עדכון תהליך + שאלה

AlexShkut

New member
עדכון תהליך + שאלה

שלום לכולם,

היום הייתה לנו פגישה במשרד הפנים בבאר-שבע, במהלך הפגישה העברנו את התיק שלנו למסלול נשואים (אחרי שהתחתנו בטביליסי באוקטובר 2017) וכן קיבלנו תעודת זהות כתומה (א/5), אחרי שהיינו קצת יותר מחצי שנה בסטטוס של ב/1. אני חייב לציין שהפגישה היום הייתה ארוכה קצת, אבל בעיקר בגלל כל מיני עניינים בירוקרטיים שהפקידה התעסקה בהם במחשב - מבחינתנו, הכל הלך חלק. הבאתי קלסר מלא במסמכים, שסיפקו אותה לגמרי, תמונות, ושאר "ירקות". קיבלנו היום במקום את התעודה, אשרת אינטר-ויזה חדשה לשנה הקרובה, וכן אשרה מסוג א/5 שהודבקה לנו לדרכון.
היום קיבלתי עוד הוכחה שכשמגיעים מסודרים ובקיאים בנהלים, לא צריך שום עו"ד או שום יועץ, אפשר לעשות את הכל לבד.
השאלה שלי היא - עכשיו מתחילה מבחינתנו להיספר תקופת האכשרה לביטוח הלאומי, ספרתי והיא אמורה להסתיים ב-30.8.18, לאחר מכן אנחנו נצטרך ללכת לביטוח הלאומי להירשם אצלהם ולהירשם בקופת חולים.
אני אשמח לקבל עצות איך להיערך הכי טוב שאפשר לפגישה הזאת, כדי להגיע מוכן ולהעביר חלק את כל התהליך, איזה מסמכים צריך, איזה ניירת. האם אפשר לבדוק עם הביטוח הלאומי - מתי נצטרך לבוא. בקיצור, כל טיפ אודות הפגישה בסיום תקופת האכשרה יהיה מועיל.
תודה רבה מראש,
אלכס.

meninblack4

New member
תשובה

לביטוח לאומי אין צורך להביא כלום. צריך רק להגיע אליהם ולהגיש בקשה.

AlexShkut

New member
תודה רבה,

האם יש טעם ללכת לשם לפני סיום תקופת האכשרה?
או שפשוט לספור 183 יום מהיום בו קיבלנו את ה-א/5 ואז ללכת אליהם?
אין טעם למלא טופס בל/628 (קביעת תושבות) ולשלוח אותו לפני סיום תקופת האכשרה?

AlexShkut

New member
תודה רבה,

אבל כשאתה אומר להגיש בקשה,
לקביעת תושבות בארץ, צריך להוכיח את זה איכשהו.
אז איך אתה אומר שלא צריך להביא כלום?
לא תלושי שכר, אישור מעסיק, כלום?

meninblack4

New member
באופן כללי אתה צודק, אבל

עובדתית הם לא מבקשים ומסתמכים על הנתונים ממשרד הפנים.
אני מציע שתביא איתך חוזה שכירות/טאבו. לא יזיק.

AlexShkut

New member
אין לי,

גרים ביחד עם אבא שלי בדירה שהיא בבעלותו,
מכתב ממנו מאומת על-ידי עו"ד יכול לעשות את העבודה?
תלושי שכר של אשתי (שבהם מן הסתם יהיה כתוב שהיא משלמת מס בריאות וביטוח לאומי) לא מספיק טוב? איזה הוכחה טובה מזו יכולה להיות לתושבות ומרכז חיים?

למעלה