עדכון מליגת ה-IFL

Yo-man

New member
עדכון מליגת ה-IFL

היום התקיים, בחום כבד, משחק חצי הגמר הראשון, בין הפיונירס והרבלס.
הרבלס עלו למשחק מהוויילד קארד והפתיעו בשבוע שעבר את כשניצחו את הליונס מירושלים.
הפיונירס נחו בשבוע שעבר ואירחו את המשחק במגרש הביתי שלהם באוניברסיטת ת"א.

המשחק נפתח כשהכדור בידיים של הפיונירס, מה שהוביל להובלה של 8-0 כמה דקות מאוחר יותר.
הרבלס השוו בדרייב הבא
ואז הפיונירס שמו עוד 6 נקודות
והרבלס לא הצליחו כל כך הדרייב שאחריו
אבל הפיונירס כן - 20-8 כמה שניות לסיום המחצית
ואז הרבלס יצאו למהלך עם שניות ספורות למחצית, עוד לפני שה-QB מסר את הכדור נשמע הצליל הצורמני לסיום המחצית
ואחריו, עדין תוך כדי המהלך החוקי, הצליח הרסיבר לשבור כמה תיקולים ולהיכנס לאנד זון.
20-16 במחצית.

במחצית השניה היו עוד נקודות לכל צד, איבודי כדור, ריצות, מסירות, עבירות. כרגיל.
6 דקות לסיום הפיונירס עלו ליתרון של 4 נקודות
הרבלס יצאו למהלך על כל הקופה, והצליחו לעלות ליתרון של 4 נקודות בעצמם.
עם 3 וחצי דקות שנותרו הפיונירס קיבלו את הכדור והתקדמו יפה
אבל במהלך אחד מאולתר ה-QB של הפיונירס זרק כדור עומק מול הגנה כפולה - ונחטף.
הרבלס הצליחו להשיג מספיק first downs כיד לחסל את השעון ולהפתיע גם השבוע!

מחר נראה עם הקינגס, שהפתיעו מאוד את רמת השרון בשבוע שעבר, יכולים לעמוד מול הסייברס.
ובעוד שבוע בדיוק - עולים לירושלים לסגור את העונה.
אולי ברק אובמה ירצה לקפוץ לראות את הגמר הישראלי?

DS9

New member
אם כבר מדברים על המשחק

אפשר הסבר למה הלך שם בבעיטת ההרחקה של הרבלס שהשתבשה?

למי שלא היה, הכדור ברח לפאנטר של הרבלס, כמעט היה סייפטי אבל הוא הספיק לבעוט את הכדור גבוה באוויר בקשת קצרה.
הכדור היה אמור לנחות פחות מ10 יארד מהEND ZONE של הרבלס.
מסיבה לא ברורה אחד השחקנים של הפיונירס נגע בכדור ולא הצליח לתפוס אותו (החלק הלא ברור זה למה לגעת בכלל, כי FIRST DOWN כך או כך).
בשלב הזה הכדור חופשי והרבלס משתלטים עליו. הצד הימני של הקהל (שהייתי חלק ממנו) צועק ביחד לאאאאא/NOOOO.
הדבר הבא שקורה זה שהשופטים נותנים את הכדור לפיונירס, מה גרם לזה?

לא שאני מתלונן על זה שהכדור הוחזר לפיונירס, אני פשוט לא מבין למה.

moss84

New member
הסבר

מה שקרה הוא שברגע שהכדור נגע בשחקן של הפיונירס, הוא הפך להיות חי. כלומר שחקני הרבלס יכולים להשתלט עליו ואף לקדם אותו (כפי שקרה).
מכיוון שלשחקן הפיונירס לא היה פוזשן על הכדור (הוא רק הדף אותו בניגוד למקרה שהוא היה משתלט עליו ואח"כ מפמבל אותו), המהלך עדיין נחשב לדאון רביעי של הרבלס (מקביל למקרה שהם ניסו ללכת על דאון רביעי במקום לבעוט). כתוצאה מכך בסוף המהלך הרבלס לא הצליחו להשיחג דאון ראשון, ולכן הכדור עובר לפיונירס (איבוד כדור בדאון רביעי) מאותה נקודה.

DS9

New member
תודה

האירוע לא עזר בסוף, אבל לפחות השאיר את הקהל במתח.

Amir BA

New member
זה יותר פשוט מזה

לפי מה שאני מבין כי לא הייתי במשחק, הכדולר לא עבר את ה- LOS. ברגע שהוא לא עבר את ה-LOS ולא היה שינוי פוזשן אז הכדור עובר לקבוצת השניה.

DEJ

New member
לא הייתי במשחק

אבל החוק אומר שאם הבעיטה לא עברה את ה-LOS, הכדור ממשיך להיות חי, וממשיכים את הדאון הרביעי.
ככל הנראה, ללא קשר למי נגע או לא, אם השחקן שתפס את הכדור והשתלט עליו לא עבר את ה-line to gain (לאן שצריך להגיע כדי לקבל דאון ראשון), אז הכדור עובר לקבוצה השניה בגלל מספר הדאונים (לא עברו 10 יארד בארבעה ניסיונות).

למעלה