עדכון ושאלה

עדכון ושאלה

שלום לכולן, עבר חודש מאז כתבתי לאחרונה. לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח לא פשוט להוצאת מוקד בגודל 4 ס"מ ושחרור הדבקויות רבות. חודש לאחר מכן חזרו הכאבים ובעקבותייהם התחלתי טיפול משלים. בזמנו עלתה התלבטות אם להזריק לוקרין או להסתפק בטיפול המשלים משום שמתכננים הריון ועדיין יש סיכוי לאחד טבעי. בבדיקה אצל רופא האנדו' (חודשיים לאחר הניתוח) עולה כי הספקתי לגדל מוקד נוסף שהוערך בגודל 2.5 ס"מ ושאין מקום להתלבטות אלא להזריק. באותה נשימה אני מתלוננת על כאב באגן שמקרין לרגל ובו במקום מתבטל עניין הלוקרין מחשש לאוסטאופורוזיס חולפת. במהלך החודש האחרון עברתי מ"ס בדיקות ע"מ לשלול את העניין אך עדיין אין תשובה גורפת- ממשיכה בבדיקות. בינתיים, אני ממשיכה עם הטיפול המשלים שעושה פלאים- כבר 11 שנים שלא הרגשתי מחזור כזה!! האמת, שלא הרגשתי אותו בכלל וזה כולל לצאת מהבית ולפגוש אנשים, כאילו האנדו' לא היה ולא נברא. מחר צפוי אחד נוסף ועדיין אין שום סימן- ממש לא אופייני. הפעם אנסה ללא משככים כדי לבדוק מה השפיע יותר- הטיפול או המשככים. עם התזונה אני ממשיכה באינטנסיביות (פרט ליומיים האחרונים- קצת הרבה אלכוהול משום שחגגתי הולדת אחיין מ ק ס י ם!!). וכאן מגיעה תורה של השאלה: אני יודעת שלא ניתן להמליץ ע"ג הפורום, אני מחפשת דיאטנית עם זיקה לאנדו', עדיפות לאחת שעובדת עם הכללית (ולא מוצאת), בבי"ח כרמל אין אחת כזו. שאלתי היא האם כל דיאטנית תוכל לתת לי מענה? המון תודה ובברכת חג שמח.

galim29

New member
היי ינשופית

בזמנו אני הלכתי לתזונאית פרטי שמקבלת בגבעתיים, שהכירה את האנדו' והתאימה לי תזונה לגוף שלי. בימים אלו אני גם מתכוונת ללכת למישהי שגרה לידי ושוחחתי אתה ועושה רושם שמבינה גם באנדו'. יש לך כמה אופציות: 1. לעשות סקר מקיף, למצוא כמה שנראות לך ולתחקר אותן ולתת צ'אנס. לא מזיק. 2. אם אני לא טועה ה אמורה להיות גם בכרמל תזונאית. תתייעצי עם דר' קאופמן. בטוח מכיר באיזורך. 3. יש תזונאית שעובדת בתל השומר ומכירה טוב את האנדו'. אם תרצי את שמה תפני אלי. יש אומנם תזונה שמומלצת לאנדו', לא קל ליישם אותה. תקראי עליה פה, יש מאמר. ואם את באה איתה לתזונאית, ייתכן שהיא תוכל ללכת איתך בדרך הזו. סך הכול אין פה דברים חדשים, בלי סוכרים, בלי קמח לבן, בלי פחמימות, מזון כמה שפחות מעובד.... מה שצריך זה מישהי שתעקוב ותפקח עד שמתרגלים, לא?

עברו חודשיים

מאז התחלתי בכל הקשור לתזונה. אין ספק שהיה קשה אבל אעשה כל דבר רק לא לסבול שוב את הכאב הנורא. פרט למה שציינת הפסקתי גם עם קפאין, חלב פרה ומוצריו, בשר בקר...... העניין הפך חלק ממני וכבר לא קשה כמו בהתחלה. כבר הפחתתי שישה קילו ממשקלי, כמובן שלא מתלוננת אך העניין מחייב ביקורת של בעל מקצוע. המון תודה על ההמלצות. בהחלט אעשה בדיקה ואם לא אמצא בשבוע הקרוב, אפנה לתל השומר. שוב המון תודה וחג שמח

galim29

New member
כל הכבוד ינשופית../images/Emo45.gif

מחזיקה אצבעות להמשך קל... בטוחה שיהיו תוצאות וגם הבריאות תשתפר... חג שמח
שיעבור בשלום על עודף הגבינות, הבלינצ'ס וכל שאר המתוקים....

limorki

New member
הי ינשופית

אני ממליצה לך ללכת לנטורפטית ולאו דווקא לתזונאית. הטיפול הנתורופתי משלב, יחד עם התזונה, גם ויטמינים ופורמולות צמחיות, טיפות באך, ארומתרפיה ועוד. אני הולכת לנתורופטית בחיפה, כחצי שנה מאז הניתוח, ואני מרגישה מעולה - אין לי כאבים במחזור ואני כלל לא מרגישה את האנדו' (האמת היא שמעולם לא הייתי עם סימפטומים קשים של המחלה). חפשי נתורפט/ית קרוב למקום מגוריך - בטוח שיש. זה אמנם יותר יקר מתזונאי של קופ"ח אבל לטעמי שווה את זה.

limorki

New member
ועוד משהו...

ניתן כמובן ללכת לנטורופת דרך שירותי הרפואה המשלימה של אחת מקופות החולים, זה יותר זול.

הי לימור

הטיפול שאני מקבלת די דומה, לכן אני מעדיפה תזונאית שתפקח על העניין. הסימפטומים אצלי קשים מאוד אך מאז תחילת הטיפול הכאב מתרכז רק במחזור ואני מאוד אופטימית. ברור לי לגמרי שכל עניין לגופו, אך מתוך סקרנות- כמה זמן חלף עד שהתחלת להרגיש שיפור במצבך?

limorki

New member
הי

כפי שכתבתי, הסימפטומים אצלי אף פעם לא היו יותר מדי קשים, והיה פער גדול בינהם לבין המצב האמיתי של המחלה בגוף. את השינוי התזונתי עשיתי מאד בהדרגה, במשך הרבה חודשים ו"שמתי גז" לפני הניתוח. אחרי הניתוח היו לי כמה מחזורים עם כאבים קלים והאחרונים הם ללא כאבים כלל. גם מערכת העיכול מתפקדת להפליא. מכיוון שהיה פה שילוב של שני דברים - הניתוח והטיפול הנתורופטי - אני לא יכולה ממש להגיד כמה זמן זה לקח. רוב הבנות כאן מכירות את הכללים הבסיסיים של דיאטת האנדו' - ללא מוצרי חלב, ללא בשר בקר, ללא קופאין וכו' - אבל יש דקויות שלא כולן מודעות אליהן, כמו למשל שרצוי לא לאכול חיטה בכלל - גם לא קמח מלא. גם שיפון הוא בעיייתי, ולמעשה הקמח היחיד מהדגנים שהוא הטוב ביותר הוא כוסמין. כמו כן - סוכר הוא בעייתי מאד, בכל צורותיו - סוכר חום, דבש, סילאן... - ממתיקים אפשריים הם סירופ מייפל ואגבה. בקיצור - יש הרבה מה ללמוד בתחום. זה מאד קשה ליישם! אבל אחרי שמתחילים להרגיש טוב, המוטיבציה גוברת.
מאחלת לך בהצלחה בדרכך ושתרגישי טוב

כל הכבוד

אני לצערי לא מצליחה להשתלט על יצר התזונה הקלוקל שלי.....תמיד שמחה לשמוע על רעיונות איך להתגבר על היצר הרע שזקוק לגלידה טובה. שיהיה המון המון בהצלחה.

אין ספק שזה לא פשוט, אבל.....

אני לא חסידה גדולה של מתוקים. לעומת זאת שתייה מתוקה ואוכל טוב (והרבה) היו חלק בלתי נפרד ממני. אני אדם שמאוד אוהב לארח וכל אירוח מתלווה בארוחה דשנה. אבל יש לי מטרה ואני אעמוד בה ויהי מה!! ביום בהיר אחד הפסקתי עם הכל! כל דבר שמכיל קמח לבן, סוכר לבן, חלב בקר..... הדחף למתוק (רק בלילה) לא אחר להגיע (לדעתי דווקא משום האיסור) ומצאתי תחליפים בריאים כמו ריבה ללא סוכר, ופלים של "השדה" מקמח מלא ובמילוי קרם חרובים (טעים מאוד). סלטים מוכנים ירדו מהפרק- מה שניתן מכינה בעצמי. גם שתייה מתוקה. אבל הדבר המשלים והכי חשוב זו התמיכה מהמשפחה- ההורים והבעל המדהימים, האחיות המקסימות שלי לא פחות בעניין ממני: בארוחות משותפות, למשל, מכינים סיר לאחות צמחונית, לאחת שלא אוכלת בצל, לאחיינית אלרגית לחלב ולאחות אנדואית. עבודה קשה אך משתלמת ובסה"כ זה עניין של הרגל וגם הגוף כבר צורך פחות.... מתכון מרענן לימי הקיץ לימונדה עם לואיזה ואננס טרי: מיץ משלושה לימונים טריים גרידה מלימון 1 חצי כוס מי סוכר חום כוס מים 2 כוסות קרח 1 כוס קוביות אננס טרי ענף לואיזה טרייה טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים. מניסיון שלי- יוצא מתוק מאוד! אפשר להכין מי סוכר ולהוסיף בהתאם למתיקות רצויה. המון בהצלחה. ההתמדה משתלמת!

למעלה