עדכנתי תוכנה, לאיה נעלם הcloud?

kikona126

New member
עדכנתי תוכנה, לאיה נעלם הcloud?

עדכנתי תוכנה באייפון שלי ונעלם לי זרם התמונות שלי שהיו בו הרבה תמונות ישנות. האם יש דרך לשחזר את זה? תודה

noa_f

New member
כל אפליקצית התמונות שונתה

אין יותר Camera Roll וגם לא my photo stream
במקום זה, כל התמונות שצולמו ואינן משויכות לאלבום נמצאות ב-Recently added
&nbsp
אם אפשרות ה-photo stream דלוקה אצלך בהגדרות של icloud ושל אפליקציית התמונות, הן עולות לענן.
&nbsp
עם זאת, לא הייתי משתמשת בפוטו סטרים לאחסון ארוך טווח של תמונות! אפל מוחקת משם תמונות מעבר ל-1000 האחרונות שצולמו!
תשתמש בזרם התמונות להעברה של התמונות למקום אחסון ארוך טווח, גדול יותר ונוח יותר לגישה - כמו הדיסק במחשב שלך.

kikona126

New member
איך אני מגדירה לו לשמור את התמונות על המחשב שלי?

ותודה על התגובה

noa_f

New member
אני משערת שהמחשב שלך מריץ ״חלונות״? אם כן, את צריכה להתקין

את אייקלאוד לחלונות, להגדיר שם את אותו האפל איידי ולהפעיל את סנכרון התמונות.
מכאן תוכלי להוריד אותו וגם לקרוא איך להגדיר.

kikona126

New member
יש לי מק בוק

עם מערכת הפעלה סנו לאופרד.
אבל הגישה לאפסטור נחסמה לי מסיבה לא ברורה... ככה שאין לי שם קלאוד ולא יכולה להוריד

noa_f

New member
הופה, זה מעניין יותר (אותי).

סנו תומכת באפסטור, אבל לא באייקלאוד.
יש תכנים שניתן לסנכרן דרך האינטרנט, כמו אנשי קשר ויומנים, כי אפל משתמשת בפורמטים גלובליים, אבל לא את התמונות.

לכן במקרה שלך את יכולה:
- או לבדוק אם המחשב שלך יכול לקבל מערכת הפעלה מעודכנת יותר (לפחות Lion). איזה דגם מקבוק יש לך?
- או לסנכרן דרך אייטיונז ואת התמונות להגדיר לסנכרן עם אייפוטו (אם את משתמשת בה). במקרה הזה, תפעילי סנכרון אוטומטי באמצעות wifi, כי זה פשוט יותר נוח מאשר לחבר בכבל usb. אל תשכחי לעדכן את אייטיונז (תפוח > software update).

עוד אפשרות היא להגיד לאפל fuck it ולהעביר את התמונות באמצעות שירות ענן אחר. למשל: דרופבוקס או copy. תפעילי בזו שבחרת סנכרון של התמונות מהאייפון והן יגיעו אליך למחשב בלי טובות מאפל.
החסרון של דרופבוקס הוא נפח חינמי קטן יחסית, אבל אפשר להגדיל אותו (קצת - בחינם, הרבה - בתשלום), היתרון הוא אפליקצית תמונות מצויינת לאייפון ועוד אפשרויות מתקדמות. היתרון של קופי הוא נפח גדול כבר מהתחלה. ואפשר גם להתקין אותן זו בצד זו, בלי לבחור...
אם עדיין לא התקנת אף אחת מהן, את יכולה להשתמש בקישורים שאני אצרף פה ואז גם תקבלי נפח מעט גדול יותר (וגם אני):
דרופבוקס: [URL]https://db.tt/d69RF6E[/URL]
קופי: [URL]https://copy.com?r=iPvMzD[/URL]

kikona126

New member
ואו תודה!

אני אבדוק את האופציות.
&nbsp
בקשר למחשב, הוא סוף שנת 2007 תומך ליון (הראשון מבינהם) אבל לא מצאתי התקנה שלו...
אם יש לך התקנה (אפילו של סנו לאופרד) אני אשמח להלוות ממך, כי זה יכול לפתור לי כמה בעיות במחשב

noa_f

New member
אם הוא תומך ליון, תקני אותה מהחנות. זה ישר יורד לך למחשב

ומתקין את עצמו. זה יפתור לך שתי בעיות במכה אחת, לא? גם מערכת הפעלה ניתנת להתקנה מחדש וגם גישה לשירותי אייקלאוד.
היא עולה 20$ אם אינני טועה (אולי הם כבר הורידו את המחיר לאפס)
&nbsp
יש לי בטח סנו לאופרד איפשהו בבוידעם אבל אין לי מושג איפה...

kikona126

New member
לא יכולה... לא יכולה להכנס לחנות...

עולה לי הודעת שגיאה כשאני פותחת אותה... בגלל זה אני צריכה סנו לאופרד חדש, כדי להתקין את המחשב מחדש...
&nbsp
אני אבדוק אם יש לי גיבוי ישן מספיק שבו החנות פועלת כדי להריץ אותו מחדש משם

kikona126

New member
מתה לקנות מחשב חדש

אבל אני כל כך אוהבת את המק הלבן שלי... זה ממש הבייבי שלי...

uphilll

New member
..

כתבת לסנכרן עם אייפוטו. איך אפשר לסנכרן עם משהו שקיים רק בצד אחד?

ובכל מקרה, גם אם לא הבנתי אותך נכון אין צורך להוריד לי את הראש. אפשר סתם להסביר, אני תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים.

noa_f

New member
בין מכשירי אפל יש סנכרון.

זה חלק מהאקו סיסטם.
באייפון שלי תמיד יש חלוקה של התמונות לאירועים/מיקומים/אנשים לפי מה שמוגדר באייפוטו במחשב. ואין לי אייפוטו על האייפון.

uphilll

New member
מעניין. ומוזר.

אני יכולה להבין מההסבר שלך שהרעיון של סנכרון עובד גם אם צד אחד רק *תומך* באפ מסויימת או פיצ'ר ולא צריך שהאפ תהיה מותקנת עליו.
אבל עכשיו אייפון בכלל לא תומך באייפוטו. תוכן שמועבר לפוטוז מאייפוטו מאבד חלק מהתכונות שלו. אז לא ממש ברור איך הוא לא יאבד אותן בחיבור עם המחשב..

noa_f

New member
שוב, את מערבבת תפוזים ותפוחים.

כשאת מסנכרנת תמונות לפיסי דרך אייטיונז או איקלאוד, התמונות נשפכות לתוך תיקיית ״התמונות שלי״ או משהו דומה.
במק יש שתי אפשרויות:
הראשונה היא כמו ב״חלונות״ - לזרוק לתיקיה מסויימת.
השניה היא לסנכרן ישירות לתוך אחת מהאפליקציות של אפל לניהול ועריכת תמונות: אייפוטו (הביתית) או Aperture (המקצועית, שאפל זונחת בימים אלו).
סנכרון ישירות לתוכנה במחשב מתייג את התמונות לאירועים ומקומות ומאפשר תיוג שלהן (במחשב) לזיהוי פרצופים. בנוסף, כיוון שמדובר בסנכרון, הוא עובד באופן דו-צדדי.
אצלי למשל, תמונות שצולמו על האייפון לא נשארו עליו. הן נמחקו לאחר שסונכרנו למחשב (ביוזמתי) ורק מספר מסוים של אירועים אחרונים סונכרן חזרה למכשיר (למקרה שאיזו סבתא תרצה לראות תמונות אחרונות של הנכדים וכדי שלא ארגיש כמו איזו ״אמא נוטשת״
). כמו כן, סונכרנו התיוגים של פרצופים/אירועים ומקומות.
האפליקציה הבסיסית של התמונות באייפון תמכה מאז ומעולם בתיוגי אייפוטו, אבל אם אינני טועה, מי שאין לו את התיוגים הללו, מעולם לא ראה אותם כאופציה שם.
אלו פריבילגיות של האקו סיסטם של אפל. כמו שהיה קיים לי לוח ימי הולדת אוטומטי מתוך אנשי הקשר מאז ומעולם...

אני לא מכירה את אפליקציית אייפוטו לאייפון, כי מעולם לא התעניינתי בה. אני מניחה שהיא היתה דומה לזו שבמק ומאפשרת גם למי שאין לו מק את אותם התיוגים. אבל כאמור, לא מדובר באפליקציה הזו אלא בזו של המחשב ואין צורך להתקין את אפליקציית אייפוטו באייפון אם יש לך מק ואתה לא מעוניין בעריכת תמונות על אייפון/אייפד. זה עדיין ״מסתנכרן״.

uphilll

New member
אולי יותר מדויק להגיד שערבבתי תפוחים עם תפוחים מסוכרים?

כי לפי מה שאת אומרת, פשוט מדובר באפליקציות שונות שיש להן מטרה שונה, על המחשב ועל האייפון. רק עם אותו שם.

בכל מקרה, נחמד העניין של תמיכה תוך אפלית.
ותודה על ההסבר

noa_f

New member
אני חושבת שיש להן בדיוק את אותה המטרה. אבל בנוסף

גם אפליקציית התמונות המובנית תומכת בחלק מהפיצ׳רים שלהן.

אפשר גם לסנכרן עם google + (שצריכה להיות מותקנת)

אם יש כבר חשבון gmail, אז זה רק להגדיר באייפון:
https://support.google.com/plus/answer/1647509?hl=en

יש 15 גיגה באופן כללי בחשבון.
כמובן שאם כבר יש חשבון gmail, מן הסתם הנפח קטן יותר, כי (למיטב ידיעתי) 15 הגיגה האלו משותפים לכלל השירותים של גוגל(באותו חשבון, כמובן).

<iframe></iframe><iframe></iframe>

למעלה