עדכון מה קורה עם ניתוח הבאהא

רונה140

New member
עדכון מה קורה עם ניתוח הבאהא

טוב, ראיתי ביום ראשון שעבר את ד"ר אולינובסקי משניידר. הוא אמר לי לגשת לMRI לאוזניים בגלל שהוא חושש שהנוזלים שייש לי באוזן ימין מעידים על גידול כלשהו והוא חושש להשתיל בשלב זה את שתל הבאהא. קבעתי תור ליום חמישי ה -30 ביוני. עוד חודשיים. בינתיים קבעתי תור לד"ר מומחה מבילינסון שגם עובד עם מכבי כדי לראות מה עושים עם הנוזלים האלה. כזכור יש לי משקפיים בהולכת עצם. חשבתי אולי להוסיף מכשיר בצד ימין ואז אוכל להוציא את המכשיר הרגיל, וזה יעזור לאוזן? מצד שני, אם כל הסיפור הוא עוד חמישה חודשי המתנה עד לניתוח הבאהא שווה להוציא כסף על עוד מכשיר? אני מרגישה כרגע שעדיין אין לי שמיעה סטריאופונית מלאה, ועכשיו אני צריכה לבחור בין להישאר עם מכשיר רגיל שאין ספק שהוא יותר טוב מהמשקפיים טכנולוגית, ולהסתכן בזה שהדלקת תימשך, או לקנות במיוחד למשהו כמו שבעה חודשים הבאים מכשיר על המשקפיים ולקוות שהדלקת תהיה פחות חמורה. מה אתם חושבים שעדיף? מבחינה שמיעתי לא נראה לי שיהיה כזה הבדל בכל מקרה, כלומר עדיין לא תהיה לי שמיעה משני הצדדים. שלחתי שאלה בנוגע לזה גם לפרופ' אטיאס וגם לד"ר אולינובסקי וגם אשאל את ד"ר בכר מבלינסון כשאהיה אצלו במאי. בקשר לMRI באמת רואים בו יותר טוב את מה שקורה באוזן? תוך כמה זמן מקבלים תשובה?

כמה דברים לברר

האם את עובדת או לומדת ואם לא תשמעי טוב איכות החיים שלך תיפגע מאוד? כי אם כן הייתי קונה (במידה וזה אפשרי) מכשיר אפילו לשבעה חודשים. אם לא, ואת יכולה לחכות, אז אל תקני. תלוי איך תתפקדי אם לא תשמעי כמו שצריך. לגבי שאר השאלות, עדיף לך לחכות לפגישה עם הרופא.

רונה140

New member
היי נירנוש

כרגע אני במצב שאני לומדת בצורה מאוד חלקית, ומחפשת עבודה גם כן חלקית לבינתיים. אני שומעת עם המכשיר הרגיל אבל לא בטוחה שלא תהיה התפרצות של דלקת. לגבי המכשיר - כרגע אני עוד משלמת למכשיר שמאל ורק בסוף מאי אסיים לשלם הכול. לדעתי אולי כדאי יותר להשקיע במכשיר אייפופר כדי לסלק את הנוזלים (וזה גם הרבה יותר זול מהמכשיר). צריכה לשאול את הרופא. בעצם אני במצב של שנתיים רק עם שמיעה באוזן ימין בעזרת מכשיר רגיל. באוזן שמאל יש לי דלקת כל פעם ששמה מכשיר רגיל. מחכה לבאהא באוזן זו. צריכה להשאיל מעבד באהא לשבועיים ב11 למאי ואז נראה באיזה צד להשתיל את השתל. גם המנתח וגם האודיולוג חושבים שבאוזן ימין יותר כדאי כי הולכת העצם טובה בה יותר, אבל אני חושבת שכדאי מצד שמאל כי אז יהיה לי בצירוף מכשיר השמיעה שמיעה יותר מלאה.

אז כניראה כדאי לחכות לבדיקה הרפואית

ולא לקנות עוד מכשיר לפני שאת יודעת מה המצב. לחכות זה קשה, אבל כניראה אין ברירה.

למעלה