עדכון מים בנגב...

עדכון מים בנגב...

אמנם לא טיילנו הסופש (זה היה הסופ"ש של פסטיבל צלילים במדבר- חגיגת תרבות שנתית. מומלץ בחום!) אבל ירד באיזור המון המון המון גשם!
ככה שכל הגבים והבורות מלאים- חצץ, צרור, הגבים בנחל צין עליון, כל איזור עין עקב, בור עבדת, בור ציפורים ועוד ועוד...
אז אם אתם בעניין של טיול בנגב- זה הזמן! לפני שהמים יספגו/יתאדו ולפני הגשם הבא...

אלעד 1975

New member
ל"מלכת המדבר" של הפורום

המשיכי לעדכן ושיהיה חורף מבורך בגשמים.

ששש

New member
תודה רבה על העידכונים החשובים

אמנם יש עוד זמן אבל יש לי בתכנית אופציה לטיול חורפי בן מס' ימים "הכל על הגב" במרחב שלכם (עין עקב- עין חווה). אז מעבר לשמחה על המים הזורמים והממלאים כל בור, אלה המים שאני שותה...

אלעד 1975

New member
הייתי מכנה את הטיול "הכל על הגֵב"

זכור לי שבשנה שעברה גם כן עשית טיול שכזה.

ששש

New member
לא ירדתי לסוף דעתך,כתבתי שהוא "הכל על הגב"

מה שיש בתרמיל זה מה שיש. אם לא הבאתי אז אין. לרוב אין הצטיידות באמצע ואין חרטות....

בשנים האחרונות אני מבצע כל שנה טיול של מס' ימים בסגנון שכזה, בדר"כ בגפי.
כך בצעתי את שביל הגולן (עד גבעת יואב בשתי גיחות) הייתי בחלק ההררי של "שביל המעיינות" (מבית שאן עד הכנרת) ומסע מטורף משהו במרכז הנגב כשאני מתבסס על טיהור מים מגבים בדרך.

אלעד 1975

New member
הקו התחתון בהודעה שלי הסתיר את הצירה מתחת לאות ג'

רשמתי שהטיול שלך היה "הכל על הגֵב" כי זכרתי שהתבססת על מי גבים.

ששש

New member

זו אכן חוויה מיוחדת במינה שבנוסף להסתמכות העצמית הכוללת, מי השתיה (והבישול וההגיינה וכו') מבוססים, בשאיפה בתכנון מראש, על מקורות מים טבעיים בשטח.

זה קרה לי פעם אחת בשביל הגולן, אמנם כצורך לא מתוכנן בעת תקלה במערכת השתיה.
לא נעים לגלות שהשלוקר ריק וכי כל המים דלפו לאדמה באחת העצירות ונותרתי כמעט ללא מים. (כמעט כיוון שהיה לי בנוסף בקבוק עם כליטר מים) ולכן נאלצתי למלא מים בצומת הנחלים המופלאה של נחל אלעל וסמך.
(עשיתי מאמצים רבים להבין את זרימות המים ולנסות ללכוד את המים של נחל אלעל הנקיים יחסית ולא את מי נחל סמך המזוהמים בהפרשות של פרות. כמובן שגם אותם טיהרתי באמצעות יודין.)

פעם שניה כחלק מתכנית מילוי מים (לבישול) בנחל תבור עת צעדתי בשביל המעיינות. גם אותם טיהרתי ולאחר מכן הרתחתי כחלק מתהליך הבישול.

בטיולי בנגב המסלול מתוכנן ומבוסס מראש על מקורות מים אמינים וידועים (וגם קצת פחות ידועים- ת'מילות למשל, גם זה יצא), המספקים לי מים ליממה הבאה.

Ani15

New member
המלצות פריחה לאביב?

אחרי הגשם הזה אפשר לצפות לפריחה משמעותית השנה, נכון? איפה תמליצי לטייל באביב לקבוצת מיטיבי לסת ועצלני לכת עם המון ילדים בגילאי כמה חודשים עד שמונה? (עד 5 ק"מ ובלי צוקים קשים מדי, למרות שאני זוממת על עין עבדת איתם).

אלעד 1975

New member
ירדו גשמים יפים בסתיו אבל עד האביב צריך עוד גשם

ועוד הרבה גשם. בינתיים החורף לא מספק את הסחורה לצערנו.
זה לא שירדו כמויות היסטריות בהר הנגב, סה"כ כמה פרקי גשם יפים ותו לא.
פרחי הסתיו והחורף פורחים יפה אך אם לא יהיו עוד מנות גשם בחורף אין לצפות לפריחה אביבית עשירה (והשורה האחרונה נכונה לכל אזורי הארץ).

Ani15

New member
לא יודעת איפה את מסתובב ביום יום שלך

אבל במקום בו ליידיבאג גרה (ואני עובדת), הר הנגב במרכזו, ירדו כמויות חריגות מאוד של גשם בשבועות האחרונים, בהשוואה לשנים קודמות. עוד מוקדם לנבא איך ייראה האביב, ואין פריחת חורף בולטת עדין (מן הסתם יש נרקיסים בחצץ אבל לא בדקתי), אבל כרגע זה נראה מבטיח.

אלעד 1975

New member
ראשית, ברוכה הבאה לפורום

שנית, מתוקף עבודתי אני חשוף לנתוני מרבית תחנות הניטור בארץ, חלק לא מבוטל מהן תחנות מטאורולוגיות (ורבות מהן אגב גם מציגות לציבור הרחב את הנתונים מזה מס' שנים בעקבות חוק מידע זמין).
חלק מן העבודה הוא תחזוק אותן תחנות ובמקביל, אחריות על אתרי האינטרנט המציגים את הנתונים המצויים,ההיסטוריים והחזויים לציבור.

הלוואי והר הנגב היה מקבל כמות חריגה (לטובה) של גשם, אך נכון לעכשיו בתחנת שדה בוקר ירדו 19 מ"מ שהם 86% מכמות הגשם הממוצעת שאמורה לרדת עד השליש האחרון של דצמבר.
פריחת החורף הבולטת באיזור הזה היא אכן נרקיסים כפי שציינת, לפחות ב-3 מוקדים באיזור דימונה וירוחם, אך כוונתי בפריחת חורף היתה לכל אזורי הארץ.

איפה את עובדת? הסתקרנתי... בכל מקרה, לגבי פריחה-

המקום הכי יפה בעיני לראות פריחה מדברית אביבית מגוונת הוא בנחל אלות, ליד בורות לוץ. במרץ-אפריל ממש ממש מקסים שם.
חוץ מזה, אין פה איזה מוקדי פריחה יוצאי דופן חוץ מהנרקיסים שציינת והחלמוניות שפרחו בסתיו. יש הרבה עלווה ירוקה ופרחים קטנים וגדולים אבל זה לא כמו בנגב המערבי...

למעלה