עדכון מצב מגזרת שלוותה

sarit743

New member
עדכון מצב מגזרת שלוותה

שלום כולם. אני חוזרת עכשיו מהגוזל אשר נמצאת שוב ביחידה לצורך השגחה והסתכלות. שלשום היה יום פעילות/ ניסיון נוסף בפנימייה אליה היא מיועדת. היא אמרה שהיה יום טוב, מבחינתם נמסר שהיו כמה בעיות התנהגות. אתמול רבה איתי ועם הצוות במשך רוב שעות היום. הייתי אצלה באיזה שהוא שלב סילקה אותי ואני הסתלקתי. אחרי כשעה וחצי התקשרו אלי ומסרו שהגוזל כרכה לעצמה את כבל המטען של הפלאפון לצוואר ואת הצד השני לסורגים, שהיא כרגע ביחידה ורק מודיעים לי את המצב. אני חשבתי ששוב היא עשתה "כאילו" אבל לא באמת קשרה. היום כשהגעתי נחרדתי לראות סימני שטף דם על צווארה.שאלתי אותה מה היה (איש מהצוות של אתמול לא היה ולא ידעו לתת לי הסבר ב ד י ו ק מה קרה). הגוזל סיפרה שאכן כרכה את הכבל לצווארה בקשר בריטי (אמא: מה זה קשר בריטי? גוזל: קשר שאי אפשר לפתוח אותו אחרי שנמתח. אמא: מאיפה את יודעת ומכירה את זה ? גוזל: למדתי, מה זה משנה ?) ובכן, הכבל נמתח והגוזל החלה להחנק. כאשר הגיעה למצב של קושי בראיה והרגשת נמלים בגוף, התחרטה וניסתה לפתוח את הקשר - אבל... זה קשר בריטי! אי אפשר לפתוח אותו (הרי למדנו זאת ...). אח מהצוות שהיה בסיבוב חדרים ראה אותה ככה, רץ אליה, ניסה לפתוח, לא הצליח (כמובן) אבל כנראה מהלחץ של המצב הצליח לקרוע (!!!) בידיו את הכבל. הגוזל נבהלה מאוד ממה שקרה, בבכי, יסוריים ואולי גם קצת הבנה של מעשיה נכנסה ליחידה המוגנת ללא בעיות ושם היא שוהה כעת. בדרך כלל אחרי מקרים של חתכים וכאלו יש לה כמה ימים של אנטי והתמרדות ועצבים, אולם היום היא מאוד שקטה, משתפת פעולה, מתנצלת על מעשיה, מדברת על הערכה כלפי, ומחכה שיסמכו עליה וייתנו לה לצאת שוב למחלקה. אני לא כל כך יודעת איך לאכול את זה...(לה דרך אגב קשה לאכול או לשתות בגלל כאבים בגרון כתוצאה מהחנק) מצד אחד הגוזל יכלה באותה קלות גם להתעלף, לאבד הכרה, להיות צמח, או למות והיא בהחלט חצתה קווים אדומים. מצד שני היא מבינה מה עשתה, מתחרטת לגמרי, כבר לא רוצה למות, בעלת מוטיבציה לשתף פעולה ולהתקדם.... אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק או שניהם יחד... מצב טוב או מצב לא טוב ??? מעז יצא מתוק ??? שרית

ד קובי

New member
../images/Emo201.gif שרית ../images/Emo24.gif

בהחלט לא קל להתמודד והמצב הזה מאוד מתסכל, מחזק את ידייך שלא תשברי ואל תרפי... היא הבינה מה שניסתה לעשות אמנם אך זו לא ערובה שמצב שכזה לא יחזור על עצמו. חשוב להיות בקשר הדוק עם הצוות המטפל על מנת לדעת מה קורה איתה. מאחל לך מכל הלב למצוא את הכוחות להתמודד... ולגוזל החלמה מהירה אנחנו כאן...

לולי90

New member
שרית

הזדעזתי לקרוא כל מה שכתבת-את עוברת דברים כל כך קשים איתה...אני כל כך מבינה אותך-יכולת לאבד אותה...הלוואי -הלוואי שהמקרה הזה ישפיע עליה חזק-הלוואי שתבין סוף-סוף שאלו לא משחקים ובאמת אפשר למות מזה...את מדהימה אותי עם הגישה שלך-זה מה שכולנו חייבים לאמץ-בדבר כל כך קשה ומפחיד את הצלחת למצוא נקודת אור ותקווה...לדעתי זאת נקודת שבירה-היא הבינה משהו מאוד חשוב -אני רק מקווה שזה ישפיע עליה בכיוון הנכון ( מה שאני מקווה ומאחלת!!!) אבל את צריכה להיות גם מוכנה וזה יקרה שוב(כמה שלא קשה לי להגיד את זה) וכמה שלא קשה לך להיות כל הזמן בכוננות...כי יש עליות וירידות והרבה פעמים הם פשוט לא שולטים במעשיהם...האם היא מקבלת טיפול תרופתי?-אף פעם לא כתבת על זה-אם כן -אז איך התרופות משפיעות עליה? לנסות לפצוע את עצמה או לנסות להתאבד-אני לא סגורה כל כך מה היא ניסתה לעשות-יכול להיות רצתה פציעה ופשוט הגזימה עם זה-זה הדבר הכי מפחיד בשבילנו -האמאות וצריכים כוחות אדירים בשביל להתמודד עם החששות ופחד.תחזיקי מעמד כמו עכשיו בדיוק-תמיד תמצאי הטיפת התקווה היחידה הזאת בכוס ה99% הריק שלנו...מחבקת אותך חזק.....לולי

sarit743

New member
חשבתי שאני היחידה שערה בשעה כזוו...

תודה לכל הסובלים מנדודי שינה. לולי לשאלתך לגבי תרופות: לפני כשנתיים רספרידל לפני חצי שנה פריזמה ומודל לפני 3 חודשים פריזה ופרפנן מלפני שבוע פריזה ודפלפט. מקווים מאוד שהדפלט ייצב אותה מהבחינה של השינויים המאוד מאוד מאוד קיצוניים במצבי הרוח, בדיקת דם כל שבוע לפחות עד הגעה למינון הנכון לה. מחזיקה אצבעות. זה נורא מצחיק ויפה בעיני שכולנו קוראים את הבעיות של האחרים ונדהמים מהחוזק והכח שלהם ובעצם כולנו עוברים את אותו הדבר (מהבחינה הנפשית) וכולנו כאן כי אנחנו חזקים ומדהימים ובסך הכל מבקשים לשתף, ומידי פעם לספר למי שמבין אותנו ואת ה ב ל א ג ן שלנו ולאפשר לעצמו באמצעות תמיכה של רשת אנשים מדהימה להיות חלשים. לילה טוב ( אני הולכת לקרוא ספר, אולי העיניים תעצמנה מעצמן...)

למעלה