תודה על ההזמנה לבקר בכל רפת
אני לא חושבת שיש רפת בצפון הארץ *שלא* ביקרתי בה. ואני מצטערת, אבל אתה טועה. פרה חולבת מסיימת את חייה אחרי מספר המלטות וכמה שנים של חליבה בצורת "שחיטת דחק", שזה אומר שהורגים אותה וזורקים אותה לזבל והביטוח משלם עליה כסף. רק במקרים נדירים מוכרים פרות חולבות לשחיטה. זה בדרך כלל קורה אם הן עדיין צעירות ובריאות ויפות, אבל מסיבה מסוימת לא מסוגלות להמשיך להפיק חלב. אם הפרה לא במצב גופני טוב לשמש כבשר, אף אחד לא יקנה אותה מהמגדל במספיק כסף, ואז, כאמור, עדיף לו לשחוט אותה "שחיטת דחק" ולקבל עליה את הכסף מהביטוח. אני מציעה *לך* לבקר בכל רפת ולראות איך עובדת חליבה, ובמיוחד לשים לב לתהליכי החיטוי שעוברים העטינים. חיטוי לפני חליבה, חיטוי אחרי חליבה (היום יש מוצרים מתוחכמים שעושים את שתי הפעולות בחלק מהרפתות), חיטוי סביבתי, ועוד ועוד ועוד. אני מכירה את אתר אנונימוס, ואני אפילו תומכת בחלק מהמאבקים שלכם, אבל אני לא חושבת שצריך לעשות את זה באמצעות שקרים. מצבן של הפרות החולבות הוא לא הכי טוב בעולם, כמו מצבם של רוב בעלי החיים המספקים לאדם בשר, אבל מצבן הוא *לא* כפי שאתה מתאר אותן. וברור שמדי פעם יש מחלות - זה קורה אצל כל בעל חיים, כולל בני אדם (לא היתה לך אף פעם דלקת?), אבל זה מצב *חריג* ולא מה שקורה ביומיום. ביומיום המגדלים משקיעים המון כדי למנוע מצבים כאלו, והם אכן נמנעים. ואני דווקא כן חושבת שזה קשור לפורום תזונה, כי אין סיבה שאנשים יחשבו שלא כדאי להם לכלול בתפריט שלהם בשר בקר או עטינים או שיפודי ביז או מה שזה לא יהיה מטעמים שאין להם כל אחיזה במציאות. (אני, אגב, לא אוכלת בקר כי זה לא טעים לי.)