עדיין לא מאוחר ...

אטיוד5

Active member
עדיין לא מאוחר ...

אנחנו עדיין תחת רושם העוצר מאתמול, וכמו שכתבו פה לפני כמה ימים החתימה הסופית של אדון עולם תתבצע רק בהושענא רבה, עדיין יש מקום לתחנונים. ברם, בחרתי, כהבטחתי, להביא בפניכם סיפורון קצרצר משל ידידי ג'ד סגל מתוך סיפרו "ראומה". הנושא קרוב לזה שבסיפור שנאטמג הביאה מאת ידידתה ליזי דורון, אבל מלווה לדעתי בהתרסה חזקה יותר. להנאתכם, תקוותי. יום אחרי -------- "אמר רבי יוחנן, בשעה שהקב"ה בא בבית הכנסת ולא מצא בו עשרה - מיד הוא כועס" (ברכות, ו ע"ב). ועל מי הוא שופך כעסו? על אותם פחות מעשרה. פעמים הם שבעה, פעמים הם תשעה שהשכימו ובאו, והנה הם כאן, טרף לחרון אפו. אבל אותו הבוקר לא היה שם איש. הציץ הקב"ה לעזרת הנשים ולא מצא שם אשה. הלך לעיר אחרת ונכנס לבית הכנסת, ודממה היתה שם כאותה שהיתה טרם שברא את העולם ומלך אז לבדו על האין. לבסוף בא לו הקב"ה לבית כנסת אחד קטן, שבעיר אחת קטנה, שבמדינה אחת קטנה, וישב כאבל על הספסל האחרון. ראה סידורים מתים שהיו מונחים שם על העמודים, מהם פתוחים ומהם סגורים. זוגות של תפילין שרצועותיהם פרועות היו מכוסים בטליתות כאותם שאדם מסיר לשעה קלה על-מנת לעשות את צרכיו ולכרוך לכשיחזור. בכותל המזרח היה עמודו של הרב שמוט אל הקיר, והרוח שבאה מהחלון הפכה בגמרא דף אחר דף, ואחר כך באה אצל ארון הקודש וטפחה על פני האריות. נטל הקב"ה סידור, ועמד להתפלל לפני עצמו. ביקש לומר ברוך שלא עשני אשה, ונפל לו לתוך פיו ברוך שעשני כרצונו. ביקש לומר ברוך שלא עשני גוי, ונפל לו לתוך פיו ברוך שלא עשני ישראל. על כל ברכה וברכה שמע קול הברה יוצא מאחוריו, הסיח דעתו מתפילתו ופנה לאחוריו לראות מי זה שעונה אחריו אמן. ראה דוד מים שטיפה אחר טיפה יוצאת מפיו ונופלת אל תוך הנטלה שממנה היו הלווים נוטלים את ידי הכהנים. הנטלה מלאה עד שוליה, וכל טיפה הבאה בה משמיעה כמין גלונג, ומיד היא ניגרת מטה אל הארץ. ראה הקב"ה שהמים מגיעים מגיעים סמוך אצל רגליו ומטנפים אותן, וכעס. אבל לא נמצא לו מי שיכלה בו חמתו עד שנכנס לשם יאשקה הערל לעשות את מלאכתו. כבש הקב"ה את כעסו ומחל על כבודו, ושאל את הערל: "ויהודים היכן הם?" טען הערל שני ספסלים על שתי כתפיו, את דוד המים תחת אצילי ידיו ויצא.

אוֹחַ

New member
"קול הברה יוצא מאחוריו"? ../images/Emo5.gif

זה אותו אלוהים שאני מכיר?

ayelet23

New member
סיפור מזעזע בעוצמה שלו. העלה

אצלי סימני שאלה: האם המאמינים נטשו את אמונתם? האם הם נלקחו אל מותם משאירים מאחוריהם חפצים? בכל מקרה כל אווירת ההעדר בסיפור עזה מאד. אלוהים נגלה יותר כמן מלאך מוות שמשוטט בעולם מחפש במי לשלח את חמתו או לחילופין מן אדם קטנוני שכזה, יהיר ורתחן שאין לו שליטה על המתרחש בעולם. מותיר טעם חריף של בדידות וקאוס.

nutmeg

New member
נזרקתי

לחוויית ילדות די ראשונה של ילדה חילונית שלומדת תורה בכיתה ב'... איך תמיד הצטייר הכל יכול כאחד מאיים ומטיל מורא. "אם לא תעשו כך וכך, אם לא תאמינו - רע ומר יהיה גורלכם, אגרש אתכם, תפסידו במלחמות, לא תהיו בני... " אוי! ויותר מאוחר, בגיל ההתבגרות בניכר כשהבנתי למה הנצרות תפסה כל כך הרבה מאמינים כי שם, לא חשוב מה, אלוהים אוהב אותך.

loquado

New member
טה -טעות

"שם" נולדת חוטא וכל עוד אינך עושה את טקסי הכנסיה נשארת ככזה בגלל החטא הראשון. ישו עפ"י הברית החדשה לימד משהו אחד והאורתודוכסיה של הנצרות שצמחה מאות שנה אחרי סיבבה את העניין לחלוטין,-כנ"ל מוחמד הקוראן והאסלאם... אני דווקא חושב שבראיה מפוכחת אפשר לתת לדת היהודית לא מעט קרדיטים ולו בגלל העובדה שבשמה לא נטבחו אף פעם עמים שלמים.

loquado

New member
נו באמת....

אם מתייחסים לכתוב כפי שהוא אז הדתות היו אמורות להראות שונות לחלוטין. אין הרי שום ממצא בקשר לכיבוש ישראל ע"י יהושוע ולא חושב שעמלקים זה משהו שניתן לזהות בכלל...שלא לדבר על החיתי והיבוסי. לא היתה התפתחות בעלת רצון ל"יהד" עמים אחרים, ומקרה דינה הוא מקרה- לא מסע כיבוש ששייך לקטגוריות של מסעות הצלב או מסעות האסלאם.

לא מדויק

השמדת עמלק היא הנחיה החוזרת מספר פעמים בתנ"ך, אפשר להיכנס כאן לויכוח הנצחי של מה היסטורי ומה פיקטיוי בתנ"ך אבל על משמעות המונח "עמלק" ביהדות לא ניתן לחלוק. פרשת דינה היתה אמנם מקרה חריג שגם זכה לגינויים מיעקב עצמו. אלכסנדר ינאי אילץ את האדומים להתגייר בכוח הזרוע והיה כאן מפעל רחב מימדים לאורך זמן. מי שירצה ימצא גם גינויים חזקים לניצור בכוח בנצרות (ע"ע סן קריסטובל דה לס קסס, ע"ע התנגדות האפיפיורים לניצור בכוח בתקופת מסעי הצלב) היהדות מצטיינת רק בכך שהיא לא כפתה את דעתה בכוח בתקופות בהן היא סבלה מנחיתות צבאית...

loquado

New member
ניתן ... ניתן

כלעמלקים -הרימו יד -אתה רואה כאן עמלקים ? -שם ? מאפיש עמלקים ! -ניתן לחלוק. אבל עשית לי חשק לפתוח טופיק מעניין -תודה. ועזוב שטויות...ליהדות נצרף אנשים בכוח ?! כיום הרי צריך להיות סופר גוי כדי להתגייר לתוכה. אני מניח שגם אם היינו מעצמה צבאית ים תיכונית (-מי אני ?!) לא היינו יוצאים לכבוש עמים אחרים ומגיירים אותם בכוח. אפילו אם הם מדפרים ערפית) חבל,- איסוף עורלות ערלים לשעבר יכל להיות הדבר הבא באספנות.

nutmeg

New member
כשאתה אומר "שם"

אתה מתכוון לנצרות? לכל דת יש משהו להגיד על חטא - לא על זה דיברתי. דיברתי על איזו "אישיות" יש לאלוהים, כמובן בתפיסה של ילדה, וכמובן באסוציאציה לסיפור. גם לא דיברתי על ההבדל בין יהדות לנצרות. בכלל, להגיד טעות על הרגשה או חווייה - לא נראה לי מתאים.

loquado

New member
I אייקון של קצר תקשורתי I ../images/Emo1.gif

-נאטמג! לגבי התחושות החוויות והרגשות שלך... - מי אני שאחווה עליהם דיעה ?! הגבתי אך ורק לחלק האחרון בו סיכמת\ העלת תובנה לגבי טיבה של הנצרות. מצטער אם הבנת אחרת. ישו (לא הנצרות) נתפס בעיני הנוצרים כמין בחור עדין על גבול השתיקה עם מבט נוגה בעיניים ומסכנות כללית שאינה מאפשרת "תקיפות" כלפי הזולת. בתיאולוגיה הקתולית האורתודוכסית לעומת זאת (נשמע מלומד הא?) נולדת חוטא. לא חראם ? רק לזה התכוונתי -עכשיו הבנת?

ואני דווקא נזכרתי במדרש ../images/Emo141.gif

על השכינה, המתהלכת בבית המקדש החרב ומבכה את בניה, מדרש שמתקשר יותר עם ט' באב מאשר עם יום הכיפורים. מה שחסר לי בסיפור זה איזושהי חידה, איזושהי נקודה עמומה. בלעדיה, הסיפור נקרא כמניפסט אידיאולוגי. אני מניח שאתה מכיר כבר את כל התירוצים ל"צדיק ורע לו", אז לא אלאה אותך בהם.

למעלה