עדכון ושאלות

עדכון ושאלות

שלום לכם שוב, ביום רביעי שעבר החליט רופא הנשים שלי לאשפז אותי בבי"ח לצורך איזון מהיר של הסוכר (להזכירכם - אני בשבוע 8 של הריון, לפני שבועיים גיליתי שאני סכרתית). ביום רביעי אושפזתי, בחמישי חוברתי למשאבה (מימימד 701), התחלתח דיאטה, ועכשיו אני מאוזנת. (שוחררתי מאשפוז אתמול אחה"צ). הרופא (אנדוקרינולוג) שהחליט על חיבורי למשאבה, אמר שאין שום בעייה עם המשאבה וסוג האינסולין שבה להריון, ושנשים הרות רבות טופלו ומטופלות כך במרפאת ההריון בסיכון גבוה שבביה"ח (תל השומר). כמה שאלות למשתמשי המשאבות שבינכם: 1. איך אתם נושאים אותם ? אני מנסה להשתמש במנשא לרגל - לובשת מכנס מתרחב למטה, אבל עדיין רואים שיש שם משהו ... 2. עד עכשיו (פעמיים) חיברתי לבטן. רוצה לעבור לרגל, האם זה כואב יותר ? באיזב אזורים של הרגל אפשר לחבר ? 3. סתם תהייה - אם אפשר להוסיף בולסים, אז למה מגבילים אותנו לפרוסה אחת של לחם בארוחת בוקר\ערב ול3-4 כפות פחממה (אורז\תפוא\פסטה) בצהריים ? אי אפשר לתת עוד 2-3 יחידות בולוס ולאכול כמות משביעה יותר של פחממות, כמו בן אדם לא סכרתי ? (לא מתכוונת להסחפויות, ולעוגות ומתוקים, אבל אותי באופו אישי 3-4 כפות פסטה ממש לא משביעות ...). אני חושבת על ארוחות חג שבועות וממש נכנסת לדיכאון - איך אפשר לאכול כלכך מעט פחממות בארוחות כאלה שפחממות זה עיקר מה שיש בהם ?

ושאלה נוספת:

4. האם אתם מוסיפים בולוסים גם "בין הארוחות" למשל, לפני אכילת פרי ?

shula30

New member
מנסיון

כסוכרתית ועד לא מזמן גם הריונית - אני מחברת את המשאבה לרגל וכנראה שרק לנו נדמה שרואים אבל בעצם אף אחד לא שם לב שהיא שם. בתקופת ההריון (וגם עכשיו) חיברתי את הפרפר לישבן (בחלק הקרוב לצד). זה הרבה פחות כואב מאשר לרגל ויש פחות זיהומים. פעם אחת ברגל (ירך) הספיקה לי. מאד כואב ורגיש. בקשר לאוכל, תשתדלי מאד להיות מאוזנת בהריון. ואם את רעבה-תאכלי ותני עוד בולוס. אני בעד. לא רואה סיבה למה לא. בהצלחה ושיעבור בקלות

כמה תשובות

1. שמחה שהצלחת להתאזן. אני אישית עשיתי חור בכיסי המכנסיים, המשאבה יושבת בכיס והצינור נכנס דרך החור. יותר קל גם להכניס יד להכיס ולתת בולוס בלי שאף אחד ישים לב. שאני הולכת עם בגדים צמודים אני מכניסה את המשאבה לחזיה ולא שיש שם הרבה מקום להחביא
אבל עם חזיה טובה לא רואים. מה גם שעוד מעט תתחיל לצאת הבטן וגם כביפר בחגורה לא ישמו לב עם תכניסי. 2. מקומות החיבור הם בעיקרון זהים למקומות ההזרקה ועקרונית אין בעיה לחבר בכל מקום - אבל מנסיון החיבור בירך נוטה יותר להתנתק כי האיזור משתפשף במכנסים או בתיק או בשולחן וכדומה. חשוב גם לדעת כי הספיגה של האינסולין בבטן טובה הרבה יותר מבשאר המקומות ועל כן צריך להתאים את המיניון גם למקום החיבור. 3. בעיקרון אין בעיה לתת בולס ולאכול יותר אבל מכיוון שאת עוד חדשה בעסק ועוד בהריון הם מפחדים שתצאי משליטה ולכן הגבילו אותך. מה גם שלוקח זמן ללמוד כמה בולוס לתת לכל סוג מזון (כי זה משתנה) ואם תחליטי לאכול הרבה לתת יותר בולוס את עלולה לא להתאים את הבולוס לארוחה ולהגיע להיפו/היפר שבמצבך כמובן זה רחוק מלהיות בריא - ולכן מעדיפים שתאכלי מעט וגם אם הבולוס לא מתאים הטעות לא תגרור אותך למצבי קצה קשים. 4. ארוחת שבועות יכולה להיות מורכבת גם מהרבה חלבונים/סלטים וירקות ולאיו דווקא פחמימות.

אור מפ

New member
מה זה בולוס?

אני סוכרתית חדשה (נודע לי לפני חודש), וחייבת להודות שדי בהכחשה עדיין. אבל היום בפעם הראשונה הגעתי לפורום שלכם. מה זה בולוס? תודה,

כמות האינסולין שאת מזריקה עבור

מה שאת אוכלת נקראת בולוס. ישנו גם הבזל שהוא מנת האינסולין הקבועה שהמשאבה נותנת בכל שעה משעות היום.

amitp

New member
הסתרת משאבה

שלום אני אמנם לא סוכרתי, כך שאני לא יכול לענות לך מנסיון אישי, אבל בשנה א' היה לנו מרצה שהגיע באופן קבוע עם ביפר בחגורה. הרבה מרצים כאן מסתובבים עם כל מיני פלאפונים, ביפרים ושאר צרות בחגורה ככה שאף אחד לא ייחס לזה חשיבות כלשהיא עד שגילינו מתישהו שלא מדובר על ביפר אלא על משאבה, (כשאני אומר עד שגילינו הכוונה היא לא שלאחר מכן כן ייחסנו לזה חשיבות אלא שלא חשבנו יותר שמדובר בביפר) וגם אז אף אחד לא ייחס לזה חשיבות מיוחדת... לפי דעתי, למרות שיכול להיות (מאוד) שאני נאיבי, אין סיבה להסתיר את המשאבה. נכון, את חולת סוכרת. אז מה? עשית משהו רע למישהו? את מדבקת? לא אסטתית? מה? אני לא חושב שיש סיבה אמיתית להתבייש במשאבה. אם את לא רוצה להסביר כל פעם מה זה משאבה לסוכרת פשוט תכריזי עליה בתור הביפר החדש מהעבודה (גם תראי הרבה יותר חשובה
)

תודה רבה שולה, שושן ועמיתפ על

התשובות המפורטות. לתהייתך, עמיתפ, נכון, לא עשיתי רע, ואני לא מדבקת, אך את היותי סוכרתית גיליתי לפני כ שבועיים בבדיקות דם שגרתיות של תחילת הריון. (סוכר 177 בצום). כיוון שההריון שלי מאוד צעיר (שבוע 8 + 3 ימים), הוא עדיין "סודי". וכיוון שלא הייתי מאוזנת בתחילת ההריון ולפניו (כי לא ידעתי שאני סוכרתית), יש סיכון למומים, ולכן חשוב לי לשמור את ההריון בסוד לפחות עד סריקת המערכות המוקדמת. אני חוששת שחשיפת המשאבה = היותי סוכרתית, תחשוף גם את ההריון (הרי ישאלו איך גיליתי את הסוכרת - ולא רוצה להתחיל להסתבך בשקרים). וגם צריכה קצת זמן להסתגל בעצמי להיותי סוכרתית, לפני החשיפה לעולם הרחב
...

תוספות

ראיתי שאת ממש חדשה בזה אז קודם כל בהצלחה לך , בינתיים בתור התחלה הם רוצים עוד להשגיח בנוסף לזה שאת בהיריון אז לא רוצים שייצא מאיזון , אז נתנו לך משטר , קשה אולי אבל שווה בסוף ילד בריא ואת מאוזנת . עם הזמן תלמדי להסתדר לבד עם המשאבה ותדעי כמה לשים לכל דבר אני בהתחלה פחדתי והייתי אוכל הרבה לחם כי ידוע כמה לשים על זה , עם הזמן למדתי (פשוט עם בטחון ניסיתי , לרב הצליח וגם אם לא למדתי) גם לקרא רכיבים אני עכשיו לא אוכל מה שקובעים , אני שם לפי האוכל , יותר טוב מאשר לחתוך לפי האינסולין , כמובן שהכל לפי משקל הגוף , אני רזה יש לי אישור מהדיאטנית. בקשר לפירות , כיוון שיש בהם גם פחמימות (סוכר של הפרי עצמו) אז גם צריך לשים , בירקות ברב מוחלט של המקרים לא צריך

למעלה