עג"ה בג"בן

פואד1946

New member
עג"ה בג"בן

אודה לכם אם אקבל את המתכון האסלי של המאכל הטעים שעשוי מבצים וגבינה ..איזו גבינה היא הנכונה? אני זוכר שסבתא שלי היתה מכינה לנו לארוחת בוקר כשהינו לנים אצלה והטעם היה משהוא שעד היום אני מצאווה לו. תודה פואד

סועד

New member
פואד יקר, בביתי זה מאכל כמעט בכל

יום. אין פשוט ממנו. לא חשוב איזה גבינה או כמה סוגים מועכים או גוררים על פומפייה טורפים ביצה או שתיים אפשר להוסיף כפית גדושה של קמח כדי לייצב את הבלילה. מטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן או מרגרינה, הופכים לצד שני לטיגון נוסף, יוצא קריספי וטעים מאד, הכי כייף לאכול עם כוס צ'איי מח'דאר. בתאבון ובהצלחה.

פואד1946

New member
סועד את 10 תודה על המתכון

סועד היקרה תודה רבה רבה ממרחקים על התשובה המהירה כבר מחר בבוקר אני אכין לי את אשר נפשי חשקה וזה זמן ואני רואה שאת ממש עמוד התווך של כל הפורום המכובד. אלפי תודות היי ברוכה פואד

סועד

New member
תודה פואד על המחמאות, קטונתי. תפנה

בכל עניין, ניחנא פיל ח'ידמא. אבל שלחתי לך את ספר המתכונים הבשול העירקי, תוכל למצוא שם מה שנפשך חפצה. שבת שלום וחג שמח. שוש.

ערב טוב פואד 1946 תגובה

ערב טוב לך , עג"ה בג"בן, עושים כך , גבינה מלוחה לא משנה אזה גבינה מרסקים את הגבינה עם מעט מלח אם הגבינה לא מלוחה שמים בצים , תלוי מה כמות הגבינה , שיהיה כמו חביתה , ואז מטגנים , בדיוק כמו חביתה , לשפוח בגודל של המחבת , והופכים בצלחת מטגנים בצד השני וזה מאוד טעים , בתאבון , בידידות מונירה האחת , שבת שלום וחג אילנות שמח , בריאות ואושר ,

פואד1946

New member
מונירה רב תודות על המתכון

למונירה את באמת האחת והמיוחדת. תודה על המתכון ואשמח מאד כבר מחר לנסות ולטעום ממטעמי עירק.

למכללה

New member
הא אשלונכם? עג'ה בג'יבן נהדר ביותר|

עג'ה בג'יבן, מונירה זה טעים סוף עם גווורג, וכמובן לא עם באקסאם בינו ריחי שווייה..

DORIY1

New member
עג' בג'בן

אל תקחו סתם גבינה כלשהי אלא גבינה לבנה ומלוחה קשה כאבן ואז לגרד בפומפיה וכו' כמוסבר לעיל ,ואז מקבלים מעדן שלא מהעולם הזה טעים ומזין לארוחת בוקר חורפית . בתאבון .

סועד

New member
דורי, הגבינה הקשה כמו אבן נמכרת רק

בכפרים הערביים. פעם הכינו אותה פה בדרום במושבים של עולי כורדיסטאן. היום כמעט אין להשיג גבינות כאלה. העג'ה טעימה בכל גבינה, כשהיינו ילדים היינו מכנים את זה "סערה בגבינה" יענו על משקל עג'ה, שהיתה סופת חול שספגנו פה לרוב. הכוונה בנגב. היום זה כבר נדיר, אחרי שהפריחו את השממה והנגב מיושב. חג שמח שוש.

DORIY1

New member
לסועד

זה נכון שאין להשיג אבל איך לייבש ? אפשר בשמש ?

סועד

New member
אפשר להשאיר במקרר בתוך צלחת ללא

עטיפה או כיסוי, להפוך את גוש הגבינה מדי פעם זה לוקח לפחות שבוע ימים , ניסיתי עם גבינת חמד של תנובה. אם תשים בשמש הסיכוי שתחטוף קלקול קיבה בטוח. אני חושבת שהערבים נוהגים להשרות את הגבינה בכמויות של מלח וזה גורם לה להתקשות. בברכה שוש.

lmns

New member
גבינה עירקית הכי מתאימה לעג'ה בג'בן

היום מוכרים אותה בהרבה סופרים. יש גם בקפה-נטו (ברשת) כריך של עג'ה בג'בן - ממליצה לכם לנסות. ממש טעים.

למעלה