עדיף לישון פחות

דנטל

New member
תודה, מעולה

קראתי בעיתון. כלומר, קראתי שאמורה להיות כתבה, אבל לא הספקתי לקרוא אותה, אז טוב מאוד שהבאת קישור. בקישורים אצלנו למעלה כתוב שמבוגרים צריכים לישון 7 שעות וילדים 8 שעות. זה בהחלט מעודד קצת בגלל שהפער בין הרצוי למצוי הצטמצם, זה עלול אפילו להוריד טיפה מהחרדות האלה שמלוות אותנו למיטה וקשורות לבעיות השינה שלנו. בכל זאת, עדיין הבעיה קיימת. היקיצות האין-סופיות האלה במהלך השינה, ההסתובבויות במיטה במשך המון זמן עד שנרדמים, היקיצה המאוד מוקדמת ללא יכולת להרדם בחזרה - אלה הם דברים שגורמים לכך שהשינה באיכותה לא תהיה שווה ל- 7 שעות. ואישית מטריד אותי - אני כל הזמן עיפה.

לקשמי

New member
האיכות חשובה יותר מהכמות

אכן, חשובה מאוד גם האיכות של השינה, ובעצם אפילו יותר מהכמות. שינה של 6 שעות שמלווה ביקיצות ו/או התהפכויות במיטה היא בהחלט לא שינה בריאה. וחייבת להודות (והנה תשובה לשאלה הבאה שלך) גם אני ישנה בלילה בין 6 ל-7 שעות אבל לא שינה רצופה בדרך כלל, אלא אני מתעוררת במשך הלילה לפחות פעם אחת.

vered1255

New member
בעיות שינה-יש פיתרון??.

בלילה אני נרדמת מאוחר (מקסימום 1)אני מסוגלת לישון 8 9 שעות וקושי אדיר להתעורר יש לי בעיות שינה ..איומות..אני כל הזמן עייפה.. לא משנה מה למשל אני תלמידת תיכון יש לי מאבק כל יום בבוקר אני צריכה לקום -7 אני עדיין לא יודעת איך אני יצליח לקום..

דנטל

New member
אז כמה שעות בלילה אתם ישנים?

אני 6 עם המון יקיצות וקושי אדיר לצאת מהמיטה.

צפנתי

New member
הגעתי מהשער...ולדעתי יש צורך לבדוק

את שנתך ע"י מעבדת שינה. יש גם דרכים "לסדר את השעון הפנימי" למחזורי שינה ויקיצה מסודרים שיתאימו לך, זה בעיקר כולל להחליש את האורות כשעה לפני שרוצים לישון, ולהחשף לאור חזק (לפתוח את הוילון) כחצי שעה לפני שרוצים לצאת מהמיטה.כדאי לדאוג לתאורה מתאימה וחזקה סביבבך כל היום, ולותר על שנת צהריים, ביחוד עם היא בחדר חשוך, זה הורס ומשבש את המחזור היומי של השינה-עירות. האור הוא הכפתור המווסת והמכונן כל יום מחדש את הורמון השינה הטובה- המלטונין. רק בריאות ושינה ערבה לך! את בהחלט צודקת ששש שעות שינה גרועה ממש לא תורמות כמו שש שעות שינה רצופה ועמוקה.

צפנתי

New member
אוףףףאיזה נצנץ אני...לא קלטתי

שזה פורום על נדודי שינה ואתם בטח שוחים בחומר הרבה יותר ממני...(עשיתי קורס בתואר ראשון על פוטופריודה וריתמוסים בטבע)

צפנתי

New member
פוטופריודיזם: "מחזור ע"י אור"

הרבה תופעות בטבע במווסתות ע"י אור (פוטו) ומראות מקצב יומי. למשל בצמחים, סגירה ופתיחה של הפרח, למשל בבני אדם שינה ויקיצה, המלווים בעוד המון שינויים יומיים אחרים: לחץ דם,דופק, טמפ' גוף, גורמי קרישה בדם, הפרשת שתן וסוגי היונים שמופרשים בכל אחת משעות היום,כישורים קוגניטיביים וריכוז כללי, פעילות מע' העיכול ועוד עוד..........

גם אני הגעתי מהשער..

לטוב ולרע.. אני יכולה לישון ה-מון! באמת המון!!! תמיד בבסיס צחקו עליי שאני ישנה כמו חתולה.. לפני כמה זמן התארחתי אצל אחי, אבא צעיר, כשהקטנה התחילה לבכות ב-6 בבוקר אני העפתי מבט לכיוונה לראות שהיא בסדר וחזרתי לישון כשכל הבית על הרגליים.. כל הזמן צוחקים עליי מאז מה יהיה כשיהיו לי ילדים.. האמת אני מאוד נהינת לישון.. וכל עוד אני יכולה, אז למה לא?

hitchkok

New member
עדיף גם לא לאכול לחם.

מחקר הראה שלפחות תשעים אחוז מקורבנות הרצח אכלו לחם 24 שעות או פחות לפני הרצח.

hitchkok

New member
אבל הנתון עצמו נכון.

אולי קורה משהו דומה עם המחקר על השינה? מתאם סטטיסטי לא תמיד מעיד על משהו.

למעלה