עדשת פריים לפוג'י

nat992

New member
עדשת פריים לפוג'י

חג סוכות שמח לכולנו.
לפני מס' חודשים רכשתי בהמלצתכם כאן עדה קבועה, פריים, למצלמת XT20 שלי.
העדשה בהחלט מעולה וטובה כל כך, שאני מעוניין למכור את עדשת הקיט 18-55, היא כבדה מידי, יחסית.

מה שכן, יש לכם המלצת לעדשת פריים של פוג'י בעלת זווית רחבה? - בערך בסדר הגודל של ה-18 או רחבה יותר?
יש כמובן את ה 10-24 אבל היא גם כבדה וגם יקרה משהו אש - והיא גם לא פריים...

(אני מעוניין בעדשה הרחבה בעיקר לצילומי וידאו)

אשמח להמלצות, תודה רבה.

steiff

New member
יש השפע (יחסי)

18/2 עדשה קטנה וקלה. אופטיקה טובה אבל לא עילאית.
16/1.4 עדשה משובחת.
14/2.8 עדשה מצויינת.
צייס 12/2.8 עדשה מצויינת.

nat992

New member
תודה רבה! -

הן באיזור ה 3000 ש"ח בארצנו, כן?
כיום יש לי 35/2 והגעתי למסקנה שהיא מדהימה אבל הייתי שמח לזווית יותר רחבה. איך העדשות 27/2 וה 23/2? (המחיר שלהן די מקביל לעדשה הנוכיחת)

אגב, לא קשור לנושא הזה. לפני שקניתי את המצלמה חששתי שהוידאו לא יהיה טוב. הדוגמאות שראיתי ביוטיוב לא היו טובות מאוד.
חייב לציין שעם העדשה 18-55 הווידאו שלה לא פחות ממעולה. אולי בגלל המייצב...

steiff

New member
23/2 מצויינת

קטנה וקלה ובעלת אופטיקה טובה מאד. למרות ש-23/1.4 קצת יותר חדה. אבל היא גם יותר יקרה ויותר גדולה.
מצד שני זו לא ממש עדשה רחבה. נותנת אורך מוקד של פוטוז׳ורנליזם. אני מאד אוהב את אורך המוקד הזה והוא גם מאפיין את סדרת X100, אבל הוא לא ממש רחב. זה משהו באמצע בין ״רחב מספיק״ ל״צר מספיק״ כדי להיות שימושי לתיעוד של חיי היום יום. לכאורה העדשה היחידה שתצטרך.

27/2 עדשת פנקייק כמו 18/2. אופטיקה טובה אבל לא מדהימה, והיא קרובה מאד באורך המוקד ל-35 כך שהיא לא בהכרח הבחירה האולטימטיבית.

אם התקציב רלוונטי והמשקל הנוסף לא מפחיד אותך - בחן אופציה של 16-55/2.8. נמצאת בליגה משלה.

nat992

New member
שכנע אותי:)

אני הלקוח עם המעטפה שמלאה במזומנים, אתה מוכר טרי ורעב למכור.
ספר לי למה העדשה היקרה להחריד שהמלצת לי כל כך טובה?
היא גם יקרה וגם כבדה. אז.. מה טוב בה?
(מבטיח לשקול ברצינות אם תהיה משכנע)

שאלה נוספת. האם יש כדאיות למכור את ה XT20 שלי ולקנות במקומה XT2 משומשת?
לא ראיתי שה XT3 ממש טובה ממנה, ואם אני כבר קונה עדשה חדשה מוגנת מים, אז למה לא.

ושוב תודה על ההסברים. יכול לומר לך שהעדשה 35/2 באמת מיוחדת.
מעבר לכך, גם העדשה 18-55 שקניתי כקייט בהמלצתכם פה - ממש ממש כייפית.

(ואגב, אם אלך בסוף על ה 23/2, שווה לשקול את המצלמה המדהימה X100F?)

steiff

New member
בליגה משל עצמה

אופטיקה מצויינת ואיכות בניה מצויינת. סוס עבודה לשימוש כללי. הצמצם הקבוע מאפשר לשנות אורך מוקד תוך כדי צילום ווידאו מבלי לשנות הגדרות חשיפה.
אם אתה רוצה להוסיף לווידאו מעבר ל-PAN גם ZOOM - זו העדשה.

XT-3 טובה מ-X-T2 בעיקר לשימושי ווידאו. יותר נקודות פוקוס על יותר שטח מסך ויכולות עקיבה טובות יותר.

באשר לאופציה של X-100F זו בהחלט אופציה טובה למי שמחפש ניידות, משקל קל, פשטות תפעול. לשתי הנסיעות האחרונות לחו׳ל לקחתי רק אותה ואת האייפון. כמובן שהיו מצבים בהם הייתי משתמש באורכי מוקד אחרים אם היו זמינים. אבל בהעדר זמינותם - מצאתי שאני מסתדר מצויין עם אורך המוקד הזה ובעיקר עם הנוחות והקלות של מערכת שתולים על כתף אחת יום שלם ולא מרגישים לאות בסוף היום.

nat992

New member
תודה רבה!

ראיתי שאין לה ייצוב, אז ייתכן ודווקא לווידאו היא לא הפיתרון הכי מוצלח.
לעת עתה אני רוצה להישאר עם ה 18-55, ומנסה לגבש מחשבות על ה X100F, הבנתי שהפוקוס שלי (XT20) טוב יותר, ומשום מה גם הוודיאו, למרות שלא הבנתי למה. כלומר, אין 4K, אז מה?

ושוב - תודה רבה.

sagiKor

New member
הוידאו ב x100 זה ברמת קוריוז

המצלמה האחרונה שהייתי חושב עליה אם וידאו היה משהו חשוב לי.

steiff

New member
יצוב ווידאו זה גימבל

לא יצוב בעדשה.

יצוב של ווידאו מצריך החלקה של התנועות, משהו שמייצב בעדשה לא מסוגל לבצע.

באשר ל-4k... זה כמו מצלמה ברזולוציה של 50 מ׳פ. צריך?
גם 1080p זה רזולוציה מצויינת. לא בטוח כמה מאיתנו יכולים להבדיל בין זה ל-4k. אבל זה הסטנדרט המתהווה ומי שלא הולך קדימה הולך אחורה. פעם זו היתה פרסומת לקפה באריזת וואקום.

מציע להתמקד בקומפוזיציה... כשאורזים קפה מחורבן באריזת וואקום הוא נשאר קפה מחורבן. אני באמת לא בטוח ש-X100F, שהיא מצלמת סטילס נפלאה לטעמי, היא הבחירה הנכונה לצילום ווידאו.

nat992

New member
אז כך

היה לי בעבר מצלמת 3/4 של פנסוניק, והווידאו שלה היה מיוצב ומדהים..

אגב, ה X100F לא כוללת מצב אוטומט?

למעלה