עדכוני בוקר

יובל 42

New member
עדכוני בוקר

גם גפס וגם אי.סי הבוקר בגרסה של אפיק צפוני.
אגב, בדיוק כפי שצפה ריז

לזה אתה קורא: "מגרדת אותנו מצפון"?

אפיק רום חד ועמוק, עם ערכים של 552DM, בתוך תחום ישראל וטמפרטורה שנושקת למינוס 26 בצפון.
על מה בדיוק אתה מדבר?

gal oz

New member
צחי, המפה מהבוקר

בצהרים ישנה התמתנות בערכים, ובכלל כל מסת האפיק מגרדת אותנו.
בקיצור, אני מתחיל כבר להתייאש, באמת!

והגיע המן שתפנים כבר, שעדכוני 06 ו-18, נטולי

נתוני סונדה (שמופרחת בשעות הלילה, לפני עדכון 00 ובצהריים, לפני עדכון 12) ולכן, אלו עדכוני חסר, באופן משמעותי בכל הנוגע לסינופטיקה. תמתין לעדכון 12Z ונראה מה הוא יוליד. לפיו, נראה מה המגמה (ביחס לעדכונים האחרונים), ואם היא תמשך גם בעדכונים הבאים.

מה 12Z? העדכון, עוד טרם התעדכן ברמות

רזולוציה, שתוכל להבין, אם יירד יותר או פחות גשם!
ועל איזו מגמה אתה מדבר? עדכון אחד?

ודווקא ביחס לאזורים צפונית לנו, T850=2° בצפון

ובמרכז, אלו ערכים קרים יותר מהערכים שמצפון לנו.
מומלץ מאוד, לדעת ולהבין מה אתה רואה, לפני שאתה כותב סטטוס חסר שחר

הפרבולה

New member
מה שווה T850 נמוך אם הרום לא קר ?

הרום ( 500 מב) בקושי 20- , כבר עדיף היה שה T850 היה יותר חם ולקבל יותר משקעים

peperonni

New member
להתכוונתי לצאת בסטטוס חסר שחר :)

אני ממש לא דוגל בלצאת בהצהרות לטווח של שבוע ואם הובן כך אז אני חוזר בי.
התכוונתי לזה שנכון לקו שהצטייר במפות(ששוב, לא מאוד שוות משהו בטווח הזה והכל יכול להיות עדיין) - שוב נראה אותו סיפור שפוקד אותנו בחודש + האחרונים - התעמקת במרכז אירופה שגונבת את ההצגה מהגל שצפוי לעבור מעלינו ומבצקת אותו

אוקיי, אבל לא הצטייר שום קו שכזה...נהפוכו.

צרפתי לך מפת H500 + T500 עם ערכים שמתקרבים למינוס 23°-25° על 552DM שנמצא מעל לצפון, כולל T850 על ערך של 2°. זו מפה חורפית למהדרין, עם גשמים יפים בצפון ובמרכז לכל הפחות. לחלוטין לא מגרדת מצפון ולחלוטין לא נראתה הצפמה מעדכונים קודמים. נהפוכו ולמרבה הפלא, עדכון הערב, מוליד אף הטבה מסויימת, שאפשר היה לזהות אותה כבר בעדכון 00 של גפ"ס, כרגע, גם לא נראית שום "התבצקות" כהגדרתך או סיבה לכך. הכל נראה בסדר גמור, אלא אם כן, אתה מצפה למערכת שלג. לכן, טענתי שכן יצאת באזעקת שווא ללא כל ראייה סינופטית ראויה לציון ומבלי להתייחס בכלל לתרגום המפות.

ofiry26

New member
אני לא הייתי נכנס לזה עכשיו זה עוד מוקדם לצאת

בהכרזות ראה קנדי איסי ניראים מעולים המערכת תיהיה יש מגמות ותמיכה לא משנה ייעלם זה יחזור חבל כל עדכון לקפוץ נעלם לא טוב ואחרי זה לרשום טוב מספיק כבר זה משתנה ויהיה אחרת

טיפה מוקדם לקבוע שאכן כך יהיה,על סמך עידכון 1

הבוקר עדיין היה ממוצע לטובתינו,נמתין לעידכון הערב ,ובאם זה ימשך ,נדע שאכן ההערכות של שבוע האחרון, שהיה נראה שזה כלל לא יגיע עלינו,היו קרובות למציאות ,למרות הטווח הרחוק!!
עדיין יש מבחר מפות שתומכות לחורף של ממש לשבוע הבא,ונצטרך להמתין לערב!

למעלה