עדכון

bamba 19

New member
עדכון

אני ממשיכה את ההודעה הקודמת שלי . אני בת 17 נמצא הליקובקטר במבחן נשיפה ופרזיטים בצואה. היום הייתי אצל גסטרו שצריך להיות רופא מעולה ומשום מה אני לא סומכת עליו בגרוש (חוסר התעניינות בפרטים וסתם תחושת אנטי ממנו). הוא קבע לי גסטרוסקופיה בעוד שבוע ויש לי מספר שאלות (לא שאלתי אותו כי אני לא חשה בנוח אפילו לנשום לידו): 1.מה מטרת הבדיקה? 2. איזה הכנה יש לבדיקה? 3.כמה זמן היא נמשכת ? וכמה זמן משפיע הטשטוש? 4.האם חובה לעשות את הבדיקה במצב הנוכחי או שניתן להמתין איתה (עד החזרה מפולין בעוד חודש)? 5.כמה זמן ההתעוששות מהבדיקה?

עדכון

עקרונית מאוד לא נראה לי שהינך מטופלת על ידי רופא שאינך מאמינה בו. אם לא קבלת תשובות לשאלות שלך - אל תבצעי את הבדיקה. מבחינת דחיפות לא מדובר על בדיקה דחופה , לדעתי. באשר לבדיקה עצמה הינה מחייבת צום של לילה טרם הבדיקה , אין צורך בהכנה מיוחדת ,הטשטוש מממשיך כשעה לאחר הבדיקה לכן יש צורך לבא לבדיקה עם מלווה.

bamba 19

New member
המשך עדכון

תודה רבה על התשובות!!! הבדיקה היא בשלוש אחר הצהריים ולכן השאלה היא אם עדיין צריך צום של לילה לפני או צום באורך של לילה. האם אפשר/כדאי לעשות את הבדיקה כאשר למחרת יש לי טסט
. אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני יודעת שהוא מעולה בתחום (נסיון מאוד מוצלח עם אחותי הקטנה ) כך שניתן לסמוך עליו ומצד שני הוא יצר בי אנטי מסוים בהתעקשות מסוימת שלו וזה הפך מרכז הדברים במקום טיפול בבעיה. אני בכוונה שואלת כדי להבין את התמונה כמה שיותר. האם הבדיקה יכולה להועיל בהרבה במידה וידוע שיש הליקיבקטר או שניתן להתחיל בטיפול ובמידה והתסמינים לא חולפים אז לבדוק מה הגורם (ןכמובן מה עדיף גם). הבדיקה נקבעה ליומיים לפני יציאה שלי לקורס של שבוע בארץ ולאחר בערך שבוע אני טסה לשבועיים (פולין מהבית ספר). האם תכנון כזה מאפשר התחלת בירור סיומו או שפשוט הבדיקה תבוצע ואז הטיפול יגרר ללאחר המסע ובמצב כזה אני ידחה הכל לאחרי העומס שנוצר לי. מצטערת על אורך ההודעה ואשמח לתגובה אך נראה לי שאת התשובות אנסה להשיג בעזרת האינטרנט ועזרים נוספים ואתן לרופא לבצע את הבדיקה ולאחר שנקבל את התוצאות בתקווה שאין שם שום דבר אחפש רופא שיתן את המרשם והסבר לאורח חיים (מה עדיף ומה פחות ,תחליפים מומלצים לחלב ועוד)ואז אמשיך לדרכי בחיי להשיג ציונים גבוהים ולהיות רופאה .(לא בתחום הזה ). בתודה בת-אל

bamba 19

New member
וגם..........

בנוסף לכאבי הבטן ישנם גם שלשולים ובבדיקת צואה נמצאו גם פרזיטים מה הטיפול בהם ולמה לא מטפלים בהם בלי קשר לגסטרוסקופיה שלפי הבנתי אינה קשורה לפרזיטים ולמקורם.

וגם....

עם כל הכבוד יש גבול להסברים או הנחיות שנתן לתת דרך הפורום.מעתה ואילך אני מציע שאת כל האינפורמציה הרלונטית לבדיקה תקבלי דרך הצוות המבצע את הבדיקה . ושוב תרגישי טוב...

למעלה