עדכון: Tier 1 General

dudy1979

New member
עדכון: Tier 1 General

קיבלתי היום בחזרה את הדרכון מ - UKBA עם הויזה!! (היה לי HSMP, והארכתי). שתי נקודות שאולי יעזרו לאחרים: 1. הויזה הקודמת שלי היתה בתוקף עד 30 בספטמבר 2009, הגשתי את הבקשה יותר מחצי שנה לפני הזמן. למרות זאת, הויזה החדשה תקפה עד 30 בספטמבר 2012. 2. מספר ימים לאחר ששלחתי את הבקשה ל - UKBA המעביד הקודם שלי (שנתן לי מכתב אותו הצגתי בקטיגורית ה - Previous earnings) פשט רגל. שבועיים לאחר מכן שלחתי מכתב מהמפרקים שהסביר את המצב וחזר על העובדות במכתב המעסיק (לגבי תאריכי תעסוקה ומשכורת). בדיעבד, זה היה הדבר הנכון לעשות.

Arie021

New member
מזל טוב!! ../images/Emo9.gif

תמשיך עם ה HSMP שלך עוד, אני מניח שאתה מאריך אחרי שהיית שנתיים, אז עוד 3 שנים, אם תמשיך לעבוד ובהצלחה עם זה, תוכל לקבל ILR ולאחר מכן גם לעבור מבחן ולקבל אזרחות בריטית.

« neta »

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

חשבתי שההארכה היא לשנתיים ולא שלוש.. או שזה כי הוויזה הראשונה שלך היתה HSMP ולא TIER 1?

Arie021

New member
3 שנים

"הויזה הקודמת שלי היתה בתוקף עד 30 בספטמבר 2009, הגשתי את הבקשה יותר מחצי שנה לפני הזמן. למרות זאת, הויזה החדשה תקפה עד 30 בספטמבר 2012." כלומר ההארכה עבור הויזה שלו היא למשך של 3 שנים.

« neta »

New member
נכון, ולכן שאלתי

כי היום הוויזה הראשונה שמקבלים תקפה לשלוש שנים, וחשבתי שאחר כך מאריכים לעוד שנתיים, ולא שוב לשלוש שנים.

dudy1979

New member
תודה לשניכם ../images/Emo13.gif

ולגבי ההארכות, אז ועכשיו: נטע, כיוון שהויזה הראשונית שלי היתה HSMP (היתה תקפה לשנתיים), קבלתי הארכה של 3 שנים. היום זה אחרת, את קיבלת ויזת Tier 1, תקפה לשלוש שנים. כשתאריכי אותה, יתנו לך שנתיים הארכה (בחוקים הנוכחיים כמובן). ההיגיון המנחה הוא שבתקופת הזמן של ה - temporary residence (חמש שנים, נכון להיום), מספיק הארכה אחת כדי להשלים 5 שנים ב - UK (ולהיות זכאים ל - ILR, בהנחה כמובן שמקיימים את שאר התנאים). שמעתי למשל על מישהו שנכנס ל - UK חודשיים לאחר מועד הויזה הראשונית שלו, בהארכה של הויזה הוא ביקש (וקיבל!) חודשיים נוספים לויזה כדי להיות זכאי ל - ILR אחרי הארכה אחת. ארי, אני ממש לא בטוח שזה יהיה כזה straight forward, החוקים דינמיים ויכולים להשתנות, יש כרגע הצעה לשינוי כולל של המערכת (מה שקרוי citizenship bill) שכרגע נידונה בפרלמנט, וחוצמזה לך תדע מה יהיה אחרי הבחירות הבאות (שמרנים, מכסות וכו'), אבל תודה על האיחולים והאופטימיות

« neta »

New member
תודה על ההסבר

ואגב, גם אצלי יהיה עיכוב בין מועד הוויזה לכניסה לבריטניה. בבקשה לוויזה כתבתי בתאריך ההגעה תאריך מאוחר בחודשיים בערך מיום הבקשה - על פי הכללים מותר לבקש תאריך עד שלושה חודשים מאוחר יותר. משום מה לא התייחסו לזה והוויזה שלי תקפה כבר מתחילת אפריל.. ואין לי את האפשרות לנסוע עדיין. האם יש איזה כלל שקובע שאפשר לבקש הארכה של הוויזה לזמן ארוך יותר, כמו במקרה שעליו שמעת? מה האפשרויות שלי חוץ מזה, אפשר להאריך את הוויזה פעם שנייה רק בשביל חודשיים-שלושה?

dudy1979

New member
אין על זה שום דבר ב - guidance

There's no definite rule about it. It seems that the case worker can apply discretion in such a case. I saw some posts about it in UKResident / Immigration boards. So my recommendation to you is when you're extending ask for two more months. Worst case scenario it's possible to extend the visa for the second time (or third, fourth and so on), as per today's rules no one dictates you to apply for ILR/citizenship as long as you score enough points to get another extension. וסליחה על האנגלית, נמאס לי לכתוב חצי-חצי

בקי קיי

New member
תקופת הזמן בין קבלת הויזה למעבר עצמו

כשהיינו לפני כחודש באנגליה פנינו ל-home office בדיוק בשאלה כזו, אם כי שאלנו לגבי ויזת נישואין, ונאמר לנו שישנם 3 חודשים שהם "נותנים" לתקופת הסתגלות כי הם מבינים שלא תמיד ניתן לבצע את המעבר מייד, לכן אם לא עוברים בשלושה חודשים את הזמן ניתן לבקש הארכה של הויזה לחודשיים שלושה כחצי שנה לפני שהיא נגמרת (אם אני זוכרת נכון) וזה עדיין יהיה בסדר.

למעלה