שוב, את מערבבת תפוזים ותפוחים.
כשאת מסנכרנת תמונות לפיסי דרך אייטיונז או איקלאוד, התמונות נשפכות לתוך תיקיית ״התמונות שלי״ או משהו דומה.
במק יש שתי אפשרויות:
הראשונה היא כמו ב״חלונות״ - לזרוק לתיקיה מסויימת.
השניה היא לסנכרן ישירות לתוך אחת מהאפליקציות של אפל לניהול ועריכת תמונות: אייפוטו (הביתית) או Aperture (המקצועית, שאפל זונחת בימים אלו).
סנכרון ישירות לתוכנה במחשב מתייג את התמונות לאירועים ומקומות ומאפשר תיוג שלהן (במחשב) לזיהוי פרצופים. בנוסף, כיוון שמדובר בסנכרון, הוא עובד באופן דו-צדדי.
אצלי למשל, תמונות שצולמו על האייפון לא נשארו עליו. הן נמחקו לאחר שסונכרנו למחשב (ביוזמתי) ורק מספר מסוים של אירועים אחרונים סונכרן חזרה למכשיר (למקרה שאיזו סבתא תרצה לראות תמונות אחרונות של הנכדים וכדי שלא ארגיש כמו איזו ״אמא נוטשת״
). כמו כן, סונכרנו התיוגים של פרצופים/אירועים ומקומות.
האפליקציה הבסיסית של התמונות באייפון תמכה מאז ומעולם בתיוגי אייפוטו, אבל אם אינני טועה, מי שאין לו את התיוגים הללו, מעולם לא ראה אותם כאופציה שם.
אלו פריבילגיות של האקו סיסטם של אפל. כמו שהיה קיים לי לוח ימי הולדת אוטומטי מתוך אנשי הקשר מאז ומעולם...
אני לא מכירה את אפליקציית אייפוטו לאייפון, כי מעולם לא התעניינתי בה. אני מניחה שהיא היתה דומה לזו שבמק ומאפשרת גם למי שאין לו מק את אותם התיוגים. אבל כאמור, לא מדובר באפליקציה הזו אלא בזו של המחשב ואין צורך להתקין את אפליקציית אייפוטו באייפון אם יש לך מק ואתה לא מעוניין בעריכת תמונות על אייפון/אייפד. זה עדיין ״מסתנכרן״.