עדשת ניקון

brownie65

New member
עדשת ניקון ../images/Emo53.gif

שאלה לי אליכם: אני רוצה לרכוש עדשת 70-300 למצלמת הניקון(F65) שלי. 1. כמה צריכה עדשה כזו לעלות? (פחות או יותר) 2. האם כדאי לקנות יד שניה? 3. היכן כדאי לקנות - אצל היבואן או בחנויות כגון יוגנד?

תשובות

3. בחנויות אחרות.אצל היבואן 'הדר' הכי יקר.אבל גם יוגנד קונים ממנו. 2. אפשר יד שניה אם שמור היטב,נקי ועובד ללא בעיות-לא הייתי קונה בחנות אלא ממשתמש ש'לא השתמש כמעט' (כן,יש כאלה) 1.יש גירסת ED שהיא הכי מומלצת. מחיר כחדשה בסביבות ה1700 ש"ח.בטח אפשר בפחות.לסיגמה וטמרון עדשות מקבילות,בסביבות ה1000 ש"ח אם חשובה לך יותר העלות מהאיכות.

brownie65

New member
חשבתי דוקא על גרסת ה G

ובחיפוש באינטרנט שעשיתי עכשיו ראיתי שאפשר להשיגה בחו"ל ב $100-130. האם ההבדל בינה לבין גרסת ה ED כלכך משמעותי שמצדיק את ההפרש העצום במחיר (אני חובבת מתחילה)? ...ותודה על התשובות

גיל עד1

New member
אם את חובבת מתחילה

ועד עכשיו צילמת רק עם עדשת הקיט אז לא תראי כזה הבדל, ואפילו יותר מזה, התמונות יצאו הרבה יותר חדות ממה שהיית רגילה מהעדשת קיט. אני משתמש בעדשה G 70-300 שנחשבת פשוטה ולי זה מספיק. אבל אני בטוח שיהיו כאן גם דעות אחרות.

ההבדל משמעותי למי שמרגיש אותו../images/Emo8.gif

כמתחילה - אולי לא תרגישי - לטווח הארוך יותר(במידה ואת מתכננת) - אז סביר להניח שכן - אבל כדאי שתחפשי חוו"ד של משתמשי ניקון-שגם השתמשו בגירסאות ומכירים אותן. אתר להתחלה www.photographyreview.com ואולי יש פורום למשתמשי ניקון.

brownie65

New member
יש פורום ל"ניקוניסטים"../images/Emo45.gif

ועושה רושם שזה המקום להתייעץ. תודה על הטיפים והדעות!!

ARGON

New member
אז ככה...... עדשות 70-300 ....../images/Emo15.gif

זולות יחסית ונותנות תמורה מצויינת למחירן. נהדרות לצילומי דיוקן. צריך להקפיד שיהיו עדשות "APO" ולא עדשות מהסוגים הישנים (עדיין קיימות במלאי בחנויות , המוכרים מנסים להיפטר מהן ומנצלים חוסר ידע וניסיון שלנו!) צריך לשים לב שהן עדשות MACRO 1:2 שהוא יתרון נלווה לעדשות הנ"ל. שמעתי שבדגמים ישנים אין מאקרו. עדשת הסיגמא נחשבת (ממה שקראתי ברשת) לאיכותית מבחינה אופטית אבל ה"מבנה" שלה על הפנים. לעומתה עדשת ה"טמרון" מעולה גם מבחינה אופטית וגם ה"מבנה". עולה בערך 1300 ש"ח (הדגם החדש) שווה כל גרוש.

ARGON

New member
ודבר נוסף......../images/Emo15.gif לא להתפטות

לקנות עדשות 28-300........ איכות אופטית ירודה מאד.

למעלה