עדיין חושך

motior

Member
עדיין חושך

לפני די הרבה זמן כתבתי על ההתלבטויות שלי - רציתי להחליף מקצוע, ואולי עבודה, ואולי את עצמי. קיבלתי הרבה תגובות ובסוף הגעתי להחלטה שאני צריך להשאר במקצוע, אבל לשנות קצת את האופי שלו, וזאת אשיג רק ע"י החלפת מקום עבודה. קצת גיששתי וקיבלתי שלוש הצעות עבודה, אך כולן נפלו מסיבות אלה או אחרות. בינתיים עברתי דירה, הייתי במילואים, וחזרתי לאותן צרות. אני לא מרוצה מהעבודה שלי. אני מרגיש שהיא לא תורמת לי, ואני לא תורם מספיק לה. אני יכול לנצל את הכישורים שלי בצורה הרבה יותר חיובית. אבל אין לי כח נפשי לחפש עבודה עכשיו. וגם המשכורת שלי גבוהה מדי
ויש לי יותר מדי מחויבויות... מצד אחד אני יודע שאני חייב שינוי, מצד שני - פשוט אין כח. או אולי אני פפוחד??? ואולי כל מה שאני צריך לעשות זה לקום ולזרוק הכל ולעבור לעבודה אחרת עם פחות דרישות וציפיות? נמאס לי לחכות שיפטרו אותי... סתם רציתי לחלוק...

להחליף את עצמך

להמשיך במצב בו מתרחשת הידלדלות של כוחות זו החלטה שלי קשה לשמוע עליה. לדעתי חסרה חולייה בתהליך. אתה אומר ויודע שאתה יכול לנצל את הכישורים שלך באופן הרבה יותר חיובי. והשאלה הנדרשת כאן היא האם קיימת ניתוח וסיעור מוחות מספיק עמוק ונרחב כדי להגיע לזיהוי של תחומי העיסוק הנוספים הפוטנציאליים שיאפשרו את הביטוי האישי המלא. לפני זה אין מה להתחיל לחפש עבודה, והייתי אומר שלא רק שיקולי יכולות נכון לקחת בחשבון אלא גם גורמים כלליים ואישיים נוספים. חכה ואל תתרשם מאותות הזהירות שקופצים ומנסים לעמוד מנגד - נהל את התהליך באופן שיטטתי ומסודר ואז תוכל להתייצב מול כיוון שיהיו לך כל הכוחות להוציא את עצמך לאור, כמו שאתה אומר "אולי להחליף את עצמי". קח את הזמן אבל אל תנוח רגע, בדוק את עצמך, הפוך והפוך. אמיר

motior

Member
תודה, אבל...

אני חוזר לאותו תהליך שהייתי בו לפני חודשים: אני בן 37, נשוי + שניים 15 שנות נסיון במחשבים, מתוכן 11 בניהול פרוייקטים מרוויח טוב (ואולי אפילו טוב מאוד) רוב האנשים שאני עובד איתם חושבים שאני טוב בעבודה שלי אבל אני לא מרוצה מהעבודה הייתי רוצה להחליף מקצוע - למשל למצוא איזו עבודה עם ילדים (כבר הוצע לי לעבוד כסייע(ת) בגן...), אבל מבחינה כלכלית אני אפסיד הרבה מאוד - וזו תהיה בעייה לרמת החיים של המשפחה שלי. רציתי להחליף "קצת" את אופי העבודה שלי - להישאר בתפקיד של מנהל פרוייקטים, אבל לשנות את תוכן העבודה כך שאוכל לקבל יותר סיפוק. ניסיתי לעשות זאת בחברה הנוכחית, וזה לא הולך. חיפשתי קצת עבודה בחוץ, אבל זה לא כל כך הלך. אם לפרט - קיבלתי שלוש הצעות עבודה רציניות. אחת פסלתי כיש מעתי דברים מאוד רעים על החברה (מחברים שלי שעובדים בה), בשנייה נבהלו מדרישות השכר שלי (שהן למעשה ירידה ממה שאני מקבל היום). בשלישית הקפיאו את הגיוסים. כך יצא שנשארתי באותה עבודה - ואין לי כבר כח (נפשי) לחפש עבודה אחרת (גם קשה לי לחיות עם נאמנות כפולה - להמשיך להשקיע בעבודה ולחפש במקביל). אז מה עושים עכשיו??? (לא, אני לא חושב שאקבל פתרונות קסם מהפורום, אבל אשמח לשמוע דיעות)

היד ההר וטרדות הפרנסה

השאלה היא לא מה אתה הולך לעשות מחר בבוקר אלא מה אתה הולך לעשות עם החיים שלך, עם עוד 20 או 30 שנה. לעבור מדבר אחד לשני בהינף יד זה לא ראלי. להעלות רעיונות בסגנון לעבוד בגן ילדים זה להתייחס לשאלה בדרך חובבנית. אפשר לחכות, לתת לזמן לעבור, לתת לתחושות השחיקה להתגבר עד להצפה מוחלטת ו . . . מה אז ? זאת השיחה הפנימית והמחוייבות לגיבוש הדרך שעל הפרק. לא מה לעשות מחר. פתרונות ? הצעות ? אתה רוצה שנזרוק את המטבע ונגיד לך גם מתחת לאיזה פנס הוא נמצא. עזוב - רק אתה יכול באמת להקשיב לעצמך. אם אתה טוב אתה יודע שאתה יכול, אם אתה יודע ללמוד אתה יודע שאין גבול, אם אתה רוצה להיות אבא שחוזר הביתה שמח, אז האחריות שלך היא לא רק למקרר מלא, האחריות היא הרבה יותר עמוקה. כמו שיד יכולה להסתיר מהעין את ההר הגדול בעולם כך יכולות טרדות היום יום להסתיר את הקסם שיש בעולם. זהו משפט של חכם יהודי, גדול בתורה שלטעמי קולע ישר בלב העניין. צא לדרך ! אמיר

nypx

New member
אולי אחרי העבודה

תתנדב לאיזה פעילות באיזה מקום שהקישורים שלך דרושים? אולי תעבוד בגן ילדים? אולי תעשה כל מה שאתה רוצה לאחר שעות העבודה? כך תוכל גם לקבל את אותה המשכורת וגם לקבל מזון נפשי אולי ?

motior

Member
אחרי העבודה = בסביבות שמונה בערב

ואז אני רוצה להקדיש קצת זמן לילדים (עד שהם נרדמים) ואח"כ (בד"כ) קצת עבודה מהבית.

31vered

New member
אני זוכרת אותך ואת לבטיך.

מאוד ריגשת באותה עת עם התלבטויותך וחבל לי לשמוע שאתה עדיין מתחבט באותם המקומות. נדרש אומץ לשנות. וכח. ועוד יותר מכך מעניין שגם אני היום חזרתי לכאן מחדש... אתה מוזמן שוב לקרא את האימייל ששלחתי לך בעבר, ואשמח אם אוכל לתרום
כל טוב ורד

למעלה