עדכון על עמרי

amadad

New member
עדכון על עמרי

היינו היום בבדיקת שמיעה ובבדיקה הראשונה במרפאת מעקב פגים במרכז להתפתחות הילד. עמרי בן 5 שבועות, גיל מתוקן מינוס 3, נולד בשבוע 31 במשקל 1,820. שוחרר הביתה לאחר 3 שבועות אישפוז (פגיה ותינוקיה) במשקל 1,998. ראשית השמיעה של עמרי היא תקינה (אפרט יותר על הבדיקה בגלל חוסר הבהירות כפי שניכר משירשור קודם). שנית במרכז להתפתחות הילד נשקלנו ועמרי הגיע למשקל המכובד של 2,320 (להזכירכם לפני שבוע בטיפת חלב היה 2,120), היינו ממש מאושרים. כמו כן אמרו שהוא בריא, ערני ונראה מצוין. אין להם צורך להמשיך לעקוב אחריו ומעתה המעקב הוא כמו של ילדים רגילים בטיפת חלב בלבד. אישרו לנו להוציא אותו החוצה ואפילו להשתתף בארוחת החג המשופעת בילדים. והמליצו על ברית החל מ2,500. כמו כן אמרו שאין יותר צורך להעיר אותו כל 3 שעות להאכלה וכי ניתן לתת לו לדרוש גם אם זה לוקח יותר זמן בין הארוחות. ידוע לי שרופאים, אחיות ואנשי צוות רפואי רבים מחזיקים בדעות שונות ומשונות. איש איש בהתאם לידע שלו, לניסיון ולראות עיניו. לפעמים זה מאד מבלבל במיוחד כאשר אין תמימות דעים בין הדמויות השונות הפעולות סביב הילד. אולם, אני חושב שכמו בפתגם חזל "עשה לך רב.." נכון פה לעשות פרפראזה ולאמר עשה לך רופא. כלומר, מצאו רופא/ה טובים שאתם סומכים עליהם ותקשיבו רק לו/ה. אני מאמץ בשתי ידי את כל מה שהרופאה אמרה לנו היום. אחרת אתחיל להתלבט מדוע אמרה כך ולא אחרת? האם זה אכן המשקל המקובל? הרי שמעתי שכך או שמעתי אחרת....וכו´...וכו´...וכו´... שנה טובה וחג שמח לכולם

amadad

New member
בדיקת השמיעה

מסתבר כי האוזן אינה רק איבר קלט אלא גם איבר פלט. ישנו רעש מסוים שהאוזן התקינה מייצרת ויש אפשרות למדוד את הרעש הזה. אצל הקטנים קל במיוחד למדוד זאת בעוד אצל מבוגרים כמעט בלתי אפשרי. אוזן תקינה אשר מקבלת גירוי אקוסטי תגיב ברעש אחר מהרגיל. בבדיקת השמיעה (ברה) מגרים כל אוזן באותו גירוי אקוסטי על ידי החדרה חיצונית עדינה של משדר דמוי אוזנית קטנה לתוך האוזן. נותנים את הגירוי ובודקים את התגובה. השתנות התדר מעיד על שמיעה תקינה. הבדיקה נעשית באופן שגרתי לפגים שנולדו מתחת למשקל 1,500 או לפני שבוע 32 כבדיקת סקר. כמו כן עוברים את הבדיקה תינוקות שמהווים קבוצת סיכון. קבוצות סיכון: - תינוקות שלהם בני משפחתם עם פגיעה בשמיעה. - תינוקות אשר היו להם ערכי בילירובין גבוהים באופן קיצוני ואשר לא טופלו (ערכים של מעל 30-40 במשך יותר מיומיים ללא טיפול). - תינוקות אשר טופלו באנטיביוטיקות שונות טיפול ממושך (במיוחד גאראמיצין). מקווה שעזרתי להבין טוב יותר את הבדיקה.

דבר ראשון

מזל טוב, החדשות ממש טובות ונראה שאתם על דרך המלך. בנוגע לרופאים אני לא כל כך מסכים, אבל מה שנכון לאחד לאו דוקא נכון לאחר. דעתי אומרת שכל אדם בשלב זה או אחר יכול לומר את מה שאני צריך, כמה טיפש שיהיה, לכן אני הולך עם מה שמתקבל לי על ההגיון. כל רופא בשלב זה או אחר, לא משנה כמה כיבדתי אותו, אמר שטות זו או אחרת. לקחתי מכל אחד את מה שהיה לי טוב והשמטתי את השאר. מה שמטרף זה שבאמת אתה הולך לאיבוד. אבל מה שחשוב זה עמרי ותמסור לו שיש פגונת שמחכה כבר לחיזורים שלו.... שנה טובה, אורן

למעלה