עדכון מלפפוניאדה

tristan79

New member
עדכון מלפפוניאדה

אמנם לותר מתיאוס עדיין מפרשן ל ESPN את משחקי היורו, אז החיפוש אחר הזרים מתנהל בעצלתיים (או יותר נכון - לא מתנהל לחלוטין, כך נראה) אבל בגזרת הישראלים יש עניין. מכבי נתניה מחפשת בלם שינסה למלא את החלל שהותירה עזיבתו של אבי סטרול. ליאוניד קרופניק, אקס נתנייתי ובעונה החולפת בבני סכנין היה במגעים מתקדמים עם הקבוצה וקרוב לסיכום, ואז הוא שינה כיוון וסגר במכבי חיפה. השם החם עכשיו הוא זאב חיימוביץ', ששיחק בבני יהודה בעונה החולפת. הבעיה כרגע עם השחקן היא שהכרטיס שלו שייך לשני אנשים - מאיר שמיר, שרוצה עבור חצי הכרטיס שלו 200 אלף דולר, וג'קי בן זקן, שדורש 700 אלף דלר עבור המחצית השנייה... מה דעתכם? ברור שבלם ישראלי עדיף, אבל בעונת המלפפונים הזו אין שמות ממש איכותיים בשוק (מלבד קרופניק וחיימוביץ', הבלם הנוסף שנראה שמחפש קבוצה הוא טל חן) וכרגע זה נראה כאילו יביאו שחקן שיתחרה עם גולן חרמון על חולצת ההרכב, יותר מאשר מישהו בכיר עם מקום מובטח ב 11. לא שזה רע כשלעצמו, אבל אולי שווה "לבזבז" זר על עמדת הבלם לצידו של מארין? מעבר לכך - ברוך דגו, שהיה גבוה ברשימת המטרות של נתניה הקיץ, כנראה יצא לחפש את מזלו באירופה (בלגיה, אלא מה?). עכשיו כשליגת הוופלים הזו גונבת את כל הישראלים המעניינים, נשאר בכלל ישראלי בכיר להחתים? את מי מהמלפפונים הישראלים שעוד מסתובבים אצלנו בשוק הייתם רוצים לראות בנתניה בעונה הבאה? או שהחלפת 2-3 זרים, שכנראה מתוכננת לאחר שמתיאוס יסיים את ענייניו ביורו, יספיקו על מנת לשדרג את נתניה לקראת העונה הבאה וההופעה באירופה?

אני בעד להביא בלם זר על רמה

כי אין הבדל בין חרמון לחיימוביץ'(אני בדעה שחרמון עדיף) וקרופניק המצוין כנראה כבר סגר בחיפה מה שלא יאפשר את חזרתו למועדון שהביא אותו ארצה.

KfirWolfson

New member
הקבוצה שלנו מתחילה להיראות כבדיחה

משלמים מלא כסף למאמן כדי להביא תארים אבל לא מביאים לו סגל שיכול לעשות משהו כזה...קדימה,להתעורר!!

סגל?

הרי כבר עשו רכש אחד ששוה 5 שחקנים - מאמן בעל שם. מדובר ברכש נוצץ שלא יביא שום תואר, יביא הרבה סבל וכנראה יברח תוך חודש-חודשיים.

tristan79

New member
מה זו הפסימיות הזו של שניכם?

לגבי יכולות האימון של מתיאוס - את זה נתחיל לראות רק ביולי, כשהוא יגיע לישראל ויתחיל לאמן את הקבוצה. אבל אין מה להתלונן עליו בנוגע לרכש בשוק הישראלי, אני לא חושב שמלכתחילה מישהו ציפה שמתיאוס יכיר את כל המלפפונים הישראלים ותהיה לו רשימה מדויקת של מועמדים לחיזוק. יש כנראה כמה גורמים ברמה מקצועית כזו או אחרת במועדון (מעניין שלא שומעים יותר על המעורבות של פיזנטי) שהם אלו שאחראים על הבחירה על איזה ישראלים ללכת. וזה לא שצריך כל כך הרבה חיזוק ישראלי, בכל זאת סגנית אלופה שרוב הסגל שלה נשאר נכון לעכשיו. אז לעמדת הבלם צריך להביא מחליף לסטרול (ודווקא פה שמעתי שמתיאוס היה מעורב, צפה בקלטות של חיימוביץ' והתרשם לחיוב, הציטוט היה משהו כמו 'שחקן עם מבנה גוף גרמני, אפשר להפוך אותו לבלם הטוב בליגה') ולנסות להתחזק בעוד ישראלי בכיר אחד (בהנחה שהבלגים לא יקחו את כולם), אבל מעבר לכך הבסיס ישנו כבר בקבוצה. החשיבות האמיתית של מתיאוס לדעתי אמורה להתגלות כשהוא יתפנה להחתמת הזרים בקבוצה. מארין בטוח ממשיך, קבייארו בטוח לא, ומעמדם של קיויו, טזמאטה ואוקוצ'ה עוד לא ברור. כלומר כנראה שיהיו 2 או 3 מקומות פנויים לחיזוק זר, ופה בדיוק השם הבינלאומי של מתיאוס אמור לבוא לידי ביטוי (ואני רוצה להאמין שאחת הסיבות שהוא הסכים לבוא לנתניה זו הבטחה מיאמר לתקציב נאה להבאת זרים איכותיים).

ashkeloni

New member
רוצה להיות אופטימי לגבי מתיאוס...

אבל אני אוהב את עטר, מה לעשות. לדעתי טזמאטה צריך ללכת. אוקוצ'ה שחקן מצוין וקיויו מלא בפוטנציאל שאם מתיאוס ישתמש בו נכון וינהל את המשחק בצורה יותר התקפית לדעתי רק יוציא ממנו את מה שטוב בו.

tristan79

New member
מה הקשר בין אופטימיות

לגבי מתיאוס לבין אהבה לעטר? לא ידעתי שצריך לבחור או זה או זה...

KfirWolfson

New member
פסימיות..

עד ש"גורמים במועדון" יתעוררו ויתחילו לעשות רכש בשחקנים ישראלים איכותיים אני לא אתפלא אם לא יהיו כאלו בשוק כבר..לגבי זרים, יאמר שחתם עם קיויו הבדיחה על חוזה יקר לא ירצה לשחרר אותו ולשלם לו את עלות כל החוזה, אוקוצ'ה הוא הבדיחה של יאמר והוא לא יעזוב לצערי וטאזמטה אולי הזר היחיד מבין השלושה שצריך להישאר בקבוצה...בסוף נראה את שלושתם, מתיאוס יביא איזה זר בדיחה אחרת במקום קבאיירו ונראה עוד עונה אפורה.. בינתיים מה שההנהלה עושה, זה מנסה "למתג" מחדש את המועדון בצבעי זהב-שחור-לבן (מה עבר עליהם??????) ובמקום לחזק את הסגל בשחקנים איכותיים הם קונים את שליו מנשה וקרופניק(הספיק לנו בפעם הקודמת שהיה כאן).....

SjP

New member
שיהיה לו לבריאות

הוא בלם נחמד לא יותר מזה, עם כל הכבוד על המשבצת של אבי סטרול צריך יותר מזה

KfirWolfson

New member
מה רע בו?

בהתחשב ב"קדנציה" האחרונה שהוא העביר בקבוצה שלנו אני מעדיף שלא יחזור

tristan79

New member
הקדנציה הראשונה

של קרופניק בנתניה באמת לא הייתה משהו, אבל עושה רושם שהבחור השתפר אחרי "הנחיתה הקשה" הראשונית שלו בארץ. בשה האחרונה הוא היה חלק חשוב במערך ההגנתי של בני סכנין (ולא היו להם שם שמות גדולים ש"חיפו" עליו). וזו קבוצה שמיעטה לספוג וסיימה במקום הרביעי. בנוסף בשוק השחקנים הישראלים השנה, במיוחד בעמדת הבלם, אין כמעט שחקנים איכותיים. לא מפתיע שאלישע לוי לקח את קרופניק כ"נדוניה" לסגל מכבי חיפה...

SjP

New member
אבל בכל זאת..

זה לא מי שישדרג וזאת גם הסיבה שאני חושב שחיפה שנה הבאה לא תגיע ליותר ממה שהגיעו סכנין השנה

SjP

New member
רכש

אחריי החלל הריק שאבי סטרול הותיר צריך להביא את זאב חיימוביץ' שיהיה רוטציה בינו לבין חרמון, הבלם השני עמדה חשובה, ויש לנו כבר את מארין בעמד הזאת שהוא זר אז בשביל לנצל כמו שצריך את כמות הזרים חייבים להביא בעמדה הזאת ישראלי, וכרגע בשוק חיימוביץ' הוא הבכיר. יש גם את בן יוסף אבל קשה לי להאמין שביתר תשחרר אותו. בקישור וההתקפה צריך להתעקש על דגו, משה ביטון ועומרי אפק, זרים טובים אפשר למצוא הרבה, שוק הישראלים הבכירים הוא מוגבל ולכן חייבים להביא את שתיהם. את תמוז כנראה לא נראה פה למרות שאם ישקיעו 2 מיליון דולר על הכרטיס שלו זה כן אפשרי ואחר כך אפשר למכור אותו בהרבה יותר לאירופה. בנתיים אומרים שהגדילו את התקציב ביותר מ20 מיליון שקל לעונה הבאה, אבל רכש כמו שצריך לא ראינו (תסלחו לי אבל שליו מנשה לא זה שיגרום לנו לרוץ לאליפות), כמו שזה נראה עכשיו העונה הבאה לא תהיה להיט, והלוואי ויהיה שינוי וינחיתו לכאן קאליברים. אם היו מנסים להביא לכאן את בוזגלו זה היה הצהרת כוונות אמיתית, הרי אם מכבי ת"א יכולה תקציבית להביא אותו למה אנחנו לא?! הרי יהיה לנו בערך את אותו תקציב בקשר לזרים, אני עוד לא יודע מי יגיע לפה אבל עם שם כמו מתיאוס יכולים לנחות פה אחלה שחקנים, אבל לפניי הכל צריך לשחרר את אוקוצ'ה, ואולי את קיויו (אני לא מחזיק ממנו). טאזאמטה יכול להיות בתקופת ניסיון במחנה אימונים כי יש לבחור כדורגל פשוט אין לו עם מי לשחק

tristan79

New member
החתמות קרובות אינשללה (?)

על פי ידיעה באתר ספורט5 נתניה הגיעה לסיכום לגבי מחיר הכרטיס של זאב חיימוביץ' עם מאיר שמיר וג'קי בן זקן, שני בעלי הכרטיס - "רק" 750 אלף דולר. עכשיו נשאר לסכם עם השחקן לגבי שכרו בקבוצה. בנוסף ישנן שמועות על מו"מ עם רביד גזל ועם אורי אוזן לגבי חזרתם למועדון בו התחילו את הקריירה שלהם ועוד בגזרת הישראלים - נתניה עוקבת אחר המתרחש עם ברוך דגו, שעדיין לא חתם סופית באפועל ניקוסיה, ודווח גם על עניין בעומרי אפק. בצד השני של שוק השחקנים - דווח על התעניינות של כמה מועדנים מליגת העל והליגה הלאומית בבלם הקבוצה הצעיר - עשהאל בן שבת.

SjP

New member
וואו

750 על חיימוביץ נשמע קצת מוגזם, יש לו פוטנציאל וכשרון אבל הוא עוד לא עשה משהו שיוכיח שהוא שוווה סכומים כאלה, אפשר ללכת על בן יוסף מבית"ר הוא מתייבש שם על הספסל ואת עשאל בן שבת חייבים להחתים ל5 שנים ולהשאיל, שישתפשף על חשבון קבוצות אחרות

למעלה