עדכונים..ושאלה

me991

New member
עדכונים..ושאלה

רק רציתי לשתף שבשעה טובה ומוצלחת התחלתי לעבוד בפנימיה, לפי משמרות..
עשיתי בינתים משמרת לילה ושבת, היה כיף אך קורע.הפנימיה היא פוסט אישפוזית, כך שב"ה ילדים מעניינים..
לשלב השאלה- מה התכנית והנהלים אלכם בפנימיה בשבת? אני מתעניינת בעיקר מה קורה בפנימיות לא דתיות.אצלנו חלק מהצוות דתי, (כולל אותי) אבל הפנמיה בהגדרה היא לא דתית. שמעתי על פנימיות חילוניות בהם שומרים שבת. זה כך בכל מקום? וכדי לעזור לכולנו, מה הלו"ז שלכם בשבת? שיהיה שבוע נפלא..

joyjoy

New member
מזלטוב ושיהיה בהצלחה !!!

תשובות מבטיחה שיהיו מאוחר יותר
.

joyjoy

New member
קיבלת תשובות מפורטות מחברי הפורום

היקרים רק לענות על שאלתך האם זה כך בכל מקום אז לא בכלל זה לא כך בכל מקום, יש פנימיות שלא שומרות שבת אבל אם יש ילדים שלא נוסעים בשבת [לפחות במקומות שאני מכירה ] אז לא יארגנו טיול הכרוך בנסיעה, בנוסף מקפידים על מסורת של ארוחת שישי וקידוש אבל לא יש לזה גם הקשר מסורתי .

שבת...

אצלנו זה הולך ככה: יום שיש מגיעים מבית ספר אוכלים ארוחת צהריים ורובצים מול הטלביזיה ואז למי שיש שיעורי בית שביום שיש עושה אותם ולמי שאין אז יש לו זמן חופשי.. בערך בחמש מתחילים להעלות אותם למקלחות שעד אז או שמשחקים בכל מיני דברים או שיש מחשבים או משהו. אז כמו שאמרתי מחמש הם מתחילים להתארגן ולסדר את הבית ואת החדרים שלהם שיראו נורמלי. בסביבות 19:30 וחצי כולם מסביב לשולחן יושבים ועושים קידוש ושרים שירי שבת ואז אוכלים. אחרי ארוחת ערב מוצאים משחקים כמו טאקי ומונופול ומשחקים עד ארץ נהדרת. כשמתחיל ארץ נהדרת כולם עם שמיכות מזרנים או משו מול הטלביזיה (לא חייבים אבל איכשהו כולם באים). ואז מתחילים לראות טלביזיה ושמים להם סרט והם הולכים לישון ב 12 בלילה. בבוקר אין להם השכמה, אנחנו רק דואגים שעד 12:00 בצהריים כולם כבר יהיו ערים (וזה בדרך כלל קורה..) בבוקר הם נמרחים עד איזה 12 בדרך כלל מול הטלביזיה רואים סרט או משהו. אחר כך אוכלים צהריים ואז יש פעליות מסודרת שמשתנה כל פעם מחדש.ואם יש מזג אוויר טוב יוצאים לטיול שזה הכי כיפי כי הם מוציאים מלא מרץ.. וזהו חוזרים בסיביבות 18:00 לפנימיה ומתחילים להכין ארוחת ערב ושולחים אותם להתקלח ולהכין את המערכת למחר ובגדים וזהו

אמנם חילוני כופר אנוכי

אבל אני חושב ומאמין שעבודה בפנימייה פוסט אישפוזית (ואני חווה זאת יום יום), היא פיקוח נפש. לא??? אי אפשר לשמור לגמריי שבת, אבל בשביל לשקם כמה נפשות תועות ולתת להן עתיד, זה שווה. לדעתי. האמת שבשבת האחרונה דיברתי עם בת שירות מסורתית ששמרה שבת גם בתחילת העבודה בפנימייה והיא אמרה שזה בלתי אפשרי לשמור שבת אצלנו, כי חייבים לעשות המון דברים שאין מי שיעשה חוץ ממך. מקסימום יכלה לבקש ממני או ממדריכים אחרים, אבל מה ההבדל כבר...

me991

New member
למה גם חילוני וגם כופר?...

מספיק אחד מהם..
אתה צודק שישנם דברים שהם בהחלט פיקוח נפש, אבל תסכים איתי שלהדליק טלויזיה ולקבל שיחות טלפון זה לא ממש נכנס להגדרה הזאת.. מה שפיקוח נפש בוודאי מותר בשבת, ואף מצווה לעשות ,אבל מה שלא.. בכל מקרה תודה לכולם על התגובות..מי שיש לו מה להוסיף בשמחה.

ואם זה חשוב לעבודה?

אם להדליק טלויזיה זה חלק מסדר היום של הילדים ואנחנו שואפים לרצף והמשכיות... זה לא נחשב? אם לא תדליקי טלויזיה וזה בשורה התחתונה פוגע בילדים, זה לא פיקוח נפש (ילדים שלא שומרים שבת). זה כמו שבשבת את משתמשת בחשמל שמייצרת חברת חשמל, שמעסיקה יהודים בשבתות... לא??? לגבי החילוני כופר - הגדרה מדוייקת ביותר. כופר בעיניי אלו המאמינים בכוח עליון, חילוני בעיניי עצמי (שזה גם סוג של דת, רק שאתה האלוהים של עצמך...)

my sTar

New member
../images/Emo20.gifברוכה הבאה../images/Emo20.gif

ברוכה המצטרפת לפורום שלנו! ובכלל תתחדשי על העבודה
אני עובדת בכפר נוער דתי, כך שלי אין ממש בעיה עם לשמור שבת, הלוז שלנו הוא כזה: יום שישי- יש קבלת שבת במועדונים-תפילה-ארוחת ערב (חגיגית, עם מפות לבנות, שירי שבת וכל הדברים האלה של הדוסים
|דוס|) -פעילות של כל הפנימייה-קמן חופשי (יוצא בדר"כ משו כמו שעה)-כיבוי אורות. בשבת- לבנות תפילה בשעה 9:00 [לבנים יותר מוקדם]- קידוש במועדונים עם דבר תורה-זמן חופשי (חצי שעה בערך)-ארוחת צהרים (חגיגית ושות')-"מנוחה בשבת תענוג!!!!"-בצהרים שוב נפגשים במועדון בקבוצות לפעילות כלשהי-תפילה+הבדלה- ארוחת ערב.-צאת שבת
בכל מקרה, לשמור שבת במסגרת של מקום חילוני זה מאוד קשה אבל אני מכירה מדריכים דתיים שעובדים במסגרות חילוניות ועושים משמרות גם בשבת והם מצליחים להתסדר. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה !! תחזרי לשתף..

למעלה