עדניית תבלינים

udio

New member
עדניית תבלינים

שלום לכולם לפני מספר ימים קניתי עדנייה גדולה (גודל 80) ובה שתלתי 5 סוגי תבלינים: נענע, שיבה, מרווה ועוד. מניסיון מר שיש לי עם תבלינים, לאחר זמן מה מופיעים בעדנייה המון נמלים וחרקים שונים ומשונים. בעבר זרקתי לא פעם עדניות תבלינים שלמות שהתמלאו נמלים. יש ברשותי חומר בשם : דיזיקטול (ירוק) ופיזרתי מעט ממנו בתחתית של העדנייה. אני חושש לפזר באדמה כי הנ"ל חומר רעיל ולא אוכל להשתמש בתבלינים למאכל. שאלותיי הן: 1. כיצד אוכל למנוע הופעת מזיקים בעדניית התבלינים שלי? 2. האם אוכל לקבל מידע נוסף על הדיזיקטול? תודה על העזרה ושבוע טוב.

r66

New member
השיבה תעזור לשמור על התבלינים

באדנית. הריח שלה מרחיק את כולם

udio

New member
שיבה אחת קטנה תגן על עדניית תבלינים

גדולה...? (ואם השיבה תמות לפני כולם...? :) )

r66

New member
אצלי היא בגודל של עץ. היא חזקה מאוד

אני בספק אם האדנית תהיה לה מספיק גדולה. לשלי יש שורשים עבותים ועמוקים

udio

New member
אני חושש לחיי התבלינים שלי....

מה עוד אפשר לעשות כדי לשמור עלייהם...??

shlumbergera

New member
הדיזקטול באמת רעיל מאד. מה שאפשר לע

לעשות נגד נמלים: לגייס כלי שטוח (מגש למשל) גדול מהאדנית, למלא אותו במים ובמספר אבנים (או לבנים). את האדנית להעמיד על האבנים כך שלא תהיה שקועה במים. או: היות והאדנית שלך גדולה מאד, אפשר לקחת מספר צלחות ולמלאן במים. בכל אחת להניח לבנה ועל כל אלה להניח את האדנית.זה ירחיק ממנה את הנמלים. בקשר לחרקים אחרים? לא יודעת. לי לא כלכך איכפת שיש חרקים על התבלינים. אני שוטפת אותם אחרי הקטיף ולפני האוכל.

udio

New member
תשובה מקורית ויפה אך...

אני חושש גם לאסטטיות של העדנייה (או בכלל אדנייה)... יבואו אורחים ופתאום יראו את העדנייה שלי על לבנים? בינתיים פיזרתי קצת דיזיקטול על הצלחת מפלסטיק שמתחת לעדנייה הגדולה הבעיה שהרעילות... מה יהיה על כוס התה שלי????

r66

New member
אדנית,, נכון משום הניחו אותן על אדן

החלון. עדנייה זוהי בחורה מ"עדן" שבתימן.....שטויות, העיקר שהבנו אותך

shlumbergera

New member
אם תניח שיכבת טוף או חצץ או שני אלה

מעורבבים, זה יכול להיות אפילו אסתטי. הכל ענין של טעם. "לבנים" - הכוונה לאדומות של אקרשטיין לא לבלוק איטונג...

למעלה