עדי יהווה

I Was Hoping

New member
עדי יהווה

שלום לכולם, שאלתי בפורום ערוץ ההיסטוריה על הארגון אבל לא ידעו לענות לי. אני אשמח לכל מידע שיש לכם על הארגון, עם דגש עליהם בתקופת השואה. אל הארגון עצמו כבר פניתי וקיבלתי חומר דתי בעיקר, אך אני זקוקה יותר לחומר היסטורי (לשם כתיבת עבודת תיזה). אני אשמח לכל מידע. תודה.

אתר

תציצי באתר הבא: http://watchtower.observer.org/, מצד שמאל של דף הכניסה יש לינק שנושא את הכותרת JW And Hitler שמפנה להרבה מקורות בנושא הזה מקווה שזה יעזור

I Was Hoping

New member
תודה, אבל

אני בשלב מתקדם טיפה יותר... תאמין לי שאת חיפוש גוגל עשיתי וסימנתי את כל מה שחשוב, והאתר של "המצפה" הוא בין הראשונים...אני מחפשת תיעוד, ראיונות, חומר "חם" שלא נמצא באינטרנט... אבל תודה על הכוונה, נחמד מצידך!

עדינייה

New member
בשעתו היכרתי

משפחה של עדי יהוה שעל פי החישובים הם העריכו שישו צריך לרדת לארץ בתאריך נתון, בלילה לפני כן הם התפללו והלכו לישון לבושים בבגדים לבנים והיו בטוחים שהם כבר יתעוררו בעולם הבא בבוקר היתה הפתעה

מזכיר את עניין המילניום הראשון

בסוף המאה ה-10 כשאירופה הנוצרית החלה לחוש את קירבת שנת 1000 קמה התעוררות דתית עצומה מתוך זה שאנשים רבים היו בטוחים שבחצות של האחד בינואר שנת אלף ירד ישו מהשמיים, העניין היה ברור: אם ישו יורד ומשליט על האדמה את מלכות השמיים אז בשביל מה להתאמץ ולצבור נכסים הרי ממילא הכל עומד לאבד משמעות לנוכח כס המשפט. המונים בכל רחבי אירופה עזבו את משפחותיהם ומכרו את נכסיהם ויצאו לשוטט ולחלק את כספם לעניים ולהקדיש את עצמם לעשיית תשובה. ההמשך דומה לעניין הזה של עדי יהוה כי אותם אנשים שישבו מול שמי הליל וספרו את הדקות עד חצות גילו ששעת חצות עברה (טוב, אז השעונים לא היו מדוייקים ולקחו מרווח של עוד כמה שעות ליתר בטחון) ושום דבר לא קורה וגם הבוקר מגיע וצריך להתפכח מתחושת השיכרון ולהכין אוכל לילדים וגם לטאטא את הרצפה ולערוך קניות. מצביעים על ההתכוררות הדתית של שנת 1000 וההתפכחות ממנה כרקע הנפשי שממנו צמח הדחף לצאת למסעי הצלב.

ההתפקחות הגיעה לאחר 98 שנה

בנאום קלרמון (בחום אוגוסט הארופי) ועוד כמה חודשים חלפו עד שיצאו למסע. זה אומר משהו על משך זמן של תהליכים. נכון שהיום אנחנו בדור אינסטנט, אבל אנחנו בסה"כ "מדינה קטנה מתחמקת מצרה". וצעירה.

במקרה של מסעי הצלב

ההשהיה נבעה בעיקר מכך שבתחילה האפיפיורות ראתה את ההתעוררות המשיחית כהלכי רוח מאיימים והיא נלחמה בהם, כך למשל ברדיפות שהיא רדפה את תנועת האביונים של ליון (Pauperes de Lyon), היא חשה מאויימת אולי בגלל השמרנות הבסיסית שלה ואולי בגלל שתנוה המטיפה לצניעות חומרית לא הולכת טוב עם אפיפיורים החיים בהיכלות מפוארים. עם הזמן למדה האפיפיורות שהיא יכולה לרתום את הלכי הרוח הללו לצרכיה ואז באמת הגיע נאום קלרמון. מעניין לציין שבמסעי הצלב רתמה האפיפיורות לצרכיה לא רק את הלך הרוח המשיחי אלא גם את יצר הלחימה של האבירים: למה שילחמו כאן אצלנו זה בזה ובאותה הזדמנות גם יהרגו כמה כמרים וגם יפגעו באיסוף המיסים והתרומות? עדיף שיסעו להילחם במוסלמים. דבר דומה ד"א קורה מאוחר יותר עם התנועה הפרנסיסקנית שעוברת בין מצבים של גינוי, חיבוק, טבח, חיבוק מחודש על פי היכולת לרתום אותם לצרכי האפיפיורות. ומי שמשליך מזה לימינו ולתרגום של הלכי רוח דתיים להצבעה לכנסת וגיוס תקציבים עושה זאת על דעת עצמו, אני לא רמזתי לכלום

I Was Hoping

New member
תנועות מילנריסטיות קיימות גם היום

והייתה להם התעוררות גדולה לפני 4 שנים, יש עדיין כאלה שמאמינים שהמשיח יגיע בתחילת מילניום, אבל קיים גם חשש גדול מפני היום הזה, מפני שקיימת טענה שזה יהיה יום הדין הגדול, ולכן המון חוזרים בתשובה לקראת היום הזה. מעניין מה קורה עם כל האמונה הזאת כשקמים בבוקר של ה-1.1.2000 ומגלים שהעולם הוא אותו עולם בדיוק כמו ליל אמש...

ולאחר שלא קרה כלום

בשנת 1000, הם הבינו שהמהפך צריך להגיע בשנת 1033, שהיא שנת ה- 1000 למותו תחייתו ועלייתו השמיימה. אבל הם שוב פיספסו. וההמשך ידוע. הטעות העיקרית שלהם בחישוב תאריך חזרתו של ישו הוא השימוש בבסיס 10. את התאריך יש לחשב בבסיס 12 (השליחים) או 14 (התחנות של ויה דולורוזה). לא?

למעלה