עדכון קצר

מיכל ט

New member
עדכון קצר

חוק זכויות תלמידים עם ליקויי למידה במוסדות על תיכוניים עבר בקריאה ראשונה ביום האחרון של הכנסת. החוק מדבר על הזכות של תלמידים להתאמות ותמיכה בלימודים על תיכוניים באוניברסיטאות אבל גם במכללות ובמסלולי הנדסאים, לימוד תורני וכו'. היוזמה לחוק היא של חברת הכנסת גילה פינקלשטיין בשיתוף עם עמותת לשם סתם, חשבתי שיענין אתכם לדעת שבוע טוב מיכל

05 מיכל

New member
תודה - בהחלט מעניין וחשוב!

האם החוק מדבר גם על האחדת האבחונים או רשימת גורמים מוסמכים שאבחוניהם חייבים להתקבל בכל המוסדות?

מיכל ט

New member
לא, זה עוד יקח זמן

מה שאני יודעת זה שהמרכז לבחינה והערכה (אלה שעושים את הפסיכומטרי) פתחו מבחן ממוחשב לליקויי למידה. עשו פיילוט לאבחון וכניראה שיתחילו להשתמש בו בשנה הבאה. הבעיה היא שאין הסכמה לגביי מי מוסמך לעשות אבחונים וכל מקצוע צושך לכיוון שלו. אני חושבת שעמותת גל עובדת על חוק המאבחנים אבל אני לא בטוחה. נכנסים פה נושאים של חופש העיסוק ואיזה מקצוע יהיה חזק יותר. לצערי המאבק הזה הוא כרגע על חשבוננו ועל חשבון הכיס שלנו. נראה, אולי בכנסת החדשה יהיו הצעות חוק בנושאים האלה

zivadina

New member
בוודאי שייקח זמן

כי היו"ר של עמותת "גל" הוא ד"ר אורן לם, שיש לו בלעדיות על אבחונים בכל המוסדות העל תיכוניים והאקדמיים באזור חיפה. למה שהוא ירצה שמאבחנים אחרים יוכלו להרוויח במקומו? כל הסטודנטים נאלצים ללכת אליו לאבחון חוזר, אחרי שעברו אבחון מקצועי אצל מישהו אחר לא מזמן, רק כי מוסדות הלימוד האלה הבטיחו בלעדיות למכון "יעל", שאף אחד עוד לא הוכיח שהוא יותר מקצועי מן האחרים.

למעלה