עדכון תהליך ושאלה

dumbeldore2018

New member
עדכון תהליך ושאלה

מעדכן פלוס שאלה,
בקצרה למי שלא קרא את הפוסט הקודם שלי,
הייתי נשוי לאשה פיליפינית במשך 11 חודשים.
נפרדנו לפני 5 חודשים היא גרה בדירה משלה בעיר אחרת,
ומאז פגשתי בת זוג חדשה.
ניגשנו לבית משפט והגשנו טופס 43א בצירוף תעודת נישואים מקורית,
ולהבנתי אנחנו מחכים עוד חודשיים לקבלת תשובה סופית.

בשניה שנקבל תשובה סופית אשתי לשעבר. תחזור חזרה לפיליפינים \ תטוס למדינה אחרת. אך מה שבטוח זה שתעזוב את הארץ.

ההמשך שאני רוצה זה כמובן להביא את הבת זוג החדשה לפה.

להכרתי את משרד הפנים לגבי, וכמובן בסמיכות כזאתי לנישואים קודמים, הם ירימו עלי קשיים של שנה + עד שאצליח להביא את הבת זוג החדשה (יקבעו לי תאריך לבקשה להביא אותה ל3-4 חודשים קדימה, ואז ראיון איתה ואיתי לעוד 4 חודשים לאחר מכן, ואז עוד תשובה תוך חודשיים... משהו כזה)

אני רוצה כמובן להמנע מזה.
בכוונתי להביא אותה (את הבת זוג החדשה) קודם כל לראות את הארץ (כמובן כמובן כמובן שזה יהיה בערך 3-4 חודשים אחרי שאשתי לשעבר תחזור לפיליפינים) , ושתראה את הצפון, את הדרום וכו'.
ורק במידה והיא תחליט להשאר, פשוט לגשת למשרד הפנים ולבקש לשנות לה את האשרה שלה להשאר פה לאשרת בני זוג.

כמו שרשמתי כמובן שאני אביא אותה רק 4 חודשים או אפילו יותר, לאחר שאשתי לשעבר תצא מהארץ.

האם זה נבון להתקדם ככה ?
מה דעתכם בנושא ?
כי אחרת לחכות שנה + אני מאוד לא רוצה.

ושאלה אחרונה שיש לי .
האם אני יכול להתחיל להתליך של לשנות אשרה, או לפתוח תיק חדש כלפי הבת זוג החדשה (בעוד 5- 6- חודשים) בעיר אחרת ? נגיד בתל אביב או משהו ?
או חייב להתנהל מול אותה יחידה באותה עיר שגרתי ?
 

alexd1986

New member
עדכון תהליך ושאלה

אני חושב שהגבתי לך גם בפוסט הקודם שרשמת, אחדד חלק מהדברים.

לגבי הבאת בת הזוג לאחר שבת הזוג הקודמת שלך עוזבת את הארץ- יש בזה בעיה מסוימת, כיוון שאם לשכת ההגירה והאוכלוסין תבין אל מי היא באה- תהיה כאן בעיה, והיא עלולה להיות מגורשת בחזרה למדינה שלה.
לא כתבת כאן מאיזו מדינה מגיעה בת הזוג החדשה שלך- לדעתי במידה ומדובר במדינה פחות "בעייתית" כגון מדינות מערב אירופה- אז סביר להניח שגם יערימו עליה פחות קשיים בכניסתה הראשונה.
לגבי החוק להבנתי- מהרגע שהיא נכנסת לארץ כבר אי אפשר "לגרש" אותה- אלא אם כמובן הפרה את החוק בצורה אחרת. הרצון כשלעצמו להישאר איתך כאן בארץ- אינו מהווה עבירה על החוק (אלא אם כן כמובן מוצגים מסמכים מזויפים או דברים דומים לצורך כך... על מקרים כאלה אני כמובן לא מדבר).
במידה והמדינה יותר "מסוכנת" מבחינת הגירה לדעתה של מדינת ישראל- אני הייתי מציע פחות להסתכן- ולנסוע בעצמך לחיות אולי מספר חודשים איתה בחו"ל, במידה ואתה יכול לאפשר לעצמך, ובכך לצמצם את הזמן שלא תהיו יחד.
הסכנה היא כאמור שאם אכן היא תגיע- והיא תגורש, יעלה לך לא מעט, גם מבחינת זמן וגם כנראה מבחינה כספית- כן לגרום לכך שתיכנס לארץ בהמשך.
לכן, במקרים כאלה, הייתי מציע לחיות פשוט במדינה שלה או מדינה שלישית כלשהי במשך כמה חודשים בזמן שאתם מחכים לכל הדברים, שוב, במידה וזה אפשרי מבחינתך.

מנסיון שלי עצמי- בת הזוג שלי נכנסה לארץ בפעם השניה ונשארה כאן, כאשר בגבול היה לנו "מזל" ואף אחד לא גירש אותה, גם כשהיא אמרה שהיא מגיעה אל החבר שלה (לא היינו נשואים אז). שנינו היינו מודעים לכך שעלולים לאסור את כניסתה לארץ בטענה שהיא הולכת להישאר כאן. מה שכן- הסיכון ירד במידת מה לדעתי, היות והיא לא היתה בגיל שבו (לפחות לפי סטטיסטיקה יבשה) רוב הבחורות נשארות כאן לעבוד באופן לא חוקי כלשהו, אלא שנינו בגיל של 30+.

לגבי השאלה האחרונה שלך- התחלת התהליכים- להבנתי ולהיכרותי האישית- אתה חייב לקבוע תור באותה לשכה שאליה תשויך נכון לזמן ההגעה לתור, לפי הרשום בת.ז. שלך נכון לזמן ההגעה לראיון (ולא לאותו רגע שבו התקשרת לקבוע תור).

בהצלחה!
 
למעלה