עדכון קטן

iris mom of two

New member
עדכון קטן

כתבתי שהבן שלי עובר איבחונים לראות אם הוא ADD. אז אתמול נפגשנו עם המורה, הפסיכולוגית של בית הספר, מרכזת החינוך המיוחד בבית הספר, הפסיכולוגית של החינוך המיוחד, והמרכזת של הריפוי בעיסוק של בית הספר (האיבחון נעשה פה דרך בית הספר). אז ככה, אורן לא ADD. אבל, יש לו בעיות חמורות של חוסר איזון (הוא לא יכול לעמוד על רגל אחת עם עיניים עצומות) שמפריע לו לשבת בשקט. התנועה המתמידה שלו היא על מנת לפצות על אותו חוסר יציבות ושרירים לא מספיק מפותחים. הטיפול: פעם בשבוע מרפאה בעיסוק תבוא לתרגל איתו בכיתה יציבה נכונה, ופעם בשבוע יוציאו אותו מהכיתה לחצי שעה לעשות תרגילים. בנוסף, נקבל תרגילים לעשות בבית. שנה הבאה, ניפגש שוב כולנו לקבוע האם יש שיפור וצריך להפסיק או להמשיך את הטיפול. בינתיים אורן אובחן כילד מוגבל על מנת שבית הספר יקבל קיצבה מהמדינה לשלם על הטיפול (זה המינוס העיקרי). אני ממש התרשמתי לטובה מהקבוצה, וכמה מחשבה הם נתנו לא רק לטיפול באורן, אלא גם איך הם יכתבו דברים כך שמורות עתידיות שלא מכירות אותו לא יקבלו עליו דיעה שלילית (למשל קשה לו מאד לכתוב, אבל כשהוא כותב האותיות מכוערות אבל המשפטים נהדרים, אז הם לא רצו לכתוב שקשה לו לכתוב).

תיקי א

New member
כמה נפלא שיש כזו מערכת מקצועית

של אבחון, תמיכה וטיפול והכל במסגרת בית הספר. מדהים אפילו. לא נעים לי לספר כמה אלפי שקלים הוצאתי עד היום על סט האבחונים של הילד ועוד היד נטויה, כי עוד לא הגענו לטיפול עצמו... התהליך שאת מתארת, ובו כ"כ הרבה רגישות, התחשבות ומתן הכבוד לילד ממש מעוררי קנאה. בכל זאת יש לנו עוד מה ללמוד מאמריקה...

פלגיה

New member
נשמע נהדר

כולם מתגייסים לטובתכם. באמת הלוואי אצלנו. בהצלחה לאורן.

למעלה