עדשות מגע טוריות

joecame1

New member
עדשות מגע טוריות

היי, יש לי הרבה שאלות, אני יודע, אבל מי שיוכל לעזור ולענות על כמה שיותר שאלות ולספק את הסקרנות שלי, בפרט ובייחוד ד"ר אורן מן והאופטומטריסט ברקו, אני אשמח מאוד
1. יש לי צילינדר -0.50 בעין ימין ו-0.75 בעין שמאל. עדשות מגע לאסטיגמציה מתחילות ממספר -0.75, כלומר אין -0.50. מה הייתם ממליצים עבור עין ימין שלי - לוותר על הצילינדר או לקחת -0.75 שזה ברבע צילינדר גבוה יותר ממה שאני צריך? כמו כן, האם בגלל שהצילינדר לא מדויק - צריך לערוך שינוי במספר כדי להגיע לראיה אופטימלית? 2. ידוע שבמרשם של עדשות מגע לאסטיגמציה, חוץ מהמספר של הצילינדר, יש גם נתון של זווית האסטיגמציה (Axis). מעניין אותי לדעת למה הנתון הזה לא רלוונטי במשקפיים אבל כן רלוונטי בעדשות מגע. כמו כן והכי מעניין, איך האופטומטריסט מודד אותו? 3. איך האופטומטריסט מודד מה ה-Base Curve וה-Diameter של העיניים שלי לפני שמזמינים עדשות מגע? 4. מה בדיוק התפקיד של המכשיר שבו שמים את הראש לפני הבדיקת ראיה ומתמקדים בעץ הירוק? מה הוא מודד? מה הוא בודק? 5. האם נכון המשפט שהמספר בעין יכול להחמיר עם הזמן, אבל הצילינדר לא? תודה רבה שקראתם עד פה!!
יוני

עדשות מגע

שלום יוני, אני שמח שאתה מבקר בכמה פורומי עיניים באינטרנט, אך קרוב לודאי שתקבל את אותה התשובה, במיוחד אם אני העונה...
. 1. צריך לבדוק ולראות, תלוי בהרבה פרמטרים שונים, קרוב לודאי שבחצי צילינדר אפשר לוותר עליו. 2. זווית הצילינדר מאוד חשובה גם בעדשות וגם במשקפיים באותה המידה. 3. בחירת קימור העדשה נעשה עפ"י קימורי הקרנית, התיצבות העדשה, סוג העדשה, קוטר העדשה ועוד...לשם כך לומדים 4(!) שנים. 4. המכשיר עם העץ הירוק הוא לבדיקה ממוחשת של העין, לא מדוייק אך נותן כיוון. 5. המשפט לא נכון. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה