עדכון חדש

לדעתי אם המסגרת טובה זה לא יזיק

אם המסגרת מקצועית מספיק כדי להתאים את הטיפול לילד ולא את הילד לטיפול אז לא יגרם נזק מלהכניס ילד שהוא לא בספקטרום (איבחון שגוי), כי מן הסתם יש לו קשיים הרי אחרת לא הינו מגיעים לאיבחון, אם יטפלו באותם קשיים ויעזרו לו בהם סביר שהילד יתקדם יפה, יפיק את המיטב, ואולי זה גם יעזור "לחשוף" את הטעות שבאיבחון, זו דעתי.
הבן שלי כמו שכבר סיפרתי לך כבר בגיל הזה (לפני שהיה בן שנתיים) היה עם 3 איבחונים סותרים, 1 קבע אטיזם, ו-2 עיכוב התפתחותי מסוג זה או אחר, כאשר בשני האיבחונים האלו המאבחן אמר לי שזה לא נראה כמו אוטיזם מכמה בחינות (עם פירוט שאני לא אכנס אליו עכשיו), בכל זאת הילד שלי נמצא במסגרת שמתאימה לילדי הספקטרום והוא פורח שם. אני שומעת כל הזמן מהצוות על היכולות המדהימות שלו וולמרות שלא אומרים לי אף פעם שהוא לא בספקטרום (כי זה לא יהיה מקצועי להגיד דבר כזה) אני רואה בתגובות של אנשי הצוות שיש סיכוי סביר לזה. הוא מקבל כל כך הרבה כלים לחיזוק הביטחון העצמי שלו שבשבילי זה שווה את הכל, ולא מעניין אותי התווית.
אין בעיה בעתיד לשנות את האיבחון מהבחינה הפורמלית (רישום), זאת כמובן אם יתברר שהילד לא בספקטרום, כי אם כן אז אין מה לדבר בכלל על להסיר את האיבחון. אני לא מאמינה שמישהו יסתכל בגיל 18 על איזו מסגרת הילד למד בה כשהיה בגיל גן (זה מה ששמעתי גם מהורים מנוסים)

למעלה