל-הַכָּתוּב, בְּסֵפֶר הַתּוֹרָה. לה לֹא-הָיָה דָבָר, מִכֹּל אֲשֶׁר-צִוָּה מֹשֶׁה--אֲשֶׁר לֹא-קָרָא יְהוֹשֻׁעַ, נֶגֶד כָּל-קְהַל יִשְׂרָאֵל וְהַנָּשִׁים וְהַטַּף, וְהַגֵּר, הַהֹלֵךְ בְּקִרְבָּם. אותה תורה, קללות וברכות כל מה שכבר נכתב הוכתב שוב... על האבן שום דבר לא היה בעל פה, ממש משפילים את שם האלוהים אז בואו נראה אלוהים החליט לתת 2 תורות ולא תורה אחת סתם בשביל הכיף שלו שיהיה שתיים אחד בכתב ואחד בעל פה שיריבו בינהם למטה אלוהים לא חשב שעדיף תורה אחת מלאה מוסברת בכתב או תורה אחת מלאה ומוסברת בעל פה שנים על גבי שנים במאמץ כביר ומופלא ממש (בטח) זוכרים הכל בעל פה ואז מגיע לו יהודה הנשיא ומחליט שהוא פתאום לא סומך על הזכרון האנושי, וכמובן גם אלוהים החליט שהוא לא מעוניין שזה יהיה בעל פה יותר.. אלא בכתב.. ושיחלוקו בינהם הרבנים וצדיקים למינהן ויקבעו את דבר ההלכה של אלוהים הרוב צודק! והרוב הוא דבר אלוהים... בושה וחרפה איפה מילת אלוהים היציבה איפה? איפה אלוהים, איפה לא תוסיף ולא תגרע.. איפה 'וכתבת על האבנים את כל דברי התורה הזאת באר היטב' החומש נכתב במהלך חייו של משה, מאורע לאחר מאורע יהוה אמר לו מה לרשום ומתי שמות י"ז "יד וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, כְּתֹב זֹאת זִכָּרוֹן בַּסֵּפֶר, וְשִׂים, בְּאָזְנֵי יְהוֹשֻׁעַ: כִּי-מָחֹה אֶמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם. טו וַיִּבֶן מֹשֶׁה, מִזְבֵּחַ; וַיִּקְרָא שְׁמוֹ, יְהוָה נִסִּי. טז וַיֹּאמֶר, כִּי-יָד עַל-כֵּס יָהּ, מִלְחָמָה לַיהוָה, בַּעֲמָלֵק--מִדֹּר, דֹּר. {פ}" בסך הכל קנוניה של הממסד הדתי לפני אלפיי שנים, כדי לשמור על מעמדם הם עשו הכל אומרים שהסתירות והמחלוקות בינהם זה רצון אלוהים ומי שמנצח בריב המטופש שלהם הוא מקבל סמכות כשל אלוהים להחליט על דבר ההלכה, פטתי.. רבים מתחבטים ומפקפקים בתורה שבעל פה שאליה אתה סוגד http://faculty.biu.ac.il/~barilm/ebal.html עלייך חובת ההוכחה לא להיות פתטי וללכת כצאן עיוור ולבדוק היטב את התלמוד...תגלה שם סתירות בפנים תגלה סתירות נגד התנ"ך.. תגלה ריבים מטופשים של רבנים..תגלה שם חרפת האלוהים מדובר בסך הכל בתורת אדם שהומצאה על ידי אדם...תורה לא יציבה שמשוכתבת גם היום עם הדינים וההלכות החדשים שלה דבר אלוהים אמת חי ויציב. תתערבב בעצמך.. ללא רוח האמת.. בלי קשר עם אלוהים זו התוצאה, חן תתיחסי רק לאלוהים לא לשטויות שלהם ואני בטוח שאלוהים נמצא איתך.. רק אל תתיחסי ל"רציונליים" למינהם ול"חכמים" למינהם עיוורים שמוליכם עיוורים, לא רואים את הבעיה שמצויה במה שהם מאמינים אבל מעירים לאחרים

אגב ינאי חמודי

יפה שאתה מצטט את הפסוק הנפלא ממשלי ג פסוק ה ה בְּטַח אֶל-יְהוָה, בְּכָל-לִבֶּךָ; וְאֶל-בִּינָתְךָ, אַל-תִּשָּׁעֵן. פסוק נכון ואמת, רק חבל שפוסט קודם עיוותת וסילפת את דבר ה' מספר דברים ואמרת דבר הפוך ממה שאמרת כרגע וזה מה שכתבת ידידי: "כמו שכתבתי לך אתמול. בתורה מפורש דברים ד' 39 "וידעת היום והשבת אל לבבך כי ה' הוא האלקים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד". אמונה מבוססת בהחלט על ידיעה ואח"כ על השבה אל הלב. כל סוג אחר של אמונה הוא פתיות לשמה כמו שאמר שלמה המלך" אלוהים נגלה אליהם במתן התורה לכן ידעו אותו ואהבו כמו שהוא נגלה לחן בחייה והיא יודעת ואוהבת אותו אתה לא יותר מבובה על חוטים בידי הרב שלך, אינך יודע דבר וחצי דבר ממה שאתה אומר, אתה כמו תוכי חוזר על סיסמאות וסותר את עצמך עיוור שרוצה להוליך את בני האלוהים, מצטער תחפש עיוורים אחרים כמותך להוליך שולל מאשים את ישוע הקדוש בן אלוהים חיים בזוועות שבני אדם אחרים עשו? ממש בוגר הכללות אם הייתי כמוך הייתי גם מכליל את כל החרדים במעשה של חרדי סוטה אחד בילדיו.. אך איני כזה. פוסל את אלוהים בגלל בני אדם ומאמין בהבל בגלל בני אדם, זהוי הגזרה שלך, עבד אדם, עבד הרבי אין לי ספק לגבי הכוונה הטובה שלהם, אך הם עיוורים בדיוק כמוך, תחבוש בביצה שלך קודם תברר מה לא בסדר שם

הכל טוב ויפה רק...

למה אתה קופץ מנושא לנושא? למה אתה לא עונה לי על השאלה ששאלתי? זה קודם כל ובכדי שלא תצא עם הרגשה שאני לא עונה לך גם כן, אז... אתה משוכנע שהאלהים נגלה אל חן בחייה? או שמא אתם כחלק ממזימתכם להכניס אותה תחת כנפי האמונה השיקרית שלכם גיליתם לה אותו? כי הקב"ה כבר אמר למשה רבינו שמות לג' כ' " כי לא יראני האדם וחי". אז ספר לי איך זה שהיא עדיין חיה ונושמת? לעניין ה"עיוות" שלי מספר דברים, כתוב בתורה "וידעת היום" ידיעה ולא בינה. "ואל בינתך אל תשען" מדבר על הבינה ולא על הידיעה. על ידיעות ודאי וודאי שתשען, על בינתך אל תישען , כי לא בהכרח בינתך מביאה אותך לאמת הצרופה ולכן עליך להיוועץ באחרים שהם חכמים ממך או לפחות כמוך, בכדי שלא תשפוט על פי בינתך בלבד כי היא בודאי עמוסה בנגיעות אישיות ולרוב פירושיך לדברים שאתה נתקל בהם הם כפי הלך רצונך ומחשבותיך, לכן בא שלמה המלך ע"ה ואומר לך "ואל בינתך אל תישען" זה הכל. דרך אגב אתה מדליק אש בשבת?

עכשיו התערבבת עם עצמך :)

ענית לך בפוסט הקודם לשאלה ששאלת.. האם אני מדליק אש? תן לי לענות לך בשאלה האם אתה מקיים את כל זה: http://www.hofesh.org.il/articles/halacha/taryag.html ------ אליהו הנביא שמע קול דממה דקה ומיוחדת מאלוהים עם מסר אלוהי וישנם השומעים קול חזק חיצוני וברור וישנם אנשים שאלוהים מדבר איתם דרך אנשים, או מלאכים או מראות

תרשה לי לא להרשות לך לענות לי בשאלה

תענה לי בפשטות אתה מדליק אש בשבת או לא? אח"כ תשאל אותי כל מה שאתה רוצה.

אני מדליק אש בשבת.

רוצה לקרוא לי כופר בשבת? לא כפרתי רק בשבת אלא בכל תרי"ג מצוות לכן ישוע בא להושיע אותי מהקללות שחלות על מי שלא מקיים תריג מצוות. הישועה שלי כבר לא תלויה בתריג מצוות אלא במשיח שאותו קיבלתי הוא שיחרר אותי מהעול ונשא את חטאותי ואני תחת מצוותיו, והמשיח הוא אלוהים שלבש בשר ולקח את עצמו את עול חטאי העולם, המשיח הוא אלוהים ואלוהים יכול לעשות זאת. :)

למה אתה לא עונה לי? כי אתה הולך ליפול בבור

שחפרת לעצמך? אתה כזה גדול חכם מלומד ומאמין, ובעל התגלויות אלוהיות שלא נשכח אז למה שלא תענה לי? אתה מאמין במה שכתוב בתורה בלי הפירושים של חז"ל או שגם זה לא?

מה יש לך אתה מסובב?

שאלת לגבי שבת עניתי. עכשיו אתה שואל לגבי חז''ל, אז אומר לך שאני לא מאמין בדברי חז"ל אלא בדבר אלוהים חיים, והתורה היא דבר אלוהים

מצויין, אז בדיוק כמו שהבנתי

אתה מאמין שכל מה שכתוב בתורה אמת אתה מאמין שכל מה שכתוב בתורה מחייב אותך כי זהו ציווי אלוהי אתה לא מאמין לדברי חז"ל אתה מדליק אש בשבת. רק תאשר לי בבקשה שכל מה שכתבתי נכון ושהבנתי אותך על נכוחות.

כתבת הכל בדיוק מופלא :)

הברית הייתה עם יהודים ואני יהודי ואני חייב לעשות אותם.. את כולם ולא ליפול באחת אפילו יש רק בעיה אחת, אני הפרתי את הברית הזו כבר כמו שבני ישראל הפרו אותה בחטא העגל, מה שאומר שהקללות חלות עליהם ועלינו. אבל אלוהים אמר שבגלל ברית אברהם הוא לא יקיים את הקללות, ויכרות ברית חדשה, ואכן כרת והציל אותי מעול התורה, ועכשיו? עכשיו אני לא תחת קללות התורה כי קיבלתי את מתנת החסד והרחמים של אלוהים והיא ישוע ואני תחת אלוהים הישועה לא ניתנת לי דרך התורה שכבר נכשלתי בה אלא דרך המשיח, אלוהים נותן עוד הזדמנות להתקרב אליו הפעם מאהבת אלוהים המשיח ישוע בן אלוהים חיים אדם יכול לקבל את המתנה של אלוהים שניתנה בחסד או לקיים את כל תרי"ג מצוות אם יכשל באחת מהם יקולל ואם לא יבורך, כולם חטאו וחוטאים חלקם מעדיפים להתעלם מהחטאים שלהם ולחשוב שעל ידי מעשיהם הם יכפרו זה זאת זילזול בדבר אלוהים לעניין הקללות והברכות לכן דוחים את המשיח ישוע שהוא חסד אלוהים

new2008

New member
לזה ששאל לגבי 75 נפש

איך אפשר לחשוב שאדם שמנסה למכור תורת שקר יטעה בכזה דבר בייחוד בתקופה שהיו מקפידים על אות אות דיו על קלף הנה מאמר שמיישב את הבעיה דרך בראשית שמונה את הנפשות http://www.apologeticspress.org/articles/619

חחח תגיד, מה זה אומר סטיבן או סטפן תקרא לו

איך שתרצה. מה זאת אומרת הוא עשה את החשבון שלו בצורה אחרת? הרי אמרתם שהכל ברוח הקודש. אז רוח הקודש צריכה להגיד את המספר שאמרה קודם לכן לא פחות משלש פעמים. או שאולי היא טעתה בחשבון? עוד שאלה: פאולוס (אל הרומיים ד' 6-8) אומר "כך מהלל גם דוד את מי שנרשמה לזכותו צדקהללא מעשים באומרו "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה אשרי אדם לא יחשוב לו האדון עוון" למה העיוות של הפסוק? "אשרי אדם לא יחשוב לו האדון עוון" הרי כתוב "אשרי אדם לא יחשוב לו ה' עוון" זהו סילוף גמור של פסוק מפורש. רוח הקודש שוב טעתה?

new2008

New member
אני לא יודע אם

אתה עושה את עצמך לא מבין ומטעה או שאתה באמת כזה .. הברית החדשה במעשי השליחים לא מצטטת היא לא ציטטה ואמרה שהמבוא עכשיו הוא מספר בראשית וכו' אלא שמה עובדה 75 נפש, לפי ספירה שונה שהכניסה לספירה גם אנשים שלא נספרו ב-70 ונחשבו אבות אלא גם משפחה נשים, נשים נוכריות וכו' גם בספר דברים ובראשית מופיעים 66 ואז 70 ובדברים 70 ובברית החדשה 75 -------------- אני לא יודע איזו גרסה מתורגמת של הברית החדשה יש לך לגבי אל הרומיים http://www.kirjasilta.net/hadash/Rom.4.html אִגֶּרֶת שָׁאוּל אֶל הָרוֹמִים פֶּרֶק ד 6 כָּךְ גַּם דָּוִד מַבִּיעַ אֶת אָשְׁרוֹ שֶׁל הָאִישׁ אֲשֶׁר אֱלֹהִים יַחְשֹׁב לוֹ צְדָקָה בְּלִי תְּלוּת בְּמַעֲשִׂים: 7 "אַשְׁרֵי־נְשׂוּי פֶּשַׁע, כְּסוּי חֲטָאָה. 8 אַשְׁרֵי־אָדָם לֹא יַחְשׂב יהוה לוֹ עָוֹן." ------------- ובלי קשר המילים אב, אדוני, יהוה, ישוע, אלוהים, אדון, יועץ פלא כולם חלק משמות ותאורים של אלוהים שהוא אחד אתה אומנם לא מאמין בזה, אבל שוב מדובר על זווית אמונתנו בלבד.

סליחה, בבראשית המספר הוא אכן 66

ותיכף אחר כך כתוב "ויוסף היה במצרים" עם שני בניו מנשה ואפרים ואשתו אסנת בת פוטיפרע זה בדיוק שבעים. רוח הקודש לא אמורה לטעות. שבעים זה שבעים ואין ספירה אחרת. ועוד משהו שלא מסתדר לי, המשיח שלך הוא משיח? הוא אלוהים? הוא ילד את עצמו? וכשמרים היתה בהריון איתו מי ניהל בינתיים את העולם? לא ממש מסתדר לי בהיגיון. גם בכתובים לא ממש האמת.

new2008

New member
רוח הקודש לא טועה

שוב ספירה שונה, פעם אחת ספרתי 82 פירות, תפוזים ותפוחים פעם שניה ספרתי 95 פירות, תפוזים תפוחים וגם שזיפים לגבי המשיח אלוהים וכו' אי אפשר להבין את השילוש הקדוש, אבל אפשר גם אפשר לקבל התגלות ברוח, ולהבין ברוח. ממליץ לקרוא את החומר באתר הנ"ל (עברית) על סמך התנ"ך https://www.gotquestions.org/Hebrew/Hebrew-Trinity.html בעיקרון תיאולוגיה יהודית יהוה זה שם האלוהים, אלוהים זה מילת רבים של אלוה עם זאת יהוה הוא האחד. "שמע ישראל יהוה אלוהינו יהוה אחד" המילה אלוהים כוללת בתוכה את השכינה/רוח הקודש האב והבן שכולם אחד יהוה אחד זה כמו "ויהיה בוקר ויהיה ערב יום אחד" ערב בוקר וצהריים הם לא שלושה הם יום, יום אחד יש סימוכין לעניין ריבוי האלוהות (כולם כאחד זה יהוה אחד, לא סותר) בתנ"ך מספר רב של פעמיים דוגמאות מהכתובים: רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ נְאֻם-יְהוָה׃ וְנִלְווּ גוֹיִם רַבִּים אֶל-יְהוָה בַּיּוֹם הַהוּא וְהָיוּ לִי לְעָם וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ וְיָדַעַתְּ כִּי-יְהוָה צְבָאוֹת שְׁלָחַנִי אֵלָיִךְ׃ (זכריה ב': 14,15) אלהים שלח את אלהים? -- חָזֵה הֲוֵית בְּחֶזְוֵי לֵילְיָא וַאֲרוּ עִם-עֲנָנֵי שְׁמַיָּא כְּבַר אֱנָשׁ אָתֵה הֲוָא וְעַד-עַתִּיק יוֹמַיָּא מְטָה וּקְדָמוֹהִי הַקְרְבוּהִי׃ וְלֵהּ יְהִב שָׁלְטָן וִיקָר וּמַלְכוּ וְכֹל עַמְמַיָּא אֻמַּיָּא וְלִשָּׁנַיָּא לֵהּ יִפְלְחוּן שָׁלְטָנֵהּ שָׁלְטָן עָלַם דִּי-לָא יֶעְדֵּה וּמַלְכוּתֵהּ דִּי-לָא תִתְחַבַּל׃" (דניאל ז': 13,14) תרגום לעברית - "רואה הייתי בחזיונות לילה, והנה עם ענני השמים בא אחד הדומה לבן-אדם, ועד עתיק יומין הגיע והובא לפניו. שלטון וכבוד ומלכות ניתנו לו, וכל העמים, האומות והלשונות עבדו לו. שלטונו שלטון עולם שלא יסור וממלכתו לא תיכלה." -- תיאור נפלא של המשיח שמקבל כל שלטון מעתיק היומין(האב) כִּסְאֲךָ אֱלֹהִים עוֹלָם וָעֶד שֵׁבֶט מִישֹׁר שֵׁבֶט מַלְכוּתֶךָ׃ אָהַבְתָּ צֶּדֶק וַתִּשְׂנָא-רֶשַׁע עַל-כֵּן מְשָׁחֲךָ אֱלֹהִים אֱלֹהֶיךָ שֶׁמֶן שָׂשׂוֹן מֵחֲבֵרֶךָ׃ מי האלהים של אלהים? (תהילים מ"ה: 7,8) -- לְדָוִד מִזְמוֹר נְאֻם יְהוָה לַאדֹנִי שֵׁב לִימִינִי עַד-אָשִׁית אֹיְבֶיךָ הֲדֹם לְרַגְלֶיךָ׃ (מזמור תהילים ק"י: 1) דוד אומר במזמור שה' נואם לאדוניו של דוד ואמר לו לשבת לימינו עד שהוא ישית את אויביו הדום לרגליו. האם לא ה' הוא אדוניו של דוד? וישנם עוד הרבה דוגמאות. שוב לא ניתן להבין בשכלנו את הנושא, אך ברוח ניתן גם ניתן. אם אתה לא מבין זה בסדר, בקש מאלהים התגלות בנושא, ואלהים העונה על תפילות יתן לך. ----------- אגב בעניין המצוות לגבי המצוות. על הגויים חלות שבע מצוות נוח. ועם זאת, מדובר על ברית(הברית החדשה), שנכרתה בדמו של ישוע. הברית החדשה לא מפרה את ברית סיני אלא מגשימה אותה. מצוות המוסר, חלות על כל מאמין בישוע. מצוות הקרבת הקרבנות מוגשמות בקרבן המושלם של ישוע המשיח. ומצוות כמו ציצית מתגשמות בלבישת מעיל ההצדקה ובגדי הישע. והשבת נשארת שבת קודש לה'. ועם זאת המאמין בישוע המשיח, לא נמצא תחת יד התורה תחת ברית סיני, אלא עבר לברית החדשה שהיא ברית של חסד שאינה תלויה במעשים, אלא בחסד. גם בתלמוד נאמר שבהגיע המשיח, כלה התורה. ויש עוד מקומות שמדברים על כך שכשהמשיח יבוא הוא יביא תורה חדשה שאנחנו נקיים אותה ולא את תורת משה. ועם זאת שוב, האמונה בישוע המשיח, נותנת תוקף לתורת משה.

שאלה עקרונית

מי אמר לך איפה מתחיל ואיפה נגמר פסוק בתורה? הרי ספר התורה כתוב על גויל ללא סימני פיסוק. הפיסוק הוא על פי חז"ל שהמשיכו את המסורת ממשה שקיבל בסיני. אותו כנ"ל לגבי הניקוד של התנ"ך. זוהי מסורת יהודית ולא נוצרית. יהודית שעברה במשך הדורות דרך חז"ל. למה את זה אתה כן לוקח לאמונה שלך? ושאלת השאלות שלי שלא קיבלתי עליה מענה מאף אחד עד היום כבר שלש עשרה שנים מאז שהייתי "אחיכם" לאמונה. למה שאסמוך על האלהים שלך? הרי הוא הבטיח שלא ישנה את התורה ושלא יוסיף עליה. ופתאום הוא בא בהחבא כגנב בלילה, נגלה לאיש אחד ואמר לו: תשמע מהיום הכל בטל ומבוטל מהיום תן להם תורה חדשה. אז שתי שאלות: למה הוא לא התגלה לכל העם כמו שעשה בסיני? הרי אני לא מאמין שהוא מנסה להכשיל את עמו שהלך אחריו באש ובמים לאורך למעלה מאלף שנים. ובבקשה תן לי תשובה הגיונית ולא "הוא רצה לנסות אותם". שאלה שניה למה אני צריך להאמין לו שלא ישנה שוב את דעתו ויתן תורה חדשה נוספת על שתי הישנות ? (לשיטתך כמובן, לשיטתי יש רק אחת).

new2008

New member
אתה כנראה לא קורא תגובות

ואתה לא מעוניין לשמוע, אז אומר בפעם האחרונה האמונה בישוע היא אמונה יהודית, לא מסורת יהודית של חז"ל אלא יהודית אמיתית כפי שישעיהו, יחזקל,זכריה וכו' היו. אלוהים לא הוסיף לתורה ולא שינה את התורה, ההפך נתן לה תוקף וקיים אותה במלואה. אלוהים נגלה גם היום באמונה בישוע אל המאמינים כפי שהוא נגלה לאברהם אבינו בזמנו ולא לעם שלם כלשהוא אלוהים לא כופה את עצמו ואת אהבתו..יותר. וחוזר ומתגלה למאמינים בדיוק כמו אברהם. ההופעה הגדולה בהר סיני לא עזרה להפוך את עם ישראל ליותר טובים, ההפך שניה אחרי הם חזרו לחטוא למרות שפחדו לראותו והתפלאו מהמאורע הגדול, זה לא שינה אותם ולו מעט השינוי הוא פנימי והוא אכן מתגלה גם היום בחזרתו השניה באחרית הימים, תקבל מאורע גדול יותר, אם בו אתה חפץ

למעלה