עדי נסתרין

פרויז1

New member
עדי נסתרין

חברה סיפרה לי שאתמול בליל שישי הופיעה עדי נסתרן ליברמן בראיון טלוויזיה, זו הבחורה האשכנזיה שלמדה בפקולטה למדעי פרס, ושולטת חופשי בשפה הפרסית. היא שינתה את שמה ל"נסתרין" - אומרים שזה שם פרסי. היא סיפרה שהיא מצ'וטטת הרבה עם אנשי ממשל, עיתונאים וסתם אזרחים באיראן. היא אומרת שכולם מאד נחמדים והרבה מהם ממש שונאים את אהמדינג'את. מישהו ראה? ואם לא יש אפשרות לצפות בו במשך כל השבוע באינטרנט.מישהו יודע להביא לכאן קישור?

niya

New member
../images/Emo140.gifתודה לליה ופרויז

גם ממני

miss_t

New member
כתבה מעניינת../images/Emo45.gif

האם אתם חושבים שמה שהעלו בכתבה הוא נכון? האם באמת יתכן שבממשלה הבאה אחמדנגד ירד ויעלה מישהו אחר?

פרויז1

New member
ייתכן מאוד !

באירן, כמו במערכות ממשליות אחרות קיים מאבק על השלטון. יש להבדיל בין המאבק הפוליטי לבין האינטרסים הלאומיים של המדינה המדוברת אירן : אם אירן קבעה למשל את יעד הגרעין כאינטרס לאומי גבוה, למשל אינטרס לאומי חיוני או למעלה מזה : אינטרס לאומי קיומי, זה בכלל לא משנה מי יהיה ראש המדינה או ראש הממשלה! תכנית הגרעין תמשיך ותתקדם. אלא אם כן, יעלה מנהיג חדש שיגדיר את האינטרסים הלאומיים האירניים מחדש, וכך שממנו ייגַזֵר מיתון (במונחים חוץ אירניים) תכנית הגרעין . או שהממשלה החדשה תסתפק באמצעים אלטרנטיביים שיספקו למדינת אירן את אותם האינטרסים הלאומיים.

shirinak

New member
היה ראיון מענין

ראיתי את ראיון ממש היה טוב ותודה על הידיעה

פרויז1

New member
כל התודות מגיעות לליה(C)

אני התוודעתי לקיומה בקומונה אקטואליה לצנוניות. באתי לפה וסיפרתי שיש משו כזה. בהמשך גיליתי שליה כבר פרסמה את זה פה. אני העתקתי את זה לראש של אשכול חדש בהודעה הפותחת. רבותיי !!! תרבו בהבאת קישורים. הרבה מאוד חברי הפורום פותחים את הקישורים ונהנים. חבל שלא כולם מגיבים : היה טוב, אחלה,
להגיב גם בקטן זה תגובה. שבוע טוב !

פרויז מה אתה עושה פה ???

לפי שעת ההודעה לא הלכת להופעה הפרסית נוּ נוּ נוּ למה ומדוע ??? לי יש סיבה - אני בתחילתה של הצטננות
צריך ללכת לאירועים כדי שימשיכו להביא אומנים ולא יחדלו ואולי גם מתיישהו בעתיד ישתפרו וגם יביאו זמרים עכשיויים..... ויארגנו הופעת ענק בהאנגר ד.א. חיפשתיך בארוע לפני שבועיים - שאלתי אנשים אם מכירים...... מקווה שבאמת נארגן מפגש שבו כולנו נוכל להגיע..... עד אז שבוע נפלא לכולם ליה

פרויז1

New member
פשוט : הערב לא יצאתי.

אף אחד מהחברה' לא רצו לצאת. חטיארים. נשארתי בבית, אני אוכל, שותה יין, גולש, הרדיו הפרסי עובד נון סטופ, לפעמים עובר לשירים טובים של אירנתרנה, בודק קישורים, וכמובן : מתקשר אתך, עם שלמה וכל מי שמגיב און ליין. אני מקווה שתבריאי מהר. בואי נתארגן, כמה חבר'ה מכאן ונלך יחד בשבוע הבא. אל תדאגי לזה! תרבות הבילוי הפרסי בתנופה שאין לעצור אותה. זה עולה וימשיך לעלות. הופעות ההאנגר העכשויות הן בגאלרי פאלס. פותחים את האולמות ומאחדים את כל האולמות להאנגר אחד גדול. ממש נעים שם. לפני כשבועיים הייתי, התראיינתי לטלביזיה ערוץ 2, החמאתי מאוד ובעדינות לעדה הנהדרת, לתרבותה המפוארת, לנוער הצברי האיכותי, לתרבות בת 2,500 שנה, ממש דוברות...מקווה שיעשו תכנית 60 דקות וישדרו גם את זה. מה זה "מקווה שנארגן.."? תארגני!!! אני מס' 2 שלך. אצלנו יוזמים קדימה ורק יודעים להצליח. אין דרך שניה.לעבודה. תחילטי מתי? יום חמישי בעדן בבת ים, או במוצ"ש בגאלרי פאלס. 72 שעות לפני זה תפתחי שרשור עם כותרת ממוקדת : ביום.. בשעה.. במקום.. תראי שיבואו. רבים מאוד רוצים ללכת ביחד. פרויז.

JMac

New member
גם אני צפיתי בכתבה - מה הקטע עם הגבות העבות?

נאמר ע"י סגנית מלכת היופי הפרסית, או משהו כזה..יאיר לפיד התבדח על זה א"כ עם משה נוסבאום.

haji mola

New member
ראיתי את הכתבה באינטרנט...

זה נשמע לי די מזעזע הגבות העבות. אני מאוד מקוה שבעקבות הכתבה, בנות העדה לא יתחילו לאמץ את זה כטרנד. עוד חסר לנו לראות את יוצאות איראן מגיעות לאירועים עם גבות סטייל יצחק שמיר / דולצ'ין.

JMac

New member
אני מניחה שמדובר בגבות

שאינן דקיקות במיוחד (כמו שלי
) אך לא עבות כמו של יצחק שמיר..

פרויז1

New member
ובכן, הקטע על הגבות :

לפרסים יש גבות גדולות. "אַבּרוּ כַּמין" Abru kamin הן מתוחות כמו קשת (?) אז התלוצצו שצלכת היוםי הפרסיה תיבחר לפי הגבות, שכן, הפרסים מובחנים מאחרים בגבותיהם הגדולים.

למעלה