עדכון

עדכון

שלום חברים, חזרנו מבדיקת א.ס שברוף השם יצאה תקינה. שאלתי את השאלות הללו בפורום של הרופאים, אשמח אם תהיינה התייחסויות של המלומדים עם הניסיונות......(גם של הלא מלומדים ובעלי הניסיון יתקבלו בברכה....) בהמשך לשאלתי מהשבוע, היום היינו בבדיקת א.ס מוח לילדי בן 4 חודשים (נולד פג בשבוע 32, כיום היקף ראש 44 ס"מ). הרופא בבדיקה ציין כי עד שיגיעו התשובות לרופאה , ציין כי הבדיקה תקינה. אין הידרוצפלוס פנימי תודה לאל, הסיבה להיקף ראש גדול מעט הוא כי ישנו מעט הידרוצפלוס חיצוני כפול מהנורמה (1 ס"מ או 1 מ"מ - אני לא כל כך זוכרת....סליחה). האם תוכל להסביר לי מה זה אומר? מהו הידרוצפלוס חיצוני ומהן השלכותיו? ממה זה נגרם? האם יתכן "התפתחות" של הידרוצפלוס פנימי במשך ההתפתחות ? (ולא כתוצאה מחס ושלום טראומה או תאונה) תודה ובשורות טובות לכולנו

לצערי לא כ"כ מבינה

אבל אם הרופא בבדיקה אמר שהבדיקה תקינה זה בסדר, לא? אני בכל מקרה הייתי הולכת עם הבדיקה להתייעצות עם נוירולוג או נוירוכירוג. רק כדי להיות רגועה.לדעתי הם יכולים לתת לך הסבר יותר מקיף וברור מאשר רופאת המשפחה. בהצלחה!

לא מבינה בזה המון אז מסייגת,

מה שנראה לי,שאין הרחבה בחדי המח (=פנימי) ויש מעט עודף של נוזל המעטפת (באזור קרום המח) אני משערת שתצטרכו עוד מעקב אחד לפחות לראות שהנוזלים מתנקזים ולא מצטברים. (אצל איתן יש הרחבה קבועה של חדר במח,אבל הניקוזים תקינים כך שזה לא מדאיג)

למעלה