עדי בוקר טוב

Ayelet CA

New member
עדי בוקר טוב

אני מניחה שאת רוב הדברים לתבור קנית יד ראשונה, ורציתי לדעת כמה עלתה לך הקניה. יש לנו רשימה די רצינית של דברים שצריך, ואני חושבת שכרגע חוץ מפרש וואנס אין לנו כאן כלום.... עוד לא התחלנו עם סקר המחירים (ואנחנו גרים באיזור יקר), ונראה לי שנחטוף שוק קל כשנסכם את סך ההוצאות.

השאלה איזה ציוד

בדיוק השבוע עשיתי סיכום כללי של כל ההוצאות שהיו לי עבור תבור מלפני הלידה ועד היום. השאלה אם את מתכוונת רק לציוד הכבד או גם לכל השאר, רק לקניות שלפני הלידה או גם לאלה שאחריה, רק לדברים ההכרחיים או גם לאלה שלא (למשל דיסקים של מוזיקה מהארץ). תגידי מה את רוצה ואני אשמח לתת לך את ההערכה. זה שהאיזור שלכם יקר לא אומר כלום, מחירי הציוד ברשתות הגדולות (בייביס אר אס ודומיו) זהים בכל היבשת. אני מציעה לך אם עוד לא עשית זאת, להירשם לרשימות התפוצה של הקופונים שלהם. בדיוק השבוע קיבלתי חוברת קופונים ענקית מבייביס אר אס. לי הקופונים חסכו כמה מאות דולרים.

G a l i 11

New member
הי איילת

אמנם פנית לעדי אבל את יכולה לפרסם כאן את רשימת הקניות עליהן חשבתם ואנשים יחוו את דעתם או אפילו יוכלו להעריך מחירים. אני רק מזהירה אותך שלכל אחד הטעם וההעדפות שלו, אבל אחרי שתקבלו פיטבקים תוכלו לבחור מה מתאים לכם.

אני מוכנה לפרסם את הרשימות שלי

כשאגיע הביתה, אבל קחי בחשבון שאני השתוללתי (לא במחירים אלא בציוד) וקניתי המוןןןןןןןןןן דברים ולא רק את מה שהכרחי, סתם כי התלהבתי ויצא לי. חלק מהדברים (הקטנים בעיקר) החזרתי אחרי הלידה אבל ברוב הציוד אני משתמשת, גם בצעצועים. היו בהחלט דברים שיכלו לחכות ובכל זאת קניתי.

Ayelet CA

New member
הרשימה

באמת אשמח לדעת האם פספסתי משהו או שישנם דברים מיותרים: ושאלה - מאיזה גיל השתמשתם בטרמפולינה? עריסה שידת החתלה (+משטח החתלה) מגבת רחצה גדולה בקבוקים מברשת לניקוי בקבוקים פטמות מוצצים משחה לטוסיק מברשת עדינה טיטולים קרם לתינוק סבון + שמפו מספרי צפורניים פח לחיתולים טלק שמיכה מובייל מנגן מוניטור בייבי סנס /אנג'ל קר מנורת לילה אמבטיה + דפני טרמומטר לחדר בייבי ביורן סדינים(מיטה, עגלה, עריסה) + סדינית+ שעוונית משחה נגד גירויים אבקת כביסה מתאימה עגלה + סלקל+ גגון + כסא לרכב מדחום דיגיטלי (לאוזן ולטוסיק) מדחום לאמבטיה מתקן לייבוש בקבוקים סטריליזטור תיק לעגלה רדיאטור לחדר + תנור אמבטיה חיתולי טטרה אלכוהול חיטוי משחה/מחטא לחבל הטבור חיתולים ( + חיתולי פלנל) אוניברסיטה טרמפולינה טייפ קטן, קלטות בגדים (בגדים ראשונים , חולצות מעטפת, חרמונית, כובע, גרביים,כפפות, גופיות תחתונות, רגליות + גומיות, מכנסיים עם רגליות, חזיות כותנה, חזיות פלנל, מכנסי כותנה, מכנסי פלנל) **חלק מהבגדים יש לי מאחותי, ולגבי דברים מישראל- אני מניחה שהשולחים ישמחו לשלוח את זה כמתנות. לכל זה צריך להוסיף דברים לשימוש האם היולדת (אני...), כמו משאבת הנקה ועוד כל מיני. גלגל ים

אין לי זמן עכשיו אבל טרמפולינה חובה

אני השתמשתי בה מהיום שחזרנו הביתה (יש לי את הקיק אנד פליי שנשכבת מספיק כשהתינוק בתוכה) ותבור מת עליה, וגם בשבילי היא מועדפת כי אני יכולה לקחת אותה לכל מקום, למשל הוא יושב בה במקלחת כשאני מתקלחת ואני יכולה להציץ עליו כל הזמן... ממש חובה לדעתי.

דברים שאני לא הצטרכתי

מגבות רחצה ושמיכות צריך יותר מאחת - לפחות שמיכה לעגלה ושתי שמיכות לבית. לפחות שלוש מגבות כי קורה הרבה מאוד שבדיוק יש לו פיפי עו קקי בשניה שאת עוטפת אותו במגבת... בייבי סנס ומנורת לילה לא קניתי ולא צריכה מדחום לאמבטיה לא צריך - שיטת המרפק עובדת מצויין תנורים תחסכו לכם, תקנו קונווקטור פשוט וזול וזהו, למרות שבאקלים שלכם לא צריך בכלל. בניגוד לדעה הרווחת לחמם יותר מדי לא טוב. גם מדחום לחדר לא צריך. אני קניתי את המדחום לאוזן ובגלל השמועות שהוא לא מדוייק בסוף השתמשתי רק במדחום לטוסיק, חבל על ההוצאה לפחות בהתחלה, תחסכי 40 דולר. תקני מדחום לטוסיק שהקצה שלו גמיש. חרמונית את ממש (!) לא צריכה במזג האויר שלכם, תבור נולד בתקופה שעוד היה קר כאן, משהו כמו 0-10 מעלות לפעמים וממש לא היה צריך חרמונית. עם מזג האויר של צפון קליפורניה זו תהיה קניה מיותרת. אני אוסיף עוד מהרשימות שלי כשאגיע הביתה.

Ayelet CA

New member
לגבי המרפק

יכול להיות שזה אינסטינקט שמתגלה כשאת אמא, אבל עכשיו זה לא נראה לי כמו משהו שאני יכולה לעשות. איך אני יכולה להעריך את חום המים? חרמונית זה אולי באמת מיותר אבל הלידה אמורה לקרות בסוף ספטמבר וכן קריר כאן. אנחנו ישנים עם פוך כמעט כל הקיץ, קריר כאן בערבים ואנחנו לא רגישים במיוחד לקור. יש חימום מרכזי בבית אבל אני פחות סומכת עליו וגם לא הייתי רוצה לחמם את כל הבית, חדר אחד מספיק.

irisgh

New member
אמת כף היד

אמת כף היד היא מקום רגיש מספיק. זה צריך להיות לא חם לך אלא נעים. יש אמבטיות לתינוק שבאות עם מדחום בתוכה. אני קניתי אחת כזו (של safety first). אבל מלבד המדחום שיש שם ונוח, אני לא מרוצה ממנה במיוחד. דפני רגיל הרבה יותר מיצב את התינוק. אחרי שעושים לתינוק אמבטיה פעם פעמיים, מקבלים ביטחון ומנחשים את החום. בחדר אמבטיה מחומם, תמיד עדיף מים יותר קרים ממים חמים מדי. ממים קצת קרים לא יקרה כלום, בהנחה שהאוויר בחדר חם. הוא לא יחלה תוך 10 דקות. לעומת זאת, ממים קצת חמים הוא כן יקבל כוויה. עם הזמן בכל מקרה תצטרכי לפתח תחושה. אני את אמיר רוחצת בכל יציאה משמעותית
זה יותר נוח ויותר הגייני ממגבונים לחים. פשוט פותחים את המים, מכוונים, ואוחזים בו כך שהרוע שלך מתחת לשני בתי השחי שלו, והיד השניה שוטפת את הטוסיקון החמודון. מדחום לא יעזור פה

איילת, בעקרון חבל לך לקנות חרמונית,

ותוכלי בשקט להסתפק במעיל רגיל (חלק עליון בלבד). דבר אחר שאני ממליצה עליו, במקום אותה חרמונית (שהיא גם סתם לא נוחה, לא לתינוק ולא להורים שצריכים להתעסק אתו), זה מעין סרבל שלם שעשוי מפליס - בד חם מאד, שבהחלט מספיק באזורינו. יש יופי של דברים ב-Burlington Coat Factory. תחפשי איפה יש לך סניף הכי קרוב אלייך (אני יודעת שיש להם ב-Great Mall שבמילפיטס וב-Westgate Mall שבגבול סן חוזה - קופרטינו - קמפבל. מה שכן, שימי לב שלא בכל הסניפים יש מחלקת תינוקות). בכלל, יש להם שם מחלקת מוצרי תינוקות מאד גדולה, ושווה לך להציץ בה. לפעמים נופלים שם על מבצעים מדהימים (אני יודעת בעיקר בתחום הביגוד והצעצועים, אבל אני מאמינה שגם בענייני דברים "כבדים"). אגב, תציצי באימיילים מ-ISO-MARKET - מישהו פרסם היום על דברי תינוקות שהם מוכרים (מיטה, שידה וכו').

Ayelet CA

New member
כן אני הולכת לשם בעוד שעתיים

הוא אמר ששלח טבלה אבל אני קיבלתי רק אימייל בלי פירוט המוצרים. הבעיה היא שעוד לא עשינו סקר מחירים ואנחנו באים בלי מידע מוקדם. הוא למשל רוצה למכור המיטה ב-180$ ושידת ההחתלה ב-190$ שזה חצי מחיר ממה שעלה לו, לטענתו, (אבל זה לא בהכרח חצי מהמחיר בחנויות). ראיתי כאן מיטות ב-200$. מה גם שבחנות אפשר לשלם בכרטיס אשראי, אבל שווה לנסוע.

Ayelet CA

New member
שאלה לגבי שידת החתלה

היום אנחנו מתכוונים לצאת למסע החיפושים הראשון שלנו, לבדוק מחירים ובשבועות הקרובים נתחיל לקנות. כרגע, מתמונות שאני רואה ברשת של רהיטי החתלה אני לא מוצאת שום דבר שנראה כמו דברים שראיתי בישראל, כלומר שידת מגירות ועליה משטח החתלה. שכשמחתלים וצריך להלחיף בגדים פשוט שולפים משהו מהמגירה מתחת וזה נוח. האם אין פשוט אפשרות לרכוש שידת מגירות רגילה ועליה להלביש משטח החתלה?

G a l i 11

New member
בטח שאפשר

רק צריך לשים לב לשלושה דברים: 1. יציבות כמובן 2. עומק - בהתחלה יותר נח שהם שוכבים מולך ולא על הצד (ראש לקיר ורגליים אלייך). 3. סידור המגירות - אם ניתן שבחלק העליון במקום מגירה אחת יהיו לך שתיים או שלוש מגירות זה עושה את ההחתלה מאד נוחה. בכל מגירה שמים כמה פיצ'פקס ואז גם לא חייבים להניח על השידה שום סידור שתופס מקום. אגב אני חושבת שב-babiesrus ראיתי שידות דומות לאלה שבארץ.

תציצי באתר שצירפתי לך קודם

הם מוכרים שם מיטה מעץ מלא, עם גימור בצבע לבן, ב-$160 (אין לי מושג לגבי איכויות). מה שנחמד שם הוא ששני הצדדים של המיטה יורדים, וזה נח אם, למשל, מצמידים אותה למיטת ההורים. בנוגע לשידות החתלה, נדמה לי שראיתי פעם באיקאה משהו כזה. הן טיפונת פחות עמוקות משידות ההחתלה המקובלות בארץ, אבל לדעתי (וכאן אני מכניסה גם את הכשרתי כמעצבת פנים) גם זה צריך להספיק.

Ayelet CA

New member
חזרנו מהסיבוב

היינו בחנות המפורסמת באיזור lullaby lane והמחירים שם יקרים למדי עבורנו. מיטות מתחילות ב-300 ושידות החתלה בלמעלה מ-400. היינו גם אצל מישהו שפרסם בלוח של ISO והוא קנה שם את הדברים לפני כמה שנים, דברים טובחם, והים הוא מוכר אותם בחצי מחיר, קצת פחות מ-200 לשידה וכך גם למיטה. מה שבעייתי במקרה כזה הוא ההובלה, כי כרגע עוד אין לנו אוטו מתאים והדברים האלו גם כבדים. יש עוד מישהי שמוכרת דרך הלוח שידת החתלה ב-175 ומטה של שילב ב-185. נראה לי שזה בעייתי לקנות מיטה ישראלית כי הגודל שונה מאשר כאן ולא יהיו סדינים (למרות שלאחותי יש, ותמיד אפשר לשלוח מישראל). החנות של בייביסאראס נמצאת כ-20 מיילים מאיתנו וצריך לברר איתם לגבי הובלה למרחק כזה. עדי, לא מצאתי באתר שלהם משהו דומה לתמונה שאת שלחת, אבל עשיתי חיפוש די חפיפי אז אולי פספסתי. היה בהחלט נחמד להסתובב ולראות דברים, אבל אין ספק שעבודה רבה עוד לפני. היה סטריליזטור של גרבר במבצע - 30$ אז קנינו, ויש בפנים בקבוקים וזה נחמד. אה, ושלא אשכח, עדי, ראינו את העגלה של גרקו והחלטנו ללכת עליה. היא מכילה את הכל וזה כל כך נוח, אז תודה על המחקר :) זהו לבינתיים, עדכונים מחדר המצב ימשיכו לזרום

לגבי השידה

היא לא מופיעה באתר אבל בהחלט נמצאת (ויש במלאי) בחנויות. אני מניחה שאם כאן יש אותה בשתי חנויות אז גם אצלכם היא תהיה.

Ayelet CA

New member
החלטנו לקנות עריסה.

הלול שהומלץ כאן, זה שיש לו גם חלק עליון לא מומלץ לשינה לילה לילה אבל נקנה אותו בכל מקרה כי הוא מאוד שימושי, ואפילו מצאנו אחד שמשלב בתוכו גם "אוניברסיטה" ושאפשר להוציא את כל החלק הזה ולשים על הרצפה, והכל במחיר של 119$. נראה לי שלהתחלה נקנה עריסה, כי אפשר למצוא עריסות במחיר של 50$ ואז נראה איך אנחנו מסתדרים עם התינוק יחד איתנו בחדר וכך גם נדחה את קניית המיטה במספר חודשים. כשאתחיל לשעמם אתכם תגידו לי...

למעלה