עדיין המום ממך

kalimik

New member
עדיין המום ממך

משה, אני עדיין המום ממך! תגיד אתה שיכור? בהודעה שלך אתה נותן הסבר על שתי שירים - האחד לפי ההסבר שלך נכתב על ידי לוחם אצ"ל שלחם בגבורה ובא לציין את גבורת חבריו. והשני- נכתב " בימי אוסלו העליזים" , כנראה ע"י כמה חבר'ה עליזים באיזה מטה בחירות דקה לפני הפגנה. איך אפשר להשוות בין השירים, רבונו של עולם. אני מאוכזב ממך קשות. אולי במקום להשתמש בפורום לתחרויות שירה מטופשות - תשמש בו לתחרות הפעולה הטובה וכך למדריכים תצמח תועלת ממנו? או לדברים קצת יותר מועילים ? תחשוב על זה שבת שלום

MS6

New member
כמו שאמרתי אני לא מסכים איתך בכלל..

המטרה פה היא לא לומר איזה שיר נמצא ברמה ספרותית יותר גבוהה או נכתב ברקע יותר מכובד.. המטרה היא לבחור את השיר האהוב ביותר. אני מבטיח לך שאם נניח הייתי שם את "שיר לשירים" הוא לא היה נבחר.. וזה למרות שבלי ספק הוא השיר הכי מכובד וברמה ספרותית מאוד גבוהה. אני לא כ"כ בטוח שעלי בריקדות יזכה אגב למרות שהרבה חבר'ה מעריכים את השיר מאוד. ועדיין... חניכי בית"ר, לפחות מהפורום הזה ואני מרשה לעצמי לציין שיש פה חבר'ה שיחסית באים מרקע קצת בית"רי.. העדיפו את "לא נמסור שטחים" על "שיר אסירי עכו" ושיר אסירי עכו הוא לערכתי השיר עם הכי הרבה משמעות מבין שמונת השירים, שיר שמסמל את המאסר של ז'בוטינסקי ומה שהוא חושב על שמונת הנופלים.. וחוץ מזה אנשים פה העדיפו את שיר לשלום על חיילים אלמונים.. הימנון הלח"י!! אז באמת... אם כל השירים החדשים היו מודחים ברבע גמר הייתי מסכים איתך אבל עובדה.. ות'אמת? אני מאוד שמח שאנשים פה העדיפו חלק מהשירים החדשים על פני השירים הישנים... איזה מין תנועה אנחנו צריכים להיות? תנועה ששוקעת בזכרונות ממעשי גבורה בשנות ה-30 וה-40 או תנועה שמנסה לחדש ולהיות רלוונטית? כל שמונת השירים צריכים להיות חלק מהתנועה אבל כדי שהתנועה תהיה תנועה רצינית צריך גם לדעת להמשיך הלאה.. צריך לשלב. אין ספק שהיום לא יצמחו בתנועה אנשים כמו יאיר או מייק אשבל, אבל בשביל שישמעו אותנו לא רק בספרי ההיסטוריה אנחנו חייבים תמיד להיות רלוונטים לנוער... אי אפשר להיות רלוונטים לנוער כשאפילו לא נותנים לגיטימציה לתחרות פשוטה שמטרתה (לפחות בשבילי) היא לתת חשיפה לשירים שהולכים ונעלמים.. כמה אנשים בקורסים האחרונים ידעו את המילים של עלי בריקדות? כמה אנשים ידעו בכלל על שמאל הירדן? ועל שיר אסירי עכו? אני בכלל לא רוצה לדבר על שירים כמו בית"רי צועד, הם לא ישברו אותנו או הרי את מקודשת לי מולדת... בכלל.. כמה אנשים ידעו את שיר בית"ר לפני הקורסים?! תחרות שכזאת היא אחת הדרכים היחידות לגרום לכך שנוער יחזור וישר שירים שכאלה... או שאנחנו רוצים שהשירים האלה יעלמו יחד עם מסדר ז'בוטינסקי? התחרות ממש לא מטופשת..

ליאורהה

New member
מסכימה עם אורן

בכל מילה משה בנתיים הרמה של הפורום הוא תת רמה וממש מבייש את תנועת בית"ר זאת רמה של הליכוד ולהזכירכם אנחנו בית"ר ולא ליכוד ב"ה

אני לא מסכים איתך (ליאורה) לגמריי!!

כמו שמשה אמר, התחרות היא לא תחרות של רמת השירים או בעיניין התוכן שלהם, המטרה היא לדעת איזה שיר יותר אהוב. רמה של הליכוד?!?!!? תפקידינו בפורום לדון באידיאולוגיה בית"רית, ובכל מיני סוגיות כאלה ואחרות?.... גם! אבל להזכירך אנחנו תנועת נוער, ולא מוסד חינוכי, או "פורום האידיאולוגיה של ז'בוטינסקי"...

MS6

New member
תגידי את תמיד מדברת שטויות

או שרק כאן? הפורום רחוק מאוד מלהיות תת רמה... מלבד זאת עוד לא קיבלתי אף הצעות יעול מאף אחד. לכן הצעה קטנה לכל המבקרים: תציעו משהו או שמרו את הביקורת שלכם לעצמכם... ממש נמאסתם. כמו שכתבתי.. אין ספק שהרקע של שירי בית"ר והמחתרת הרבה יותר רציני משירי ההפגנות שנכתבו בשנים האחרונו.. אבל בכדי שנהפוך לתנועה רלוונטית (כזאת עם קצת יותר מ20 מעו"זים..) אנחנו תמיד נצטרך לדעת להתחדש.

eliadiv2

New member
ליאורה את לא חושבת שזו חוצפה?

אם הרמה של הפורום לדעתך הוא תת רמה אז תביאי הצעות לשיפור. ולמה את לא מנסה להרים את הרמה?

ליאורהה

New member
לא אני לא חושבת שזו חוצפה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

והנה הצעות לשיפור אז דבר ראשון להקים מאגר פעולות שכל מדריך שם פעולה שהוא העביר לחניכים דבר שני הפורום נועד לגבש שכבות ולא להביר את הזמן אז שהמדריכים יקחו יוזמות להפגיש את החניכים ליום כיף או תם שבת בין הקבוצות מערים שונות (שבתות אירוח ) דבר שלישי הפורום אמור להיות במה לבעיות של מדריכים ואיך אפשר להתמודד עם זה ביחד (כמו לדוגמא איך עוזרים לילד שיש לו בעיות בבית וכו) דבר רביעי כל הכבוד על הדיונים האידאולוגים אבל מי באמת יוצא לפעול בשום עצרת מחאה הפגנה או דבר דומה לא רואים חולצות בית"ר איפה אתם????? אתם יודעים רק לדבר ?????? כמ דיברתם על גוש קטיף אבל מי באמת נסע לגוש ליותר מכמה שעות?????? מי נשאר שם שבעות וכן בשביל דבר כזה הפסיד עבודה וכו??? דבר חמישי כשאין פעליות אידאולגיות פשוט ליזום שכל מדריך יקח את הקבוצה שלו ויתנדב באירגון חסד אחד בעיר שלו תתפלאו לדעת שגם שעה עוזרת מאוד אז על דברים כאלה צריך להיות כתוב בפורום ולא תחרות שירים חסרת טעם אולי זה חשוב שילדים ידעו את השירים אבל יותר חשוב המעשים יש עוד הרבה דברים זה מה שעלה לי עכשיו לילה טוב

שאלה...

מי את?... איך את קשורה לתנועה?... ובאמת, האם את עושה את מה שאת מבקשת מאיתנו לעשות?? (שלא תחשבי שבאתי בגישה תוקפנית כזאת....אלה שאלות שבאמת מעניינות אותי.) תודה, דרור.

ליאורהה

New member
תשובה

אני ליאורה ממעו"ז קרית ארבע היתי מדריכה במשך שנתיים ועכשיו אני וות פרויקטים ואירועים במעוז אני קשורה לתנועה מלפני הרבה זמן וכן אני עשיתי מה שהצעתי רק שאני לא כתבתי את זה בפורום .....

למעלה