עדכונים ושאלה

עדכונים ושאלה

קיבלנו את זיגי בסופ"ש האחרון, הוא כלב צאן אנגלי עתיק, והוא בונבון אמיתי
.

נונה (הלברדורית בת ה-12 שלנו) מתייחסת אליו מקסים והכל ממש טוב

זיגי הגיע גמול מצרכים בבית (בגיל 10 שבועות
) וחוץ משני פיספוסים שלנו, שבהם הוא סימן לנו ולא הבנו
, לא היו בכלל פיספוסים בבית. הוא לומד מנונה המון דברים, גם טובים (כמו ללכת על הרצועה) אבל גם דברים בעייתיים כמו ללכת עם האף צמוד לאדמה ולשאוב כל ליכלוך בדרך ולבלוע אותו מהר לפני שנספיק להוציא לו את זה מהפה. מה שמצחיק זה שזה בכלל לא מתאים לגזע שלו אבל הוא לומד מלברדורית.

הבעיה היחידה זה שהוא לא אוכל מספיק, הוא אמור לאכול 3 כוסות אוכל ביום והוא מגיע בקושי לאחת וחצי. התחלנו עם יוקנובה לגורים מגזעים גדולים (זה מה שהברידרית נתנה לו), אחר כך, ביום שהוא הגיע אלינו, הוא שילשול (רק פעם אחת - כנראה מהמעבר אלינו ומהחטיפים לכלבים שנתתי לו בנסיעה הביתה), רצנו לוטרינר והיא העבירה אותנו לשימורים של אוכל רפואי (I/D) וגם ממנו הוא לא מתלהב (הוא אוכל את זה יומיים), היום נתחיל לעבור לאוריג'ן (בצורה הדרגתית)... האם לרדוף אחריו עם האוכל? אני מוצאת את עצמי מנסה לדחוף לו (אחרי שהתרגלנו ללברדורית ששואבת כל כמות אוכל שעומד מולה, קשה לעבוד לצד השני ולנסות לפטם את האווז הקטן). אמרו לי לתת לו אוכל 3 פעמים ביום ולהשאיר את זה 20 דקות ואם הוא לא אוכל אז לקחת ולתת לו שוב רק בארוחה הבאה... אבל מלחיץ אותי שהוא לא יאכל מספיק.

האם צריך לתת לו לפי הטבלאות או לפי התאבון של הכלבלב?

והינה תמונות לשוחד

אנ1נא

New member
יש לי רק דבר אחד לומר -

עוד תמונות!

&nbsp
ומזל טוב כמובן.
&nbsp
מקווה שבקרוב תקבלי תשובות ממבינים ממני. בינתיים הייתי מבררת עם הברידרית כמה הוא אכל אצלה. אולי פשוט מדובר בכך שהוא עדיין בתקופת הסתגלות. ואולי בגלל שהוא שואב בחוץ? סתם מחשבות...

תודה

הוא לא שואב כמויות בחוץ, אני מסתכלת כל הזמן על הפה שלו ומנסה להוציא כל שטות שהוא מנסה לבלוע.
כתבתי לברידרית כרגע, אני בדיוק מחכה לתשובה ממנה

יהיו עוד תמונות

KallaGLP

New member
זיגי ממש מקסים. וגם נונה.

אני גם חושבת שאם הגור נראה בריא ופעיל מרבית הסיכויים שזו תקופת הסתגלות ושטוב קודם כל לעדכן את המגדלת ולהתייעץ איתה ולפעול בהתאם להנחיות שלה.
אני חושבת שלא כדאי לרדוף אחריו עם האוכל או בכלל ליצור מהומה סביבו וסביב הנושא, אני לא בטוחה שזה יתרום תרומה חיובית לחינוכו או לאילופו.
ככלל, ככל הידוע לי, טבלאות זה רק קו מנחה כללי מאוד, ויש בהחלט להתחשב בכלב האינדיבידואלי, בצרכיו וברמת האנרגיה שלו. במקרה שלך יש גם מישהי שמכירה אותו היטב ויודעת מה היו ההרגים שלו עד עכשיו. אז קודם כל לא להילחץ ולשמוע מה יש לה להגיד. רוב הסיכויים שהעניינים יסתדרו. ולאורך זמן חשוב לשים לב שהכלב חיוני ובריא ושקצב הגדילה והמשקל שלו תקינים. מעבר לזה, תיאבון הוא עניין אינדיבידואלי.

anaor

New member
הרבה כלבי רועים הם לא אכלנים גדולים

אם הוא לא רזה, אם הוא אנרגטי, ערני ופעיל, ואם הוא סה"כ גדל ומתפתח לא הייתי רודפת אחריו עם אוכל. ארוחות 3 פעמים ביום (בגיל חצי שנה אפשר להעביר לפעמיים ביום, באופן הדרגתי), האוכל זמין לרבע שעה-20 דקות ואח"כ לסלק, וזהו.
&nbsp
מה שכן, ככלב רועים, סביר להניח שהוא ישמח לעבוד תמורת האוכל (כן, גם היבש), מה שיהפוך את האוכל למעניין יותר עבורו. הם בד"כ אוכלים תוך כדי עבודה, אבל סתם אוכל בקערה זה משעמם והם מעדיפים לעשות דברים אחרים.
&nbsp
שלי אמנם בורדר ולא כלב צאן אנגלי, אבל גם הוא אותו הדבר עם אוכל

תני לי רעיונות איך הוא יכול לעבוד בשביל האוכל

הוא לא משתגע על הקונג, עובד עליו כמה שניות ומשאיר אותו מלא. יש לנו גם כמה צעצועי האכלה, לזה את מתכוונת בעבודה, או שאת מתכוונת לאילוף ופרסים עבור מילוי ההוראות?

אשמח מאוד לקבל רעיונות
הוא בן 11 שבועות והוא חכם כמו שד

anaor

New member
אין בעייה להתחיל בגיל כ"כ צעיר

הייתי מתחילה מדברים שימושיים - ללכת למקום שלו, ללכת יפה עם רצועה (אפילו שהוא לומד מנונה), לשבת, לשכב, להשאר (למשל בפתח דלת הבית) וכו'.

giri

New member
כל אלו שיעורים שגוזר למד בערך בגיל הזה את היסודות שלהם

כמובן שבגיל ההתבגרות הוא "שכח" אותם לנוחותו
אבל זה חזר אח"כ

עוד אחת נהדרת היא להניח למשהו - עד שגוזר היה בן שלושה חודשים הוא כבר הניח לאוכל שנפל על הרצפה במטבח לפי פקודה. זו אחת ההוראות הכי שימושיות, אני ממש שמחה שלימדנו אותה מוקדם (עזר גם עם משחקי הנשיכה...)

marx04

New member
חמוד! מקסים! מתוק!

שלום תמיונועה,

דבר ראשון, הוא פשוט מקסים. איזה חמוווווווווווווווווווווד !

שנית, אני תומך במעבר לאוריג'ן, שהוא לדעתי מזון הרבה יותר טוב מיוקונובה.

ולבסוף, אל תרדפי אחריו עם אוכל, ואל תתרגשי מהכמות ה"מעטה" שהוא אוכל.
הוא לא לברדור !!!!!!!!
את התרגלת לסטנדרטים שונים לחלוטין, ואת צריכה להתחיל להחליף דיסקט לגביו.
כפי שכתבה איילה, אם הוא נראה טוב, עולה במשקל, עירני ופעלתן - אז את יכולה להיות רגועה.

בברכה,

אורי.

אורי! הפתעת אותי

ממך לא ציפיתי למילה חמוווווווווווווווווווווד ! למרות שהוא באמת חמוווווווווווווווווווווד !
אני יודעת שהוא לא לברדור, למרות שמדהים לראות איך הוא צופה בה ומחכה אותה אחד לאחד. הוא ללא ספק חכם

אבל אני אמא יהודיה וכולם צריכים לאכול ...

DAHUJI

New member
בהחלט לומד מהלברדורית

מקסים אמיתי וכל כך מתוק!!

המעבר מיוקנובה לאוריג'ין הוא החלטה מעולה. אוריג'ין הוא מ- 3 המזונות היבשים הכי טובים שאני מכיר ושנתקלתי בהם.
לגבי ללמוד דברים מכלב אחר - גם הפקינז המעורב של השכנה שלי (בן בית אצלנו, נמצא המון וישן איתנו כמה פעמים בשבוע, שירותי בייביסיטר בחינם) לומד מהג'ק ראסל המעורב והפיקח שלי המון דברים על הדרך... כמו לשים עליי את הראש ב- 6 בבוקר ולבקש לצאת להתפנות
לא לחצות את הכביש ללא אישור ועוד המון דברים שאת הג'ק שלי לימדתי בהמון השקעה ולפקינז המעורב זה בא די בקלות והוא פשוט עוקב אחרי החמודי שלי.

לגבי ההאכלה - לא לדאוג... לשים את הכמות המצויינת על שק האוכל של היצרן לפי משקל הכלב, להניח במקום הקבוע, אם אוכל אז אוכל. אם לא, אז אחרי חצי שעה מעלים את זה וזהו.
כמו שאמרו לפניי, אם הוא פעיל, נמרץ, אנרגטי והכל סבבה, אז אין מה לדאוג מבחינת האוכל.

באופן כללי - אמורים וצריך לחשב את הצריכה הקלורית של החטיפים, וגם לא לתת יותר מדי.
באופן כללי - מזונות רטובים (קופסאות שימורים), אלא אם הם ממש איכותיים, זה ג'אנק פוד. עדיף לא לתת. עדיף לקחת קצת עוף, לשים בסיר עם עדשים, גריסים, קינואה, אורז מלא וכו' ולעשות להם תבשיל שאותו אפשר לערבב עם האוכל היבש.

לגבי עבודה והאכלה - למשל, את בצד אחד של המגרש/חצר/רחוב, מישהו אחר בצד השני, ולקרוא לו בהתלהבות "בוא אליי! בוא אליי!" ואז לתת כמה פתיתים של אוכל יבש (כן, אוכל יבש, לא חטיפים, אפשר להחליף את החטיפים היקרים באוכל היבש שלו כחלק מארוחה במנות).
כל טריק, כל פקודה אפשר ללמד ולהאכיל באוכל היבש במקום חטיפים.

תודה

אנחנו עוד לא משחררים אותו מהרצועה אבל נתחיל באמת ללמד אותו "בוא אלי" על רצועת אילוף ארוכה

JewelStone88

New member
ממליצה לך בחום לעבור להאכלה טבעית

אני פשוט לא מאמינה איך יכולנו לדחוף לבלוז את האלוהים יודע מה יש בפנים הזה (ותביני שבלוז היה אוכל אוריג'ן!!)
זה מעובד, זה היה עושה לו שילשולים וגם אם לא שילשולים אז לא קקי, אפילו את האוריג'ן הוא לא אהב כמו שהוא אוהב את הביודוג שלו (אבל את ממש לא חייבת לקנות ביו דוג למרות שלנו זה חוסך את ההתעסקות והטרחה).
תאמיני לי, תעבירי את שניהם לביודוג, את תראי איך אפילו הלברדורית מפסיקה לשאוב זבל מהרצפה (אני יודעת מה זה, יש לי וויימריינר! ותאמיני לי שהוא הפסיק ברגע שעבר להאכלה טבעית כי כל דבר אחר הוא פשוט כבר לא רואה כאוכל!!)

למעלה