עדשות מומלצות ל 10D ?

LazyGecko

New member
עדשות מומלצות ל 10D ?

שלום חברים וחברות. אני מתכנן קניה של Canon 10D בקרוב מאוד וצריך עזרה לבחור עדשות. אני אוהב WIDE ולא חסיד גדול של ZOOM. התוכנית כרגע זה להתחיל עם שלוש עדשות (אני אשאיר את המקרו לאחר כך): Prime 50mm (חביבת הקהל) 17-40mm f/4L קנון ומשהו להשלים את הטווח העליון, לא צריך יותר מ200 (לפני המכפלה) מה דעתכם ?

arnond

New member
תלוי בתקציב

אם לא מוגבל, אז ה 70-200 F2.8L עם IS תהיה אידיאלית (וגם כבדה). אופציות אחרות: 70-200 F4L, סיגמא 70-200 F2.8, קנון 28-135 IS הפופולרית. יותר זולות יהיו ה 55-200 II החדשה וכל סדרות ה 7X-300. יש גם סיגמות וטמרונים למיניהן באזור ה 2X-135 אבל אני לא שמעתי הרבה אל איכותן. בכל מקרה, ה 50 וה 17-40 נחשבות למצוינות.

הטמרון 24-135 היא בין המשובחות

לסוגה. חדה גם מהקנון.טיפה יותר. שתיהן עדשות איטיות,הקנון פופולרית עוד מימי הפילם - בהם לא ניתן בקלות מרובה להחליף באמצע הסרט את הרגישות - דבר שהפך שולי בגוף דיגיטלי. בגוף דיגיטלי צמצם 2.8 יתרום הרבה יותר מעדשה איטית,לדעתי.

כן.זו האיטית.עולה כמו הקנון המקבילה

אבל הפוקוס בה איטי ורועש קצת יותר,נתון שמשתמשי קנון שכחו 'מזמן'. ('רועש' זה דבר יחסי,כמובן,יש כאלו שגם זמזום דבורה מקילומטר יציק להם
) טווח כזה ייתן לך משהו כמו 45-215 מ"מ על הדיגיטלית,קורץ מאוד בעוד שהטמרון 28-75 תתן 'רק' 45-120 מ"מ. אם תגיד שלא קיבלת כאב ראש מרוב התלבטויות - לא נאמין

LazyGecko

New member
יש דגם יותר מהיר בטווח דומה ?

כן, מזמן יש לי כאב ראש.

לסיגמה דגם חדש 28-135 צמצם משתנה

2.8-4 - כלומר 'מהיר' יותר אולי עד 50 מ"מ שם יתחלף כבר ל3.5 כמו כלום. מה גם שהדגם עדיין לא הוכיח את עצמו. לדעתי תצטרך להחליט על מה להתפשר:כי אין עדשה אחת מושלמת העונה לדרישות: מסה לעומת מהירות, טווח זום או עדשה , לעומת מהירות, וכדאי שתגדיר לעצמך מהם הנושאים העיקריים שאתה אוהב\נוהג לצלם - אולי זה יעזור בהתלבטות - למשל, לצילום נושאים בתנועה מהירה - רק עדשה מהירה - זום או קבועה, לצילום באור מצוי חלש - עדשה מהירה לצילום 'כללי' - והרבה בעזרת חצובה - כל עדשה איטית תתאים - וכאן אפשר לחסוך ולא לרכוש דווקא את המהירות. צילום בעיקר באמצע היום ובתנאי אור מלא וחזק - כל עדשה 'איטית' תתפקד כמו 'סילון'. העדשות עליהן המלצתי לך גם חדות מאוד וקונטרסטיות,אין כמעט צורך בטיפול פוטושופ,אם בכלל.בעדשות מרמת הביניים - יש הרבה צורך - יש מי שאוהב,ויש מי ששונא - בכל מקרה הכלים הדיגיטליים יכולים להפיק המון מהתמונה - כמעט מכל עדשה - אם היה לך חשש קל בכיוון הזה.

ted

New member
מקטרים בפורומים בעולם שלעדשה הזו

יש לפעמים בעיית תאימות וצריך להחליף לה צ'יפ, לפעמים יותר מפעם אחת.

LazyGecko

New member
יפה !

אוקי, אני מתחיל להתכנס.. אני אתפשר על מהירות העצמית (מוצא חן בעיני המילה) ואלך על ה 24-135mm Tamron ואולי WIDE קבועה (וקלה, שתמיד תהיה בתיק). אהההה, הנה חוזר הכאב ראש..

nir-vana

New member
ממליצים על הטוקינה 17/3.5

רחבה, איכותית וקומפקטית, אבל אני לא מכיר אותה אישית. יש את ה20ממ של קנון או סיגמה , אלה לא יתנו לך יתרון גדול ברוחב לעומת ה24, אבל יש להן צמצם רחב, במיוחד לסיגמה. אבל נראה לי שאם אתה קונה את הטמרון 24-135 אתה עשוי להתעניין בסיגמה 12-24 שעומדת לצאת.

LazyGecko

New member
12-24 נשמע מפתה

מה השמועות אומרות ? יש תאריך יציאה משוער ?

ted

New member
המבחן על ה SD-10 של ה 12-24

לא כל כך מחמיא לה לדעתי, בפרט בהשוואה לניקון 12-24. התמונות סובלות מ CA במעברים בין כהה לרקע בהיר, ואין להן אותה חדות בקצוות, בפרט אם ניקח בחשבון שהפריים כאן קטן מאשר של ניקון וכופל אורך המוקד הוא X1.7. אבל - הואיל ובדקו כאן עדשה חדשה על מצלמה חדשה, קשה להגיע למסקנות פסקניות, מאידך אני מאוד סקפטי לגבי הביצועים שלה על פריים מלא. מצד שני, על מצלמות עם חיישן APS אולי לא תהיה בעייה, ומה שבטוח שהיא זולה יותר מהניקון שמתאימה רק לניקון. מי שמחפש רחבה ולא יקרה יחסית - ה 15-30 של סיגמה מצויינת. היא עדשה שנבדקה ונבחנה הרבה חודשים, ולבד מהגודל שלה (היא גדולה אבל לא כבדה) רוב המשתמשים (כולל אני) גומרים עליה את ההלל.

old

New member
לדעתי שווה לחכות למבחנים של 12-24

של סיגמא כי יש להם נפילות לעומת כמה נפלאות ה15-30 נהדרת

nir-vana

New member
ברור

לעולם לא להזמין מראש בלי לראות דוגמאות ודעות.

הייתי מציעה את השלישיה הבאה

1.עדשה רחבת זוית ,ה17-40 שציינת, 2.עדשת זום בינונית 28-75 של טמרון,צמצם 2.8 - חדה מאוד 3.זום 70-200 צמצם 4 של קנון - גם כן איכותי מאוד. ה-50 מ"מ נחמדה ומאוד חדה אבל-קבועה-תתן אורך מוקד של 85 מ"מ - גם לי יש כזו,אבל מאז רכשתי את הטמרון הנ"ל - היא זו שיושבת קבוע על המצלמה שלי - וה-50 מחכה להזדמנויות מיוחדות.אם יש לך גם גוף פילם זה כבר סיפור אחר. עדשה שתתפקד 'כמו'או 'קרוב' לעדשה 'נורמאלית' על הקנון 10D היא אחת מהשלוש הבאות: 28\2.8 או 24\2.8 או 35\2 של קנון.כולן טובות וחדות אופטית.

LazyGecko

New member
מוצא חן בעיני שני הראשונים.

אולי Canon 100mm מקרו להשלמת החבילה..

למעלה