עדות,חוגים

חסיד 24

New member
עדות,חוגים

הציעו לי בחורה ליטאית,ואני מתלבט,מה אתם חושבי על כל הנושא ?

קליט

New member
מה הבעיה עם בחורה ליטאית ?

אם אתה חסיד אדוק שמגדל פיאות לתפארת, וזקן למהדרין, או נמצא הרבה אצל האדמו``ר, ומתיעץ אם האדמו``ר על כל דבר - אתם כנראה לא מתאימים.

זו בחירה שלך אם לקחת אשה שלא משתיכת

למנהגים ולמגזר שלך.אבל אם היא תיהיה מוכנה ללכת לפי מנהגך הילכותך וכ``ו אז לא ניראה לי שזה יעבה בעיה כלשהי.או שלך אישית לא אכפת כלכך מהחסידות שלה ``אתה`` או משפחתך משתיכת

חושבת25

New member
לדעתי מלבד במקרים יוצאי דופן

לא הכי רצוי לקחת מישהי ממגזר אחר,אני כותבת מגזר כי ההבדלים מאד קיצוניים.אם הבחור חסיד לא אדוק זה בעייתי כי מה הוא כן?אולי בחורה שבבניקית תתאים לו.חסידים כשהם לא מאד אדוקים הם יורדים מטה בלי שום גבולות לעומת בחור ליטאי רציני שיכול גם להיות למדן וגם להיות משכיל וכו.אני כותבת את הדברים כמובן בידיעה שלא כולם כאלה.יש גם אחרים וגם בציבור הליטאי ישנם כאלה שנראים כחרדים(לרוב הם משנים מראה בניגוד לחסידים)ורחוקים מהדת.אני לא שוללת אדם עפ מוצא או השתייכות בקהילה אבל לדעתי עדיף להתחתן עם אדם מרקע דומה.

נקדי

New member
ממש לא נכון

ציטוט : " חסידים כשהם לא מאוד אדוקים הם יורדים מטה בלי שום גבולות , לעומת בחור ליטאי רציני וכו' " אינני יודע מנין לך אקסיומה זאת ? על מה את מבססת את הדברים ? האם בדקת את זה לעומק ? הרשי לי לא להסכים עם דברייך ! אולי ההיפך הוא הנכון ?! ובכלל , יש חוסר אובייקטיביות (איפה ואיפה) בניסוח שלך !! אני אנסח את זה במילים אחרות : ליטאי מאוד לא אדוק זה בעייתי , לך תדע איפה הגבולות שלו ....... לעומת בחור חסידי רציני אך לא "חניוק" .....

חושבת25

New member
צר לי אם פגעתי במישהו

ואזכיר שגם איני מכלילה חו,את הדעה הזו לגבי החסידים הסקתי לא מהאוויר ואיני רוצה לפרט.חסיד לא חניוק אבל רציני לא יסתדר עם בחורה ליטאית נורמטיבית כי היא תהיה בדכ הרבה יותר דתית ממנו גם אם היא נראית מודרנית.אבל שוב יש יוצאי דופן בכל חברה ואני גם מכירה בחורה ליטאית שנשואה לחסיד והם מאד מאושרים בה.לא באתי לשלול חתונות כאלו רק הזכרתי ואת זה אומרים גם יועצי נישואין שעדיף להנשא לאדם מרקע דומה.

מי זוג

New member
אני אסביר להבנתי מה היא אמרה!

לכל אדם יש מסגרת ששומרת עליו(אצלנו לצורך הענין זה מסגרת רוחנית) ברגע שאדם פורץ את המסגרת (בניגוד לאדם שעובר מסגרת) על הרוב כבר אין דבר שמונע אותו מלרדת כי את את המסגרת הוא כבר פרץ(וזה לא משנה מה רמת סגירות או פתיחות של המסגרת)! עכשיו אצל החסידים המסגרת הרבה יותר סגורה ומחמירה וברגע שפורצים אותה אז יודעים איך זה מתחיל ולא איך זה נגמר! לעומת זאת במסגרת הליטאית-ספרדית המסגרת הרבה יותר רחבה הרבה דברים שם שמים דגש על ערכים של תורה וכמובן לבוש ישיבתי בן תורה וכ`ו נושאים כמו משקפי פלסטיק פאות ארוכות ללכת כל הזמן עם חליפה בכלל זה לא נושא לדיון(ובלי ח``ו לזלזל בתקנות החסידויות למינהם)! לדעתי זאת הכונה!

קליט

New member
נישואין בין ליטאים וחסידים

יכול להצליח בגדול ! עם קצת פחות דיעות-קדומות, ויותר הבנה למנהגיו של השני . כל מגזר חושב לעצמו ש``אני ואפסי עוד`` ! ורק הדרך שלי היא הכי קרובה לאמת . אז נכון שעדיף לקחת מאותו מגזר - אבל אם הבן-אדם הגיע לגיל מבוגר - אז עדיף כבר לבדוק אם הליטאי/ת או החסידי/ת מתאים לי או לא ! כי הרבה פעמים יש את ההתאמה של המוצא המשותף ! וההצעה יכולה מאוד להתאים ! אלא מה ? חושבים - מה יגידו איזובי הקיר . . .

חושבת25

New member
לגברים באמת לא משנה

כי האישה הרי תנהג בדכ כפי שבעלה נוהג.מי שיצטרך לשנות מנהגים רבים ולפעמים השקפה ודרך חיים שונה,זו האישה.

קליט

New member
חושבת25, תואילי בבקשה לספר לנו ממה

את כ``כ חוששת להתחתן עם חסיד לענין ??

חושבת25

New member
קצת קשה להסביר תחושות

אני מסכימה איתך שיש כאן גם את הקטע של מה יגידו,איך יתקבל במשפחה,הורי דווקא כן מחוברים מעט לחסידות אבל אחים שלי וכן הגיסים ליטאים לגמרי וארגיש משונה להביא בחור חסיד הביתה.וגם הקטע של חינוך הילדים,אני לא מסוגלת לחשוב שילדי ילמדו בחינוך חסידי ותראה לי חסיד שירצה שבנו ילמד בישיבה כמו חברון.יש גם תחושה כזו שיתכן שמושפעת מהסביבה שאיני רוצה להשתייך למגזר זה,יש לי חברות חסידיות מאד צדיקות והן גם אומרות שבחורה ליטאית מודרנית אבל איכותית לא מומלץ לה להתחתן עם חסיד.לא מושך אותי המראה החסידי,השפה זה אולי נשמע מחריד כביכול מדובר בשני עמים שונים.אולי יצאתי פה אחת ששונאת חסידים,אז אני ממש לא כזו!יש הרבה דברים יפים בחסידות רק שאני לא רואה את עצמי חיה כאישה חסידית.

קליט

New member
בגיל 25 זה נראה אכן מדי תמוה .

מה מפריע לך ``מעשית`` בחינוך החסידי ?? שהבן שלך ילך עם ``פיאות`` ? שבעלך יחבוש שטריימל ? מדובר בבחור שמדבר עברית צחה ! יש עוד משהוא שמרתיע אותך מבחינה מעשית ? תודה !

חושבת25

New member
קליט

לא הכל מושלם בחינוך הליטאי ולהפך יש בחסידות תכנים מאד יפה,גם המורים של אחיינים שלי חסידים ואחיינים שלי מתים עליהם.אני פשוט לא רגילה לזה ויהיה לי קשה ואני גם לא רוצה לעבור למגזר החסידי.זה לא רק הפיאות והשטריימל,אני אמנם מאד אוהבת את הלבוש הליטאי המטופח ,עניבה יפה וחליפה ומגבעת אבל גם מעבר לחיצוניות,ההברה החסידית בתפילה ועוד דברים שבעיני אדם חסידי נראים טבעיים אבל בעיניי מאד שונים.קיצר כל אחד יעבוד את בוראו בדרך אבותיו.

קליט

New member
לא אלחץ עליך לפרט . . .

על אף שאת מדברת באופן כללי מאוד . ואת לא מפרטת . אולי סתם ! את מפחדת מהבלתי ידוע ! קחי למשל את חסידי סערט ויז`ניץ , אנשים חמים וחביבים אחד אחד !! הם יוצאי רומניה, הם אינם אדוקים מדי , ומדברים עברית מעולה ! ד. א. אני ממש לא משתייך לסערט ויז`ניץ .

חושבת25

New member
במקרה אני מכירה

אני מכירה אישה שהתחתנה עם החסידות הנל והכריחו אותה שם לעשות קרחת אחרת לא יתנו לה להכנס למקווה ותסלח לי הם נראים מאד חסידים בלבוש.אתה עצמך כותב בצורה כוללנית כשאתה אומר שחסידי סערט ויזניץ הם אנשים נחמדים זה פשוט בדיחה לומר דבר כזה על קהילה שלמה.

קליט

New member
ברור שעשיתי הכללה

שהם בהכללה אנשים מיוחדים, ועוזרים איש לרעהו. יש לך סלידה מלבוש חסידי ??

חושבת25

New member
אין לי סלידה מיהודים טובים

תבין זה כמו שיגידו לבחור חסידי אמיתי שאישתו תלך רק עם פאה ועוד קאסטם ארוכה וילדיו ילמדו בחברון או עטרת ובפסח יאכלו שרויה,יהיה לו קשה לקבל זאת.אני לא צריכה לסלוד מבני אדם כדי לא לרצות להכנס למסגרת שלהם.אבל כמו שציינתי כבר אתמול הלבוש הליטאי הרבה יותר יפה בעיני.

למעלה