עדשה סופר רחבה ל-FF

עדשה סופר רחבה ל-FF

שלום
מה האורך מוקד (mm) הקצר ביותר ב-FF?
ומאיזה אורך מוקד מתחילים לראות שחור בפינות או עיגול?

dudi4321

Active member
במקבילה שאני מכיר, לא יודע אם האורך המקסימלי.

יש לי 14ממ ידנית samyang שהיבואן חבר כאן בפורום om602 אאלט.
את העיוות הממש מינימלי אני מתקן בתוכנה שלוקחת בחשבן את הגוף ואת העדשה ומצב העדשה ברגע הצילום, יש לניקון צ'יפ בעדשה של דיווח.
אין השחרה. ואם יש גם היא נפתרת בתוכנה בצ'יק.
למעשה קניתי אותה לAPSC והיא כמו כפפה על D800
תוכנת התיקון משתמשת במודולים שהמעבדות עשו כיולים, של DxO שיש שמועה או אמיתי שהחברה בפשיטת רגל.
לרוב אני עושה קרופ והעיוותים בגלל הפרספקטיבה קטנים דרסטית.
יש את הפיש איי שם העיוות נורא בעינית 8ממ

steiff

New member
לא בטוח לגבי קנון. אצל ניקון 13 מ׳מ רקטילינארית. 5.6 מ׳מ פיש

עדשות פישאיי יש קצרות עד 5.6 מ׳מ.
רקטילינאריטת (מלבניות) יש מ-13 מ׳מ.

sagiKor

New member
הכי רחב

12-24 של סיגמה
לדעתי זה סתם רחב מדי, 16ממ על חיישן מלא זה רחב דיו ועדשות כמו 16-35 הן גם לרוב איכותיות יותר וגם ורסטיליות יותר לשימוש כללי ופחות מצריכות החלפת עדשה.

לדעתי 11-24 היא העדשה הרקטיליניארית הרחבה ביותר של קנון

עם זאת, אני מסכים עם שגיא. 16-35 הוא טווח שמכסה את כל השימושים הקונוונציונאליים של עדשה רחבה.

כמה הסתיגויות

שלום
כאשר העדשה הסטאנדרטית היא 24-70 או 24-105, המרחק בין 24 ל-16 די צנוע.
עם עדשה שיורדת ל-24mm, היחס ב-16-35mm (וכל מה שמעל 24mm זו כפילות),
אין אפילו יחס אורך מוקד (בין מינימום למקסימום) של 2:1!
מודע לביקורות הטובות של הרשת לעדשת 16-35mm F4L (יש לי אחת), ובכל זאת, תהיתי אם כל מיני SAMYUNG וכו', אולי אפשר לשפר את התחום שמתחת ל-16mm...
AF די מיותר באורכי המוקד הללו של Ultra Wide.

חפיפה מסוימת באורך המוקד היא ברכה

חוסכת לפעמים את החלפת העדשה.
ההפרש באורך המוקד בין 16 ל-24 הוא רק 8 מ"מ, אבל ההפרש בשדה הראיה הוא 23 מעלות (דומה להפרש בין 24 ל-40 מ"מ או בין 50 ל-105 מ"מ). זה הרבה וזה מכתיב שימושים שונים לשני אורכי המוקד הללו.

באופן אישי, אין לי שימוש באורכי מוקד קצרים מ-18-20 מ"מ. אני מוצא שהתיקון הרקטיליניארי החריף משתלט על הקומפוזיציה. מצד שני אני לא מרבה לצלם נוף.

חפיף

שלום
אצלי השימוש העיקרי לעדשה, הוא צילום במקומות סגורים (כמו כנסיות וכו') או ברחובות שבהם מבנים שלא ניתן להתרחק מהם, בשל המבנים בסביבה או רוחב הרחוב.

steiff

New member
לא בטוח שמדד יחס אורכי מוקד בין ארוך לקצר הוא מה שחשוב

לפחות לא בעדשות Ultra-Wide. אולי בעדשות טלה זה יותר משמעותי.
יחס של 2:1 מאפיין את מרבית עדשות הזום ה-סופר-רחבות. בעדשות העילית הוא לרוב אפילו קטן מכך.
חשוב יותר לשמור על מידה נשלטת של עיוות, במיוחד אם אתה מצלם ארכיטקטורה שמשופעת בקווים ישרים. לעדשות רחבות יש נטיה לעיוות חבית וגם בעדשות בהן העיוות הזה זניח - קיימת עדיין תופעה של מריחה חריפה לכיוון השוליים ככל שאתה מתרחק ממרכז התמונה.
בעדשות זום סופר רחבות בהן היחס בין אורכי המוקד גדול - אתה מקבל יותר עיוותים.

כאשר אתה מצלם ארכיטקטורת פנים או חוץ - עדשה סופר רחבה אכן שימושית. כל עוד אתה מצליח להימנע מלצלם בני אדם (מלבד במרכז התמונה) תופעת המריחה בשוליים מפריעה פחות לעין. כאשר אתה מכניס לתמונה פרצוף או גוף אנושי - העיוות בולט מאד ומפריע מאד.

אני מקבל את טענתך שאימרה כמו ״16 מ׳מ זה מספיק״ תלויה מאד בסיטואציה. יש סיטואציות שזה מספיק להן, ויש שלא.

קשה להוציא את בני האדם מרחוב או מבנה...

שלום
מודע לתופעה, בעיקר כאשר הדמויות מתקרבים לקוות המסגרת (Frame).
אך בטיול זה: As good as it get's

OM602

New member
חשיפה מעט ארוכה מעלימה או יוצרת דמות אוורירית

ז'אנר מקובל כיום בצילומי ארכיטקטורה כאשר רוצים להראות דמות לא מזוהה. בחוץ בחשיפה ארוכה מאד וקהל לא מרובה מדי הדמויות נעלמות קמעה.

slarti

New member
כאמור - הקנון 11-24 נחשבת מעולה מאוד

אישית אני חושב ש-16 זה ה"מינימום" רוחב שאני רוצה בעדשה רחבה (כשהיתה לי ה-9-18, שזה שווה ערך ל-18 זה פשוט לא הספיק בחלק מהמצבים), אבל 15 או 14 נותנים שיפור מורגש. לא יצא לי עדיין לצלם מתחת ל-14 (למעט פישאיי אבל זה חיים אחרים), אבל אני מעריך שבמצבים מסוימים גם זה יכול להיות יופי :)
&nbsp
צריך לקחת בחשבון שצילום רחב דורש המון הקפדה על קומפוזיציה - אחרת מקבלים המון "כלום" בתמונה.
&nbsp

ה-11-24mm F4L של Canon יקרה

שלום
יש ל-SIGMA כמה עדשות בתחום של 12-24mm, וה-II לא כ"כ יקרה (במיוחד ביד 2).

אל תרכוש עדשה כזאת מבלי להתרשם מהרבה דוגמאות מצולמות

אחרי שתביט ב-100-200 תמונות שונות תוכל לומר משהו על האופי של העדשה. הרבה עדשות של סיגמה עומדות בסטנדרטים טכניים מחמירים, אבל לא בסטנדרטים האסתטיים שלי. זה כמובן סובייקטיבי ויתכן שה-12-24 שאתה חושק בה תשביע את רצונך. רק אל תפסח על הבדיקה הזאת.

למעלה