עדיין לא מצליח

עדיין לא מצליח

ליהנות מהפורום ולזרום איתו בכיף ובטבעיות. אני מאוד אוהב את ארבע ההסכמות. ואני אוהב פורומים (אני אוהב פורומים?). ואת האנשים שכאן. ואנשים בכלל, אני חושב. אז מה הקטע? אולי אני כבר פחות מצליח להרגיש ש: 1) אני נפתח, אני כן עד הסוף - ובהיעדר פתיחות, כאילו, מה זה שווה? 2) שדרך דיבורים אפשר ללטש את ההסכמות. שני הדברים האלה מפריעים, נראה לי. אני אחזור: 1. פתיחות - אני לא עד הסוף פתוח בפורום; 2. מחשבה (הסכמה) - דרך דיבורים בפורום קשה להשתפר ביישום ההסכמים הללו.

כי כי כי כי כי

זה כמו לעמוד באמצע הרחוב ולהגיד דברים על עצמי שכל אחד יכול לבוא ולראות... אני יכול להיות פתוח בפורום כמו שאני יכול להיות פתוח אל מול קהל של אלפי אנשים... לא? הרי כולם יכולים להכנס ולראות. לא?

אני יפהפה! ובשכל אני יודע זאת!

אבל יש לי רגשי נחיתות ופחדים ואני בטח לא אעיז להראות את האני האמיתי שלי ברבים... בקושי רב לחברים טובים וקרובים. או שאולי כן? גרררר. מה יש לי לפחד... גררררר.... אומץ!!!!! בקיצור, אני יפה, מה אכפת לי שכולם יראו? אני אגיד לך, זה מרגיש לי לא בטוח לחשוף את חיי האישיים בפורום באינטרנט, כאשר כל אחד יכול להכנס ולקרוא. אני יודע שיש בעולם אנשים רעים, או טפשים, או איך שלא נקרא לזה, שהתנהלותם כוללת הסבת נזק לאנשים אחרים. לא בא לי לחשוף את עצמי אליהם, או ליתר דיוק - לעשות עצמי נגיש לקווים אלה של התנהגותם.

MsPiggy

New member
זה לא משנה שכולם יכולים לקרוא

על החיים הפרטים שלך כאן כל עוד הם לא מכירים אותך בחיים האמיתיים...

הממ....

מה ההבדל בין לראות אותי בחיים האמיתיים לבין לראות אותי כאן? שלא יודעים כאן איך אני נראה? זה נראה לי פרט שולי יחסית, לא?

MsPiggy

New member
לי זה פרט נורא לא שולי

וזה לא רק שלא יודעים איך אתה נראה - כי אני יודעת איך אתה נראה, בדרך כלל כשאני רואה את התמונה של אנשים שאני מדברת איתם באינטרנט היא לא מפתיעה אותי יותר מדי, זה בדיוק כמו שחשבתי שהם יראו. אבל תודה שכאן זה שונה מאשר בחיים מחוץ לכאן - אני נפתחת כאן יותר בקלות, אני יכולה לספר הכל על עצמי כאן, דברים שאני לא מספרת אפילו לחברים שלי כי כאן זה יותר אנונימי, אני באה לכאן כשאני רוצה, אני לא אותכם... אני לא מכירה אותכם כל כך... זה שונה. אני לא יודעת כל כך למה - אבל אנשים נפתחים כאן יותר. אם זה היה פורום של אנשים שמכירים זה את זה במציאות ונפגשים על בסיס יומי זה עם זה לא היינו נפתחים כאן כל כך, כי זה שונה עם אנשים שמכירים אותך גם בחיים... אני לא כל כך יכולה להסביר את זה, אבל אם הייתי יודעת שיש עוד מישהו שאני מכירה בחיים שכותב כאן הייתי נזהרת במה שאני אומרת.

deep ocean

New member
אז זהו ש.....

אני מכירה אנשים (מחוץ לאינטרנט גם) שכותבים כאן ושקוראים מה שאני כותבת בפורום הזה וגם בדרך הלוחמים.... בקיצור, מכירים אותי.

אני כותב בעוד פורום

שהוא פורום של הלימודים שלי, כלומר של בית-הספר שלי. אנחנו מכירים אחד את השני בפורום ואני מרגיש שם חופשי לפחות כמו בפורומים אחרים (אם לא יותר). נראה לי שהכרות עם אנשים גורמת לי לכתוב עוד יותר בחופשיות. כן, אני בטוח בזה! מה דעתך? זה עדיין מסתדר עם מה שאמרת?

MsPiggy

New member
אולי זה אישי לכל אחד

כי אני עם חברים שלי פחות פתוחה מאשר כאן, יש משהו בלדבר עם אנשים שאתה לא יודע מי הם, אתה לא יודע מאיפה הם ויש סיכוי גדול שאתה לא תפגוש אותם יותר בחיים שלך - אותי זה עושה יותר פתוחה וחופשיה לדבר על הכל. את הטראומה הכי גדולה שלי בחיים אני לא מסוגלת לספר לחברים שלי - בפורום כשאני יודעת שאין כאן אף אחד שמכיר אותי אני כנראה אוכל למלא עמודים שלמים בזה. ואנלוגיה מאיזור אחר - זה כמו שאתה לא תעשה "one night stnad" עם מישהי שהיא ידידה שלך אלא אם בכלל אתה עושה את זה זה יהיה עם מישהו שאתה יודע שלא תפגוש שוב פעם... וזה כל כך לא מסתדר עם מה שאמרתי.. טעיתי? זה יכול לקרות?

כן, טעית לגביי.

אז ככה! אני הכי פתוח עם חבריי הקרובים (אין הרבה כאלה). אחר כך עם ידידיי השונים, או מכריי השונים. בפורום אני פתוח בערך כמו עם ידידי השונים, בדרגה כזאת או אחרת. יש אנשים לא מעטים שהם לא חברים קרובים שלי אבל אני חושב שאני פתוח איתם אפילו קצת יותר מאשר בפורום. נדמה לי. שוב, כי בפורום כל אחד יכול לקרוא אותי. אני לעולם לא אעשה "one night stand" עם אדם אחר... כמובן שזה שטויות, בעוד שניה אני עשוי לשנות את דעתי (
) אבל כך אני מרגיש עכשיו וכמו גם רוב חיי. מאידך, אני חושב שלא תהיה לי בעיה לשכב עם ידידה טובה שלי, אם אני ארגיש שזה חלק ממשהו אמיתי של תקשורת וקרבה בינינו, סוג כזה או אחר של אהבה. הרי אם היא ידידה טובה, אז יש אהבה, לא? די הפוך ממך, אני מבין. נכון?

MsPiggy

New member
כן, נורא הפוך ממני

אולי זה בגלל שהחברים שלי הם לא הכי קרובים אלי.......... אז אני עדיין מרגישה צורך לספר דברים מסוימים שקורים לי, ואז אני באה לכאן. אבל הדוגמא שנתתי עם לשכב עם ידידה שלך או משהו - לא התכוונתי לזה כחלק ממשהו אמיתי התכוונתי לזה כאילו, יופי בא לי לשכב עכשיו עם מישהו - אני אעדיף לעשות את זה עם מישהו שאני לא מכיר מאשר עם מישהי שאני מכיר. נו זה כמו הפרק הזה בסיינפלד כשג´רי ואיילין מחליטים לשכב זה עם זה וממציאים לעצמם כל מיני חוקים איך לא להפוך את זה למערכת יחסים אלא רק סקס. או כמו שידיד שלי הציע לי לשכב איתו - לא בגלל שיש ביננו משהו, אלא בגלל שאני ידידה קרובה שלו ואם אני רוצה לא איכפת לו, אבל בדיוק בגלל שהוא ידיד קרוב שלי ואני מכירה אותו רואה אותו כל יום (ועוד כמה סיבות) אני לא אסכים.

ממש הפוכים

אני להיפך, אעדיף לשכב עם מישהו* שאני רואה כל יום... (* כתבתי בלשון זכר, כי אני נגד ההפרדה המגוחכת בעיני של בני-האדם לשני מינים נפרדים, כפי שהיא משתקפת בשפה...)

MsPiggy

New member
רק כדי שלי תהיה את המילה האחרונה

חיבוק!!! נראה אותך מגיב לזה...

מה זה משנה?

סתם אוסף של אותיות... מה זה משנה אם כתוב "בן טל-שחר" או "(#)*HDPJF" או "חיים אוהב" או "קטיושקה רוקדת"?

יה-יה

New member
אחת קטנה לפני השינה ../images/Emo25.gif

תודה לכם על הרעיון לסקר חדש. ´האם את/ה מרגיש נוח לכתוב בפורום?´ - ניסוח הולם יותר... מחר. לילה אור, יה-יה.

אני מרגיש מאוד נוח לכתוב בפורום.

עובדה שאני כותב את ההודעות האלה. אבל מדובר ברמת ההיחשפות. אני מאמין שאני נחשף כאן מאוד, יחסית לאחרים. כלומר, שאני בין הנחשפים כאן. ואני עוד עם ניק אמיתי, כי אין לי מה להסתיר. אבל... זה עדיין לא כמו היחשפות אל חבר טוב, נכון? רחוק מזה אפילו, לא? ואני חושב, או נדמה לי, או אני מניח, כאילו שהיחשפות ברמה כזאת, שאיננה טוטאלית, זה כבר לא עושה לי את זה... כאילו, אם אני לא מנסח את דברי בשיא הכנות והחשיפה, אז מה אני כבר יכול להרוויח מהתשובות? כאילו זה קצת בזבוז זמן כזה... מבינים את ההרגשה/מחשבה?

למעלה