עדשות

sivanuna

New member
עדשות

אוקי בעיקרון יש לי כמה שאלות בסיסיות בקשר לעדשות קודם כל רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בעדשות של חברה מסוימת על מצלמה של חברה אחרת ואם כן אז האם צריך מתאם מיוחד או משהו בסגנון עדשות זום אז האם הן יוצרות מה שנקרא דחיסות או שזה רק טלה ואם כן אז אתם יכולים להסביר לי מה זה בדיוק דחיסות תודה מראש

solter

New member
../images/Emo60.gif תשובות....

יש כמה חברות שמתמחות בייצור מצלמות כמו קנון וניקון, והם גם מייצרות עדשות המתאימות למצלמות שלהן (לרוב הן גם העדשות הטובות היותר). ויש חברות שמייצרות עדשות כמו סיגמא טמרון וטוקינה. הסוג השני של החברות מתאים את העדשות שלו למצלמות של ניקון וקנון. לרוב מוצאים לאותה עדשה של סיגמא לדוגמא, מספר גירסאות המתאימות לחברות שונות של מצלמות. עכשיו, אם את רוצה להתאים עדשה של ניקון למצלמה של קנון, את צריכה מתאם מיוחד שאפשר לקנות, אבל בכל מקרה, עדיף שתקני עדשה מאותה חברה, בגלל שאז הן בטוח יתאימו התאמה מלאה (כלומר אוטופוקוס, חשיפה ומדידה נכונים). בנוגע לדחיסות, אם הבנתי נכון, מדובר בדחיסה של הפרספקטיבה של התמונה. והתופעה קיימת בעדשות טלה, כך שככל שהאורך מוקד גדול יותר ככה התופעה יותר ניכרת בתמונה. זה לא קשור לעדשת זום או לא, התופעה תהיה באותה מידה בעדשת פריים 500 ובעדשת זום 500... עכשיו, מה שזה עושה זה בעצם נותן תחושה כאילו כל האובייקטים נמצאים על אותו מישור, כלומר זה מבטל את העומק של המרחב הנמצא בתמונה. לדוגמא אם תצלמי טור של מטוסים הם יראו כאילו הם צמודים אחד לשני בלי שום מרווח ביניהם... אני מקווה שהבנת משהו מזה, כי טיפה הסתבכתי בכתיבה... מקווה שעזרתי, גלעד

למעלה