עדכון והתייעצות:/

tomeriko t

New member
עדכון והתייעצות:/

בוקר טוב חברים: ) מה שלומכם? חזרתי אתמול בערב מטיול בכנרת עם קובי. שכרתי רכב, נסענו ליומיים והתארחנו אצל זוג חברים של קובי בקיבוץ אלומות. עשינו מסלול את נחל זאכי, שחינו בכנרת, אכלנו במסעדות והיה כיף חבל על הזמן. הרבה זמן לא נהנתי ככה, אני מרגיש שאני מתחיל להתאהב בו לאט לאט. הכל היה מדהים עד שניהלנו שיחה הזויה קצת בדרך הביתה. קובי לא מאמין שיש דבר כזה משפחה של 2 גברים או 2 נשים שממש התחתנו ומגדלים ילדים. כשאמרתי לו ששמעתי על מלא כאלה באינטרנט הוא אמכר לי "אל תאמין אף פעם למה שאומרים באינטרנט, באינטרנט יש לי זין בגודל 30 ס"מ"... הוא רואה את עצמו חי כמו זאב בודד כי הוא זה נראה לו "לא נורמאלי להתחתן עם גבר ולהקים איתו משפחה" למרות שהוא מאוד רוצה את זה אבל לא מאמין שזה יכול לקרות. הוא מקבל את זה שהוא הומו אך לא מקבל את העובדה שלא תהיה לו משפחה "נורמאלית" להגדרתו .שאלתי אותו מי קבע מה זה נורמאלי ומה זה לא נורמאלי? זה אולי שונה, זה אולי אחר אבל מה לא נורמאלי בזה<? החברים שלו והמשפחה שלו קיבלו אותו בצורה מדהימה, הלוואי עליי. ממי שהספקתי להכיר במשפחתו והחברים קיבלו גם אותי יוצא מן הכלל. מדהימים. הוא אמר לי מצד אחד משפט מאוד מפחיד: "אם הייתי במקומך הייתי חושש לצאת איתי". לא מפחיד? מצד שני אמר שממש ממש כיף לו איתי עד עכשיו, גם בטיול וגם לאורך כל חודש ההכרות ושאם נתאהב אחד בשני הוא כן רואה את עצמו איתי להרבה זמן. השיחה היתה ממש כבדה ודיי נכנסתי לסרטים ממנה. מצד שני אולי פשוט צריך לזרום ולהמשיך להנות ודברים פשוט יתקדמו מעצמם בלי לדבר עליהם, בלי להגדיר הגדרות, בלי לתכנן. בקיצור אני ממש בסרטים, אולי זה לא בשבילי לצאת עם מישו שזה הקשר הראשון שלו (למרות שיש לו הרבה נסיון עם בנים). מצד שני הוא סך הכל בן 21 גם אני בגיל הזה לא חשבתי שאני ארצה להתחתן ולהקים משפחה עם גבר. במקום להסתכל על חצי הכוס המלאה והטיול המדהים שהיה לנו, תקועה לי בראש השיחה שלנו בדרך חזרה ואני קצת עצוב:/ הוא רוצה אגב לדבר עם זוגות בוגרים שהתחתנו/הקימו משפחה/ מגדלים יחד ולשמוע את הסיפור שלהם ולראות שזה באמת קיים, הוא חושב שאני חי בעולם שכולו ורוד ולא מאמין שזה קיים. לא טוב לי....

בופיק

New member
היי תומרון...

קודם כל אני מתה עליך... עשית לי חיוך ענק על השפתיים היום... בים המסע אופניים לנסיעה לאילת הייתי חייבת להיכנס להגיד שלום.... קודם כל אני שמחה שנהנת, ואני חושבת שכמו שאתה אומר זה טיפה מכניס לסרטים אני שומעת ממך שזה מאוד מעסיק אות, אבל אני חושבת שהקשר שלכם ממה שאני שומעת ממך הוא טוב, אתה נהנה, אתה מתאהב, אתה מתרגש... וזה כל כך מקסים... אף אחד לא יודע מה נורמאלי, זה שמימשהו קבע סטנדרט מסויים ואמר זה נורמאלי לא אומר שכולם צריכים להכינס פנימה... כל אחד עוד מעל הרצף איפה שהו... עומד על נקודה בין ה"נורמאלי" ל"לא נורמאלי" אני חושבת שהוא מרגיש שלהקים משפחה עם שני גברים זה לא נורמאלי לי כי הוא רגיל לתבנית מסויימת, תבנית אחרת למשהו מסויים שזה מה שהוא ראה כל החיים שלו ופתאום הוא רואה דברים אחרים וזה נראה לא נורמאלי... דבר איתו על זה... אם אתה מרגיש שזה יושב לך על הלב תפתח את זה שוב... אל תשכח לתת גם לזמן את שלו, ככל שהוא יחשף יותר לאנשים שהקימו משפחה כזאת זה יראה לו יותר בסדר... פתאום הוא יסתכל על דברים בצורה אחרת והם יראו לו שונה ממה שחשב בהתחלה.... תנסה לחשוב על משהו שבהתחלה חשבת שזה הזוי במחינתך ואחר כך לאט לאט שהזמן עבר שנחשפת יותר והכרת יותר גילית שזה לא הזוי.. אני בטוחה שיש לך... לי יש כמה דוגמאות ולא רק בעיניני הקהילה...אלא בכלל בחיים... אני אוהבת אותך ממש.... חיבוק ענק ממני בופיק

tomeriko t

New member
בפיק יקרה שלי!

איך באילת? חזרת כבר הביתה? עד מתי את שם? אני גם חושב שברגע שהוא יהיה חשוף לזה יותר הוא יקבל דברים בצורה אחרת ויחשוב עליהם בצורה אחרת. עברו מספר ימים מאז אותה שיחה והעינינים בינינו כרגיל, כיף לא נורמאלי. זה לא קילקל כמו שחשבתי שיקלקל. מת עלייך בכמויות, תומר:) שבתשלום

t o m a k

New member
תומריקו..

היה לי דיון עמוק בדיוק על אותו נושא עם כמה חברים שתמכו בי אך לא תמכו בנישואים של הומואים ובמשפחה כזו. העניין של ה"לא נורמאלי" קיים מהסיבה הפשוטה שיש נורמה - וכיאה לנורמה היא מכתיבה איך בנאדם צריך להיות, מה ללבוש וכו' ומה שלא מקובל על ידי הנורמה נחשב כסטייה מהנורמה - לא נורמאלי. אני יודע שקשה לקבל את העניין של משפחה עם שני אבות/שתי אימהות וזאת בגלל החוסר פירסום של הנושא והשקיפות של הזוגות הקיימים האלו. אני במקומך לא הייתי נכנס לסרטים בטח לא ממישהו שזה הקשר הראשון שלו עם גבר - זה משהו שלוקח זמן, אני יודע שלי לקח המון זמן לקבל את העובדה שיש יותר ממשפחה עם אבא ואמא, לאט לאט הוא יתבגר ויבין אבל בינתיים אתה צריך להיות סבלני ולתת לקשר לפרוח, אם וכשתגיעו לנקודה הזו אני מאמין שיהיה מקום לדיון. נכון לעכשיו פשוט תיהנו אחד מהשני ומהקשר המקסים שלכם, מת עליך תומר.

tomeriko t

New member
תומריקו...

אני אקשיב לעצתך ואנסה להיות כמה שיותר סבלני ולהנות ממה שיש כרגע:) תודה רבה חבר:) שבת שלום!

sidoni

New member
תומריקו יקרי

לפני שאתה מתחיל לנתח את המצב חשוב שהוא ידע מה שאתה עובר ולאן הביאה אותך השיחה הזו...אתם יחד ולכן חשוב לשטף נכון זה לא קל אבל חשוב זה בטוח . מצד שניכפרות הילד רק בן 21 לא נראה לי שבראש שלו כרגע להחליף חיתולים ולהתעסק בהנקה ( הוא מתמקד בדברים הנכונים ...ואתה הנכון כרגע והוא הנכון כרגע). נראה לי שמה שקרה לך ממש טבעי זה גם קורה לי ואני גדול ממך ביומיים ( וחצי ) אבל ממש חשוב לחלוק את הרגש . אתה יודע יצא לי לשמוע על כאלה שכולם מקבלים אותם אבל הם לא מקבלים את עצמם וזה קורה... חיבוקים סידון.

tomeriko t

New member
סידוני יקירי

מן הסתם שלא דיברתי איתו על ילדים הנקה וחיתולים ובטח שלא בשלב כזה של התחלת קשר ובידיעה שהוא בן 21 כולה. דיברתי על העתיד, על עוד 3 4 5 שנים. הוא בעצמו סיפר לי שבחבר'ה שלהם תמיד דיברו עליו כראשון שיתחתן, שבגיל 21 בטח כבר יהיה נשוי עם ילד וגם הוא מרגיש דיי מוכן לזה אפילו בגיל כזה, הוא מאוד בוגר. הבעיה שלו היא שהוא לא מקבל את עולם ההומואים. שזה לא נראה לו נורמאלי ששני גברים יגדלו ילדים ויתחתנו. חיבוקים בחזרה:) שבתשלום!

white star

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo24.gif

החבר שלך הרבה פחות מפותח ממך מבחינת הקבלה העצמית, יש לו עוד זמן להגיע לקבלה עצמית ברמה שאתה נמצא בה. מה שאני יכול להמליץ זה על הרבה הרבה סבלנות. כמו כן, אם הוא כל כך בטוח שזוגיות חד מינית נמצאת רק באינטרנט - קח אותו למפגשים של האגודה וכאלה שיראה שיש מעבר לאינטרנט

tomeriko t

New member
חיבוק בחזרה:)

מבחינת הקבלה העצמית שלו הוא שלם ומפותח בצורה מלאה. הבעיה שלו היא קבלה והשלמה עם חייו של הומו בימינו. עם הדבר המפחי דהזה שנקרא "משפחה" בחייו של הומו. אני ביינתים סבלני איתו, אתמוך בו כמה שצריך... רעיון טוב מפגש האגודה:) שבת שלום ותודה! תומר...

../images/Emo127.gif ו-../images/Emo45.gif

אכן - זה בהחלט שלב בקבלה עצמית. האמת - מי מאיתנו לא עברה לו מחשבה שכזאת בתחילת דרכו ? אני יכול להגיד שלי זה עבר הרבה פעמים כשרק גיליתי על עצמי שאני הומו. עם הזמן - בהרבה מקרים החשיבה בעניין משתנה.

תומריקו, תגיד לקובי...

שביום העצמאות שיבוא לפיקניק שלנו שמתקיים באיזור רמת גן כבר הרבה שנים, ושבו משתתפים לפחות חמישה זוגות שחיים ביחד יותר מעשרים שנה כל אחד. אולי הוא ישתכנע שאנחנו קיימים

yosef 30

New member
היי תומריקו ידידי הייקר.

ראשית אני שמח לשמוע שנהנית בכנרת יחד עם קובי. נשמע שאתם עושים חיים ביחד, מוצאים את הדרכים המהנות לבלות אחד עם השני. אלו לא דברים ברורים מאילהם, אתה שכרת רכב, הוא הפגיש אותך עם החברים שלו ואף התארחתם אצלהם. אכלתם במסעדות, טיילתם בטבע, שחיתם בכנרת. נשמע שאתם ביחד יודעים לעשות חיים. וזה משקף על הרבה דברים שקורים ביניכם ושיש כימיה טובה. מצד שני אתה משתף אותנו בשיחה שהייתה לכם, נראה שהשיחה הפגישה אותך עם איזשהו מקום פנימי שהעלה בך פחד. ממה נבהלת, מזה שהוא אולי יקום ויעזוב
שהוא לא יירצה להתחתן בעוד שלוש ארבע שנים
אתה אומר שאתה מרגיש שאתה מתחיל להתאהב בו לאט לאט. זה נשמע מעולה, נשמע שאתה מאפשר לעצמך להרגיש יותר, אולי להרגיש משוחרר יותר לידו, ההנאה שלך יחד איתו הולכת וגדלה. השאלה עד כמה רחוק אתה הלכת עם עצמך בראיה שלך את המערכת יחסים הזאת, ואולי השיחה "סדקה" לך את הפנטזיה שיצרת בתוכך. אולי זה היה סימן עבורך שבא לומר "לאט לאט תומריקו". אני לא הייתי הולך ומדבר איתו על מה שעולה בך כלכך מהר, אני דווקא בעד להישאר עם התחושות שעולות ולחוות מה זה מעורר בי, מהיכן זה מגיע. אני בעד שיתוף ושיחות, אך לא למהר "לפלוט" כל רגש שעולה בך - במיוחד אם הוא מבלבל. כי אז אין תהליך פנימי וחוויה של הרגשות כמו שהם מול עצמך. תן לתחושות ולפחדים שלך להתעכל קצת מבפנים. אני חושב שהוא הביעה דיעה מתוך המקום האישי שלו, כבחור צעיר עם כל הרצון והאידיליה לתא משפחתי "נורמאלי" כזה או אחר, זה לא אומר שהוא עדיין מספיק בשל בשביל לראות לעתיד כלכך רחוק. והוא אומר את זה בכל מיני דרכים - כמו ההומור שלו ש"אם הייתי במקומך הייתי חושש לצאת איתי
" יכול להיות שגם מערכת יחסים עבורו זה משהו שלא בדיוק באמת קורה. כמו כולם גם הוא שבוי של סטיגמות חברתיות שמשפיעות עלינו עוד מגיל צעיר יותר, שלהומואים אין זוגיות, שאי אפשר לקיים תא משפחתי חד מיני, שכולם בוגדים בסופו של דבר, שני גברים לא יכולים להביא ילד ביחד. ועוד הרבה הרבה סטיגמות שטבועות בתוכנו. למזלנו החיים מלמדים אותנו אחרת. שזה כן אפשרי, שכן יש תא משפחתי של שני גברים ושתיי נשים שמנהלים אורח חיים בריא ומלא באהבה. מה שהוא חושב היום לא אומר שכך הוא יחשוב בעוד שנה, תכבד את הדיעה שלו, ותדע שאנחנו משתנים כל הזמן, לומדים לראות את החיים מכל מיני זוויות. אני הייתי אומר תמשיך להנות מההכרות הזאת, מהביחד שלכם, תן לעצמך להרגיש ולהתרגש -נכון זה קצת מפחיד - אל תתן לפחד לשתק אותך, תן לו להיות במינון הנכון - הוא ישמור עליך.
. מאחל לך המשך הכרות מקסימה ומרגשת. והרבה הרבה שקט פנימי
באהבה גדולה בחור ייקר
יוסף.

tomeriko t

New member
יוסף יקירי שבת שלום

מה שלומך? איך הזוגיות החדשה שלך? אני בהחלט מכבד את הדעה שלו למרות שאני לא מסכים איתה. אני באמת מבין שהדעות שלו נובעות מכך שהוא לא חשוף מספיק לעולם הזה, הוא לא מעורה ולכן קשה לו לחשוב שזה קיים אם הוא לא באמת ראה שזה קיים. הוא בחור דיי תמים. באמת היה כיף ומדהים בטיול והכימיה בינינו מצויינת, רק שימשיך ככה, בגלל שהכימיה כל כך מצויינת היתה מוזרה לגמרי השיחה הזאת. בכל אופן מאחרי השיחה כלום לא השתנה, ממש כיף לנו ביחד ולכן אני מעדיף לקחת את הדברים לאט לאט, עם הרבה סבלנות ותמיכה ומקווה שזה יתקדם בסופו של דבר לאן שאני שואף. אוהב אותך בכמויות, תומריקו:)

deja vu 23

New member
יוסף אתה כזה מלאך!

אשכרה אלוהים שלח אותך מהשמיים כדי להדריך אותנו אל הדרך הנכונה! אני מסכים איתך. אני חושב שאנחנו משתנים כל הזמן, דברים שאנחנו מרגישים/חושבים בגיל 21, יכולים להרגיש לגמרי אחרת בגיל 25 או בגיל 30 וכן הלאה. כמו כן, תומריקו - איך הולך המשפט.. אנחנו מתכננים תוכניות ואלוהים צוחק.. גם אם הבחור שבוי בסטיגמות, האהבה היא.. לדעתי.. הרבה יותר חזקה מכל סטיגמה, ואם האהבה שלכם תלך ותתחזק, תאמין לי שהוא ישנה את הדיעה שלו לגבי זוגיות. רומנטי שכמוני.

שלח אותו לפורום הורות הומולסבית

יש שם המון זוגות של לסביות שמגדלות ילדים יחד, וגם כמה זוגות כאלה של הומואים. ספר לו שאין כמעט כיתה בגן או בביה"ס תל אביבי שאין בה לפחות ילד אחד עם אמאמא או אבאבא. והוא יכול גם לדבר איתנו. בעלי ואני מגדלים את בנינו המשותף יחד.

tomeriko t

New member
רעיון מצויין!

לא חשבתי על זה! אני אפנה לפורום. אפשרי לפנות אליך במסר פרטי לגבייך ובעלך?

למעלה