עדכון ושאלה קטנה...

danielo18

New member
עדכון ושאלה קטנה...

בנוגע לאיש שתקף אותי שבוע שעבר.. כל הניידות (הכחולות והסמויות)בעיר וגם כל השוטרים בעיר מצוידים במספר רכב שלו (וזה לא חובה כי הם מכירים אותו כבר..)וגם נודע לי שהם הולכים להפיל אותו חזק פעם אחת ולתמיד כדי ללמד אותו לקח.כשאני יודע את זה אני מרגיש יותר טוב(למרות שאני לא נקמן בד"כ..) משיחה שלי עם אדם בכיר בתחנה הבנתי שעם הזמן אני אלמד לתפקד יותר טוב באירועים(וזאת למרות שתפקדתי סבבה..),ועם האירועים בא הניסיון. שאלה קטנה: מאיזה גיל אני יכול לצאת למשמרת לילה? האם העובדה שאני גם מתנדב חדש וגם לפני צבא אמורה לפגוע בי?? אני רוצה לצאת למשמרות לילה כי בלילה יש הרבה יותר אירועים ויותר אפשרות לצבור ידע וניסיון..

מתנדב

New member
דניאלו....

דבר ראשון, זה בהחלט כפי שאמרו לך, שאם הזמן אתה תלמד טוב יותר איך לטפל באירועים, איך לדבר בקשר, מתי להתפרץ לקשר ומתי לא, באיזה אירועים לטפל, כי ישנם אירועים שזה בטיפול הבילוש, ואפילו שוטרי הסיור לא מתערבים, עש שהבילוש מבקש את עזרתם גם, אם זה בסגירת כבישים, או במערבים, וכבר קרה אירוע שאני מכיר על ידי אחד המתנדבים שהיומנאי קרא בקשר לבילוש על אירוע של פורצים, ואותו מתנדב נסע לכיוון מקום האירוע ועוד עם כחולים, שבמקרה כזה אסור לו להתקרב לאיזור הזה בכלל, לכן עם הזמן אתה תלמד טוב יותר... דבר שני אתה יכול לצאת לסיורים גם בלילות, כמובן שלפני כל משמרת ומשמרת עליך לתאם זאת עם המב"ס שלך, שתהיה רשום שאתה אמור לצאת לאותו משמרת, ומעבר לזה להירשם גם ביומן עצמו, אך בלילות לא תוכל לצאת לכל הלילה, אלא עד חצות בלבד, ובמידה ותרצה להמשיך ולהתנדב עד השעות הקטנות של הלילה או עד שעות הבוקר, עליך להיכנס לרמק"מ או למב"ס, (אני הייתי ממליץ לך לרמק"מ), ולבקש את אישורו, בכדי לחרוג מהשעות הנורמליות...

danielo18

New member
אמרו לי..

שאני יכול עד2 בלי אישור(בגלל שאני כבר לא לומד ועדיין לא בצבא) אבל בגלל שאני חדש זה קצת בעיה לקחת עלי אחריות..אני חושב שדווקא בגלל שאני חדש הם צריכים לתת לי אפשרות להיות באירועים כדי שאני אשתפשף ואדע לתפקד טוב יותר..הרי כל המטרה היא שאני אדע לתפקד איך שצריך ובהכשרה הבסיסית לא מלמדים את זה ואי אפשר ללמד את זה כי לא כל אדם עם מעיל בקיץ הוא מחבל ולא כל אדם שמסתובב ברחוב בלילה הוא פורץ.דברים כאלה לומדים רק במהלך פעילות ואם לא יתנו לי להיות באירועים(שרובם קורים בלילה) אז איך אני אלמד?...לא ככה?

Round 1

New member
אני בן 17

עוד מעט 18 אבל נותנים לי לצאת כמו כולם עד 2 בלי בעיות.

danielo18

New member
גם אני ביררתי..

והמפקדת אמרה לי שבגלל שאני חדש היא תרשה לי לצאת אבל בפיקוח של מישהו גדול ומופרע ממני ובגלל זה אני יוצא מחר בלילה עם הבחור הכי מופרע והכי טוב בנקודה..

Round 1

New member
גם אצלנו זה ככה

אנחנו כמה בחורים בני 17 אבל תמיד יוצאים עם מישהו מבוגר שהוא גם מפקד הסיור. בד"כ בניידת, למען האמת עוד לא יצא לי לעשות סיור שלם רק רגלי...

danielo18

New member
אני מת על סיור רגלי...

אנחנו הולכים כמה חברים(רק עם חברים!) לאורך הרחוב הראשי,סורקים אוטובוסים,חפצים חשודים וכו' והיתרון הוא שאתה רואה את כל שאר החברים שהולכים ברחוב וזה די כיף כזה..הרי בכל מקרה אין בצהרים מה לעשות אז אנחנו גם מעבירים את הזמן בכיף וגם עושים משהו מועיל..(אם אפשר לערבב תענוג עם עסקים אז למה לא?? אבל בגלל שאני רוצה לצבור קצת יותרנסיון בטיפול באירועים אז אני רוצה לצאת למשמרת לילה כי רק בלילה יש אקשן אצלנו..חוצמזה,פעם שהייתי עם המכונית הסמויה היה לנו 4 אירועים בחצי שעה,וזה כיף שאתה סמוי ואף אחד לא יודע שאתה מסתכל עליו-אז אם מותר-למה שאני לא אצא?

Round 1

New member
אני מעדיף ניידת

יצאנו כמה פעמים בסמוי ולדעתי יש פחות אקשן, קשה לך לעצור אנשים כי צריך לסמל להם עם הידיים, אם אתה בסמוי אז גם מתייחסים אליך פחות כאל שוטר. בניידת הכי טוב, יש כריזה ואין בעיה לעצור. רגלי לא עשינו כי זה מוגבל לאיזור מסויים וגם אז אי אפשר לקבל אירועים. יש לכם ניידות? כי לנו הביאו רק לא מזמן ניידות של משא"ז, לפני זה הייתה בעיה. הניידות שהביאו זה מתנה מהסוכנות היהודית והם מאובזרות חבל"ז...

danielo18

New member
בסמוי יש גם כריזה..

ניידת סמויה יש בה הכל(כריזה,צ'קאלקה,קשר,אפילו יש בבגאז' סליק קטן).ההבדל הוא שהיא נראית כמכונית ****** רגילה.חוץ מזה ניידת סמויה מוצאת צרות ולא נשלחת אליהם.אם תסתכל סביבך תוכל למצוא הרבה צרות.. ניידת רגילה? אם אתה יושב מאחורה חושבים שאתה חשוד וזה לא נחמד(אנשים הלכו לאבא שלי אחרי שהם ראו אותי ושאלו אותו אם הסתבכתי...)

רועִי

New member
אתה רוצה להגיד לי שעבדתם

על רכב בילוש
באיזה תחנה אתה משרת

Round 1

New member
אני גם הייתי ברכב בילוש

אבל זה היה במקרה כי לא נמצא לנו רכב. אף פעם לא מקבלים כאלו, רק אם יש לך המון מזל. אנחנו תמיד נוסעים 4 בניידת רגילה בסבבה. כשאמרתי סמוי התכוונתי לרכב פרטי...

Round 1

New member
מה?

ברכב פרטי אין כריזה וסליק בתא מטען... (אולי לך יש...) אבל לרוב האנשים אין...

shaikn

New member
אולי הוא מתכוון לרכב סמוי לא של

הבילוש אלא למשל אצלנו בתחנת רמלה הניידת אור ירוק נשלחה לטסט אז קיבלנו רכב מושכר מאלדן והוא שימש כניידת זמנית אז יצאתי פעם אחת עם מתנדב מתמיד לסיור הוא היה אכף תנועה באותו הערב אז הוא אמר לי להוריד את הקוזאק למטה ורק שהוא אומר לי לשים אותו אתה יודע איך אנשים יורד להם הלב שהם רואים את זה.

hafifdalil

New member
הוא התכוון

למשאז"ור ברכב פרטי. רק חברים, עם כל הכבוד לסמוי, למשאז"ור בסיור עפ"י הנהלים אסור להסתובב ללא קוז'אק פועל על הגג.

danielo18

New member
משאז"ור זה..

צ'קאלאקה מיוחדת למשא"ז שרשום עליה 'משמר אזרחי'

למעלה