עדכונים...

עדכונים...

היי, היינו אצל הנוירולוג היום, כמחצית השעה. העברנו לו את שאלון הקונרס שהמחנכת מילאה, והוא בדק את מרום ושאל הרבה שאלות (גם אותנו). סיפרנו לו כל מה שקרה בתקופה האחרונה בבי"ס וזה שלא ברור לנו מה עובר על הילד כך פתאום. ואז הוא זרק: "הבאתם לי אגוז קשה לפיצוח. מצד אחד בעיות התנהגות אופייניות ואני גם שם לב שהילד מתופף עם הרגל על הרצפה כל זמן הביקור, אבל עם ציונים כאלה (הראינו לו מבחנים ומחברות מתחילת השנה) אני ממש לא בטוח. יתכן שזו רק בעיה רגשית ללא הפרעת קשב וריכוז ואז הוא יזדקק לטיפול פסיכולוגי ארוך". מה לומר - נפל לנו הלב פעם עשירית השבוע! בכל מקרה, הוא הפנה אותנו לבדיקת "טובה" ונתן לנו מרשם ל- 2 כדורי ריטלין (במקרה שבבדיקה לא יספקו לנו אותם). ה- "טובה" שלנו ביום רביעי הבא ואנו אמורים לפקסס לנוירולוג מייד את התוצאות. אין לי מושג למה לצפות בבדיקה. האם תוכלו לייעץ מניסיונכם? אני יודעת רק שאסור לילד לאכול או לשתות משהו עם קפאין, מה שבמילא לא נמצא בתפריט הרגיל שלו (הוא לא אוהב קולה, שוקו, שוקולד או שתיה חמה ומעדיף מלוח על מתוק). מה יהיה בבדיקה? איך היא מתבצעת? תודה רבה, אורלי

meivari

New member
בדיקת טובה

בדיקה זו היא בדיקה ממוחשבת, הילד יושב מול המחשב ומפיע במסך ריבוע שחור בתוך ריבוע לבן (משהו כזה עפ"י זכרוני), רק כאשר מופיע הריבוע הוא אמור ללחוץ על זמזם. משך הבדיקה 20 דקות. הניקוד שמתקבל מתייחס לכמה פעמים לחץ בלי שהופיע ריבוע, כמה פעמים לא לחץ שהופיע ריבוע, מה זמן התגובה וכו. בסיום חלק זה מקבל הילד רטאלין( רצוי עם מים ולא בשוקולד כמו שדווח כאן בימים האחרונים) ולאחר כשעה וחצי (שיא השפעת הרטאלין) הוא חוזר על אותו מבחן שוב. הערה בקשר לאיבחון, צריך לזכור כי הצלחה בלימודים בגיל בית ספר יסודי אינה פוסלת הפרעת קשב. ילדים חכמים (בעיקר ADD בלי היפראקטיביות מוגזמת)מסוגלים לעבור את בית הספר היסודי בלי בעיה, הבעיות צצות כאשר נטל הלימודים והדרישות עולות. בני בכיתה ה' אובחן בשנה שעברה למרות היותו מצטיין בלימודים. המורה שלו לא היתה מודעת לכך שיש לו בעיות פרט לבעיות חברתיות. אחרי שנה של טיפול פסיכולוגי (שעזר במידה רבה לביטחון העצמי ולחלק מבעיות החברתיוית), ובעיקבות אבחון אחיו כ ADHD נפל לנו האסימון כי אולי גם לו בעית קשב וריכוז. הילד אובחן, מטופל והרבה יותר מאושר . בהצלחה

תודה רבה - ועוד משהו

האם אנו אמורים לחכות במקום שעה וחצי עד להשפעת הריטלין, או שאנו יכולים לנסוע הביתה ולשוב שנית? אנו גרים די קרוב למכון. אם מחכים שם, פשוט צריך להתכונן לקחת לילד ספר שיקרא בינתיים או....

דליה.ד

New member
בדיקת טובה

אני מצרפת קישורים בנוגע לבדיקת טובה, כל מה שרצית לשאול ולא העזת...
אנחנו הלכנו לקניון להסתובב בזמן שעבר בין המבדק הראשון לשני.

zivadina

New member
בדיקת TOVA , הצלחה בלימודים ו-I.Q

כדאי להגיד לרופא, שילדים אינטליגנטים מאוד לא רק ש"מנצחים" את ה-TOVA, אלא שיש להם גם ציונים טובים ביחד עם הפרעת הקשב. זה נכון בעיקר בגילאים הצעירים, אבל אנחנו רואים אנשים שלא טופלו וצלחו את היסודי בהצלחה, והפרעת הקשב התחילה להפריע להם רק בחטיבה או בתיכון, כאשר היו חייבים לסגל לעצמם הרגלי למידה, ולא רק לסמוך על האינטליגנציה הגבוהה. שתי ידיים לא מספיקות כדי לספור כמה ילדים אינטליגנטים מאוד, שלא לומר מחוננים, יש בפרום הזה, בלי שום קשר להפרעת הקשב שלהם. כך שאני ממש לא אוהבת שקושרים ADHD לציונים נמוכים. צריך להסתכל על שאר האפיונים של ההפרעה. בהצלחה רבה עם האבחון.

zivadina

New member
ועם כל הכבוד לרופא שלכם,

מה נוירולוג מבין בבעיות רגשיות ובסוגי טיפולים פסיכולוגיים? גם כאן אני כועסת, כי גם אנחנו עברנו אבחון נוירולוגי רציני מאוד שקבע שלילד שלי אין הפרעת קשב אלא כנראה בעייה פסיכולוגית. וראו זה פלא, אחרי אבחון פסיכיאטרי שקבע שכן יש לו הפרעת קשב, טיפול בריטלין פתר את כל הבעיות הפסיכולוגיות והילד נהיה מאושר מאוד, פשוט כי התחיל להצליח בלימודים ולמצות את הכישורים שלו.

דנדין4

New member
שמועה ששמעתי האם היא נכונה?

כמנהלת הפורום רציתי לשאול אותך שאלה, קראתי כתבה שנדמה לי פורסמה ב - Y-NET על ילדים, נערים שניגשו בגיל צעיר מאוד לפסיכיאטר ילדים וההורים חתמו על ויתור סודיות וכמובן הבטיחו להם שאף אחד לא ידע שביקרו אי פעם אצל פסיכיאטר ולאחר כמה שנים שבחור אחד רצה להתקבל לעבודה כמאבטח נדמה לי לא קיבלו אותו בגלל "עברו" שביקר אצל פסיכאטר בהיותו ילד. אנחנו ממתינים לבדיקת טובה לבני ואני אומרת בוודאות שלא אקח אותו לעולם לפסיכיאטר ילידם מהפחד שמה בעתיד זה יפריע לו ויהווה כתם לכל החיים. חבל שדברים כאלה קורים במדינה שלנו ועוד יותר חבל של אמיידעים את האנשים שמידע זה עלול להפריע בעתיד אולי היו חושבים פעמיים. חבל

zivadina

New member
מדובר על אשפוז פסיכיאטרי

אבל הכותרת מצהיבה את זה לאבחון פסיכיאטרי. ולכן אני מציעה לך לקרוא שוב, וגם נשמח לשמוע מחברי הפורום שילדיהם מחפשים עבודה ומטופלם אצל פסיכיאטר. אבקש גם מחברי הפורום למבוגרים, שם רובם סטודנטים, לספר לנו מנסיונם.

תודה לכולכם

אגב, גם אני נלחצתי מהכתבה, עד שקראתי אותה ביסודיות, וראיתי שדובר שם על אישפוז, ולא אבחון. אנו בכל מקרה, אחרי הטובה, נלך גם לאבחון מקיף, פרטי (כי דרך קופת חולים קביעת התור היא ממש גהינום - כשהתקשרתי שמו אותנו ב- waiting list לעוד 7 חודשים!!!). מישהו יודע כמה אמור לעלות אבחון פרטי, מקיף וכולל, במכון אניגמה למשל? ושוב תודה לכולם - אנו לא מרימים ידיים
אורלי

zivadina

New member
עלויות אבחון פרטי

שלום רב לך. אבחון רפואי פרטי של הפרעת קשב ורכוז עולה בין 1500 ל-2500 ש"ח. זה תלוי במומחיות הרופא ובמספר הבדיקות והפגישות שהוא עושה. כאשר האבחון נעשה במכון אשר קשור לקופה שלך, את יכולה לקבל מן הביטוח המשלים (אם יש לך) השתתפות בגובה הנהוג עבור "ייעוץ רופא מומחה", אשר מכסה חלק גדול מאוד מן העלויות. כל המכונים הפרטיים שעובדים עם הקופות ידעו להנחות אותך בדיוק איך מתנהלת ההתחשבנות הזאת.

אפרת מ 3

New member
שאלה.

שלום לך, שמי אפרת ואני סטודנטית לחינוך במכללת לוינסקי. במסגרת אחד הקורסים קיבלנו משימה לבחון את אחד הפורומים הקשורים בחינוך מיוחד,ואני בחרתי בפורום הזה בנושא הפרעות קשב וריכוז. מה שרציתי לשאול אותך הוא, למה בדיוק ביקור אצל פסיכיאטר זה כתם לכל החיים? די מרגיז אותי לקרוא דברים פרימיטיביים כאלה.

zivadina

New member
כתם לכל החיים

אם תקראי את המאמר שצורף להודעה הראשונה, תראי שמדובר באשפוז פסיכיאטרי ולא בביקור אצל פסיכיאטר. בכל מקרה, ה"כתם" איננו מוצדק, ואני מקווה שהוא יטופל.

TikvaBonneh

New member
כתם לכל החיים

אני טופלתי ע"י פסיכיאטר במסגרת קופת חולים כשהייתי בת 11. לא אושפזתי מעולם. כשהתגייסתי לצבא מילאתי שאלון בריאות ובו סימנתי שהייתי בטיפול פסיכיאטרי. חשבתי שממילא הם יכולים לעלות על זה מהתיק הרפואי שלי. קבעו לי פרופיל 65 עם סעיף פסיכיאטרי. עירעררתי וקיבלתי ועדה רפואית. בועדה הרפואית עברתי איבחון ונקבע לי פרופיל 97. למרות זאת לא יכולתי לקבל סיווג בטחוני כשהנימוק היה "סעיף פסיכיאטרי בעבר". לא יכולתי להתקבל לקורס קצינות ולא יכולתי לשרת במקצוע - הייתי עתודאית במחשבים. גם באזרחות לא יכולתי לקבל סיווג ביטחוני - ניסיתי באלת"א. עד היום יש מקומות עבודה שסגורים בפני. כדי לקבל רישיון נהיגה הייתי צריכה לעבור ועדה רפואית ולחכות שנה לתוצאות. אם זה לא כתם לכל החיים, אז מה כן?

אפרת מ 3

New member
לפגוע במישהו אחר!

כתם לכל החיים זה לפגוע באדם אחר, לא ללכת ולטפל בבעיות שלך. מה יותר חשוב? איכות החיים שלך או לקבל תפקיד "חשוב" לשנה וחצי שנתיים בצבא ה - תסלחי לי - מטומטם שלנו? את רוצה להגיד לי שעדיף להשאיר ילדה בת 11 עם בעיות נפשיות לא מטופלות, כדי שהיא תגיע אחר כך לסמים או לזנות או לבית חולים לחולי נפש או למקום יותר גרוע? אני עברתי טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי ולא דיווחתי על זה בצבא בדיוק מהסיבה שידעתי שיבלבלו לי את המוח בלי סוף. כשלמדתי נהיגה אף אחד לא העלה בדעתו לשאול אותי עם עברתי טיפול פסיכיאטרי וזה לא עניין אף אחד גם בשום מקום עבודה שהייתי בו, והייתי בהרבה. מקומות עבודה שסגורים בפנייך בגלל סיבה כזאת לא שווים את הזמן שלך.

05 מיכל

New member
הוא דיבר על ציונים או על מחברות?

ציונים טובים אינם שוללים ADHD. מחברות מסודרות ומאורגנות מציבות סימן שאלה מסוים. אבל: נוירולוג אינו יכול לאבחן בעיה רגשית ולקבוע שיש צורך בטיפול ממושך!

המחברות בחלקן מסודרות ובחלקן לא...

באותה מחברת יכולים להיות כמה דפים יפים ומסודרים ואח"כ כמה דפים פחות יפים וכתב קצת מבולגן, אבל קריא בהחלט. שיעורי בית ועבודות תמיד נעשים ובזמן, ואפילו אם כתב היד קצת חרטומי הוא עדיין מובן. במבחנים מרום מוציא 90-100. הנוירולוג אמנם דיבר על ציונים ועל המכתב שקיבל מהמחנכת של מרום, בו היא שיבחה אותו מאד מבחינה לימודית, ואמר שהוא שהוא לא בטוח כרגע מה יש לילד (למרות ההתנהגות התזזיתית שהייתה למרום בזמן הביקור). הוא גם ציין שיכול להיות פן ריגשי ולא בעיית קשב וריכוז, אם כי הוא לא שולל כלום, עד שנעשה אבחון - כולל טובה. הוא אמר שיתכן וזו רק בעיה רגשית ואז צריך טיפול פסיכולוגי ממושך ולא נוירולוגי. By the way בבדיקה הפיזית שהוא עשה למרום הכל היה תקין לחלוטין. אז אנו נלך לאבחון מקיף ונדע. עד שלא נמצה את כל האפשרויות לא נשקוט ולא ננוח. אמשיך לעדכן אחרי הטובה בשבוע הבא. אורלי

zivadina

New member
בדיקה נוירולוגית

לא שמעתי שיש קשר בין קואורדינציה ועוד תפקודים נוירולוגיים לבין הפרעת קשב. הנוירולוג עושה בדיקה נוירולוגית שגרתית, כדי לאתר בעיות נוירולוגיות מסוימות, אבל עוד לא שמעתי שהבדיקה הזאת מאתרת ילדים עם הפרעת קשב. עובדה שבבדיקה כזאת הבת שלי, ילדה זריזה בכל תנועותיה, נמצאה "רגילה" לגמרי, ודווקא בבדיקה פסיכיאטרית נמצאה כבעלת הפרעת קשב קשה.

אין לי מושג - הכל חדש לי

מצחיק - אבל אני די מקווה שמה שיש למרום זה "הפרעת קשב וריכוז עם הפרעת התנהגות" ולא משהו אחר (הפרעה פסיכיאטרית "נקייה" למשל) כי בנושא קשב וריכוז לפחות הטיפול הוא גם תרופתי וגם פסיכולוגי, ויש היום ידע עצום איך לטפל בבעיות כאלה. לעומת זאת, טיפול פסיכיאטרי עקב הפרעה פסיכיאטרית "פרופר" נראה לי "תיק כבד" לילד, וזה תחום עמום כלשהו בעיני. מספר אסכולות הטיפול רבות מישתנות ממטפל למטפל, לפי שיטותיו הוא. אגב, אני ממש לא שוללת בדיקה או טיפול פסיכיאטרים, אם זה מה שיתן מענה לבעיות. כל מה שצריך ייעשה. אורלי.

zivadina

New member
בתחום ההתנהגותי והרגשי

רק פסיכיאטר יודע לעשות אבחנה מבדלת שתקבע אם יש בעייה רגשית או שההתנהגות הבעייתית נובעת "רק" מ-ADHD.

למעלה