עדכונים.

עדכונים.

ניסיתי לענות אישית לחלק מכם. אני אנסה לתת כאן תשובה יותר רחבה. הפניתי את הבעיה שלי גם לפורום שקשור לתיפקוד מיני / פסיכולוגי / סקסולוגי. התשובה שקיבלתי מהסקסולוג/פסיכיאטר היא שמדובר בהתמכרות למין. בעלי מכיר בבעיה, ואפילו כבר מוכן להודות בה....(חצי נחמה). בעבר - המצב היה ממש גרוע. כל שניה שהייתי נעדרת מהבית - הוא ניצל אותה היטב לסקס וירטואלי, צ´טים (שבד"כ כללו גם החלפת מספרי טלפונים, וכד´...זה לא הסתיים בצ´ט וירטואלי בלבד, אלא גם בשיחות טלפוניות וכד´). וזה כולל גם בשעות מוזרות ביותר. (אם היו ימים שעקב עבודתי הייתי יוצאת מהבית ב-5 בבוקר - הוא מיד היה קם ומתחבר לצ´טים...) היחסים בינינו היו די על הפנים (כולל יחסי המין). אבל היום - המצב לגמרי שונה. אני הרבה יותר פתוחה מינית אליו, ולא מוצאת כל סיבה שיחפש במקום אחר. הוא עצמו מודה שבעבר הוא תמיד יכל להאשים אותי בחיפושיו. היום הוא מבין שהבעיה היא בו. כי גם כשיש לו סקס בבית - הוא מחפש בחוץ.... מישהו שאל (אולי פלסטיק) אם זה האדם איתו ארצה להזדקן... אני כבר לא יודעת. כי עד ההזדקנות יש עוד כמה שלבים בחיים, שארצה להיות מסופקת בהם. ונאהבת. ומוערכת. ולא להרגיש כל הזמן מאויימת, ושאני לא מספיק טובה, יפה, חכמה...וכד´. האדם שתיאר את מצבי הכי טוב והכי קרוב היה "ליידילי" (נדמה לי). למה אני צריכה לחשוש, או לחשוב פעמיים לפני שאני שואלת את בן-זוגי עם מי דיבר בטלפון ?! - מדובר בבן-זוג. בבעל. לא באדם זר. וחוצמזה, כל מה שהוא (ליידילי) תיאר - נכון. השיפוטיות שלו שגויה. לא שלי. אם לא היה לו מה להסתיר - מה יש לו לחשוש מהשאלות שלי ???? בקיצור - HELP !!!!!!!!! לא יודעת כבר מה לעשות, עם מעגל שחוזר על עצמו....עברנו כ"כ הרבה יחד (יש תחומים שהוא מאוד השתנה בהם...), ובכל-זאת... ושלא תחשבו - גם ביני לבין עצמי יש לי ספקות, כי אני באמת לא יודעת מה נורמלי ומה לא....האם אני לא דורשת יותר מדי ??? האם זה נורמלי לרצות לשכב עם אחרות ? האם זה נורמלי להגשים זאת ? האם זה בסדר לבלות את הנסיעה בשיחות ארוטיות למכוני ליווי, וכד´....האם זה נורמלי ? - אולי מישהו מהגברים יוכל להשיב....רק לסדר לי את המחשבות....

אענה לך בעניין הנורמליות-למרות

שאני לא גבר. ואם יגידו לך שזה הכי נורמלי בעולם,אז החיים שלך איתו נהיים יותר נעימים לך? מציעה לך שתעזבי את הקטע של המדידה של החריגה שלו מהנורמה ותתרכזי בעצמך. מה את רוצה?

בטח !!! אם אדע את גבול הנורמה -

אוכל להבין יותר. אם יבוא לפה גבר ויגיד: "הי, מה קרה לך ? איפה את חיה ?כולנו מאוננים באוטו, בדרך חזרה מהעבודה, לקול ארוטי הבוקע מהפלאפון, אפילו אם שכבנו עם האישה שלנו שעה קודם....מה קרה לך ? זה נורא טבעי, וכולם עושים את זה..." - ארגיש ממש מטומטמת (כי לי זה נראה די סטייה....ומפחיד אותי שאני חיה עם סוטה, אולי...), ואוכל להבין יותר את בן-זוגי. אבל אם יגידו לי הגברים שבחבורה: "תשמעי. יש בזה מן הסטייה...בד"כ, גברים לא מאוננים באוטו, ובד"כ הם מעדיפים לשכב עם האישה שלהם מאשר לאונן לקול ארוטי...." - זה יחזק את עמדתי. בקיצור, כולנו פועלים עפ"י נורמות. רק שאני לא יודעת מה הן.... זה היה כמובן סתם דוגמא. הכי קשה לי זה השקרים. האם כל גבר שאשתו מתקשרת אליו - מיד ממציא תירוץ שהוא מדבר עם מישהוא מהעבודה ?! או שרוב הגברים אומרים: "תשמעי, חביבתי, אספר לך בבית עם מי שוחחתי...." או " אני לא חושב שאני צריך ךהגיד לך עם מי שוחחתי. זה היה אישי". העיקר לר לפחד כלל !!! ולא לשקר.

shela1

New member
תגובות../images/Emo42.gif

רוני שלום לך לדעתי השאלות שלך מבטאות ספקות רבות לגבי בכלל מה זה נורמליות. אז שתדעי לך (למרות שאני חושב אחרת) שאת הגדרת הנורמליות את קובעת. לעצם הענין ומילה של גבר כאשר לגבר טוב עם אישתו ויש את מירב הסיפוקים ואפילו הם אחת לשבוע אז אין שום מקום לאוננות ברכב תוך כדי נסיעה ובטח שלא לשיחות ארוטיות קבועות. אבל כל אחד מאיתנו אוהב לפנטז אז מדי פעם אין מניעה לעשות שיחה אירוטית. אבל לאונן ברכב לדעתי זנ חולני. לנושא שיחות הטלפון זאת שאלת אימון בין בני זוג ואין צורך להסתיר , כי כל תשובה מתחמקת רק יוצרת אווירה של אי אימון , אין בעיה לאמר הסביר אחר כך או זוהי שיחה פרטית בענין זה או אחר ואז כדאי לכבד פרטיות כי אם יש אימון בין בני זוג אזי בסוף מספרים הכל. ולעצם בעיתך האם הלכתם ליעוץ זוגי? מה את חושבת על הענין האם לא כדאי שתעשי פסק זמן כלשהו מבעלך? אשמח לעזור שאלה אחת(בן)

על הנורמה

רוני בגיל 13, ילדים יכולים לאונן מספר פעמים ביום. למעשה גם תינוקות מאוננים. גם מבוגרים מאוננים, אבל בצנעה. בעלי חיים מאוננים גם כן. ללא קשר לקיום יחסי מין. ולמה מבוגרים מאוננים בצנעה? מכיוון שה"מוסר" הפוריטני דיכא כל ביטוי של מיניות. מצוות הדת "לא תשחת זרע לשוא" היא גזירה שהציבור הדתי אינו יכול לעמוד בה. אז לפעמים, אדם בעל עכבה בהתבגרות הנפשית, נשאר מחובר לצורך ראשוני ובסיסי וממשיך לנהוג כילד. זה יכול להתבטא בכל מיני אופנים, במקרה של בעלך זה מתבטא בצורך כפייתי בסיפוק מיני. אז אמנם אינני מומחה להתמכרויות או לבעיות הנפש אלא אומר דברים כפי שאני מבין מהשכל הישר, אבל מן הסתם בעלך זקוק לסיוע. לא לשיפוט. כי אין לו את הכוחות להשתנות לבד, וכל הבטחה שלו שאינו מצליח לקיים רק גורמת לו להרגיש שנכשל שוב ומחזקת את החומה הבלתי נראית ממנה הוא רוצה לצאת (ואני בטוח שהוא רוצה). לגבי אוננות באוטו דוקא? מכונית מספקת את הפרטיות הנדרשת לשם שיחה בטלפון, אירוטית או כל שיחה אחרת, שעוזרת לו להגיע לגרוי מיני. רגשי אשמה, התחמקויות ושקרים? כל אלו קשורים גם הם בבגרות הנפשית שלו. אז זה בעלך. אהבת אותו ורצית לחיות איתו. אולי עדיין את מוכנה לעזור לו. לא ב"להתיש" אותו, אלא לתמוך בו מתוך קבלה של חולשתו. לעודד אותו להודות בה מבלי לחשוש משיפוט שלך. לעודד אותו לקבל את הטיפול המתאים, שאם יצליח, יחזיר לך את הגבר שאהבת, ויחזיר לו את הבטחון בעצמו כגבר. ומותר לך גם שלא להמשיך את חייך איתו. אבל חשוב שגם לזה תגיעי מתוך קבלה של חולשותיו ולא מתוך כעס עליהן. ולגבי אוננות, כולם מאוננים. כך או אחרת. מה שמזכיר לי את המשפט הבא: "כולם עושים פיפי בבריכה, אבל לא מהמקפצה"

ועוד משהו על הנורמה..

רוני, ביקשת את דעתם של הגברים, אז להלן דעתי: (וסליחה מראש אם זה יהיה טיפה ארוך...) מה שאת מתארת, הוא ללא ספק רחוק מהנורמה. אבל, וזה אבל גדול, ישנם זוגות רבים אשר רחוקים מהנורמה. מדוע את חייבת לחיות לפי הנורמה? ישנם זוגות המקיימים יחסי מין פעם בחודשיים, וישנם זוגות המקיימים יחסי מין פעמיים ביום. ישנם זוגות אשר לא מרשים לעצמם לראות סרט כחול, וישנם זוגות אשר משתתפים באופן פעיל באורגיות. ישנם זוגות שהתנוחה המיסיונרית היא המקסימות שאליו הם שואפים להגיע, וישנם זוגות המגוונים את חיי המין שלהם באופן קבוע. מהי הנורמה? למי טובה הנורמה? האם מתאימה לך הנורמה? אני חושב, שכל זוג קובע לעצמו את הנורמה שלו, ומתאים את חיי המין לאופיו ולדחפיו. הבעיה מתחילה כאשר קיים פער גדול בין הדחפים והצרכים בין שני בני הזוג. כאן מתחילות אי ההבנות, ההסתרות והשקרים בזוגיות. ממה שאת כותבת אני מתרשם, כי את יודעת המון על הדחפים והצרכים המיניים של בעלך, וגם מוכנה ללכת המון לקראתו. אני רואה באופן חיובי מאד את הפתיחות שלך. למרות שאת טוענת שהוא מסתיר ומשקר, את יודעת המון על הצרכים שלו. אני רואה חשיבות בכך, כי אם הוא באמת היה רוצה להסתיר ממך, הוא היה מצליח בכך. הוא משתף אותך באופן מודע בצרכים שלו. אך תראי זאת כדבר של מה בכך! אני לא יודע האם ניתן לטפל בדחפים המיניים האלה. אני חושב, שאם זה חשוב לך ותבהירי לו את זה היטב, שהוא יכול למתן אותם מעט. כמו שאת מוכנה ללכת לקראתו, כך הוא יכול וצריך ללכת מעט לקראתך. השאלה, עד היכן הוא צריך למתן את צרכיו, תלויה כמובן ברצונו וביכולתו, אך חשובה לא פחות השאלה, מה עד כמה את מוכנה לסבול. וכאן, את לא צריכה לשאול מה הם הגבולות של הנורמה. כאן את צריכה לשאול את עצמך, מה הם הגבולות שלך.

dor50

New member
לרוני....

כל גבר מאונן מדי פעם אבל לא בצורה ובכמות שאת מצינת כאן...וכפי שכבר נאמר לך זו התמכרות וככל התמכרות יש טיפול גם לזה. את צריכה לבדוק עם בעלך עם מוכן ללכת לטיםול גמילה... כן טיפול גמילה או לא. כמו כן את ורק את צריכה לקבל החלטה עם עצמך עם טוב לך ככה או לא טוב, ובהתאם להחלטה זו להחליט על צעדיך הבאים, אך אם את אוהבת את בעלך תני לו צ´נס בתנאי שהוא מוכן לטיפול גמילה

למעלה