עגל זה לא זכר ?

hadasilela

New member
עגל זה לא זכר ?

איזה חלקים של הפרה מכילים הכי פחות כולסטרול ושומנים ? האם חזה עגל זה תמיד חזה של פרה ? כלומר האם עגל זה לא זכר אלא פרה ?

כרמית.

New member
חזה עגל יכול להיות גם חזה עגלה

אם כי ברוב המקרים מה שתקבל יהיה עגל זכר. את העגלות הנקבות בדרך כלל מנצלים לתעשיית החלב והופכים אותן לפרות חולבות. את רוב העגלים הופכים לסטייקים, אם בשלב צעיר (עגל) או בשלב מבוגר (פר/ה).

hadasilela

New member
האתינים הם כל החזה ?

אולי אשמע מטומטמת אבל אין לי את מי לשאול. האם האטינים של הפרה/העגלה הם כל החזה שלה ? והאם החזה הוא זה שמייצר את החלב ולא האתינים ?

אלי ו.

New member
אצל פרות העטינים אינם על החזה

אצל הפרה העטינים נמצאים בין הרגליים האחוריות בעוד החזה נמצא בין הרגליים הקדמיות. אצל נשים השדיים נמצאות באיזור החזה, אצל בעלי חיים אחרים העטינים נמצאים במקומות אחרים. החלב מיוצר בבלוטות החלב שבעטינים כמובן.

hadasilela

New member
העטינים של הפרה בריאים ?

ואני חשבתי בטעות שהחלב מיוצר בחזה. תודה על המידע החשוב. עכשיו אני יודעת במה להתמקד - בעטינים. 1. האם אוכלים את העטינים ? 2. האם בעטינים יש כמות שומנים נמוכה לאכילה כמו שבחזה יש כמות נמוכה ? 3. האם העטינים של הפרה בריאים לאכילה ? - איך הם נחשבים מבחינת בריאות יחסית לחלקים אחרים של הפרה (כמו חזה) ?

ראשית

לפרה ישרק עטין 1 .להבדיל ממינים אחרים. העתין נחשב למעדן,וכן יש בו תכולת שומן גבוהה. בריא?לא יותר או פחות מכל חלק אחר בפרה. אישית אני מעדיף פילה או אנטריקוט צלוי רייר .אבל עדיף שאעצור כאן לפני שיחסמו אותי לנצח.

hadasilela

New member
בעטין יש יותר שומנים ?

לא עשיתי שום דבר רע. אז למה שיחסמו אותך ? אני מאוד מודה לך. אני חשבתי שרמת השומנים בחזה פרה היא בערך אותה רמת שומנים שיש בעטין שלה. אבל אתה אומר שבעטין שלה יש הרבה יותר שומנים ? ואיפה אוכל למצוא איזשהי טבלת ערכים שמציגה את כמות רכיבי המזון (השומנים, הכולסטרול, החלבון והפחמימות) שיש בעטין של פרה ?

אתה רואה מה קורה

כשאתה חושב(אייקון של תוכי מרוט) פעם אחרת פשוט תשאל,זה הרבה יותר קל מלהניח הנחות. [off]כי האייקונים לא עולים במחשב הזה.אדבר עם ....השבוע.

לא עטין,אבל

פרGית בתנור המצרכים: פרGית מרוטת נוצות,שטופה,חתוכה לחלקים ופקוטת עור לימון מלח גס רוטב פלפלים חריפים שיני שום פלפל שחור גרוס גס הכנה -------- לסחוט את הלימון על חלקי הפרGית,לפזר בנדיבות מלח גס,לתבל בשאר המרכיבים. לתת לפרGית לשרות בחומרים 40 דקות בטמפרטורת החדר,או שעה וחצי במקרר. לחמם תנור ל200 מעלות. להכניס את הפרGית לתנור וכסות ברדיד אלומיניום. לאחר 40 דקות להסיר את הכיסוי למשך 10 דקות. להוציא ולאכול עם אורז פראי,ניצני כרובית אפויים בתנור.מלווה ביין לבן יבש. קינוח מומלץ סופלה שוקולד

אלי ו.

New member
יש אנשים שאוכלים עטינים

לכי לכל מסעדה מזרחית ובקשי שיפודי ביז'. עטין הוא נתח שומני יחסית ולכן נחשב לפחות בריא מחלקים פחות שומניים. מצורף אתר באנגלית לערכים תזונתיים. www.nutritiondata.com

One Echoe

New member
רוב העטינים של פרות כיום

מזוהמים וחולים, בעקבות האינטנסיביות שהפרה נמצאת בה, ובעקבות הלחץ המתמיד שלוחץ את העטינים להוציא כמויות אדירות של חלב.

כרמית.

New member
וסימוכין לכך יש לך?

כי אני במקרה מכירה מקרוב את תעשיית גידול הבקר ובעיקר את תעשיית גידול הבקר להפקת החלב, ומה שאתה אומר זה שטויות במיץ עגבניות. א. עטינים של פרות חולבות לא מגיעים לצלחת של אף אחד. מה שמגיע לצלחת זה פרות שגודלו במיוחד כדי להפוך לבשר. פרות חולבות מסיימות את חייהן מבלי להפוך למאכל. למעשה, אין קשר בין תעשיית הבשר לבין תעשיית החלב. ב. מגדלי הבקר משקיעים המון המון המון כסף בהיגיינת העטין, במניעת מסטיטיס (דלקת עטין) ובהקפדה על השמדת מגוון חיידקים המאיימים על בריאות העטין - אם זה במוצרי חיטוי בסיסיים על בסיס יוד ואם זה באמצעות מוצרים מתוחכמים יותר שמשמידים גם את הגורמים למחלת הפה ווהטלפיים, לימפומטוזיס, דבר הבקר, דלקת מידבקת של דרכי הנשימה העליונות (IBR-IPV), ועוד.

One Echoe

New member
שלום כרמית!

אין לך מושג כמה שאת טועה. הקשר בין תעשיית החלב והבשר הוא קשר הדוק ביותר, וכל פרה חולבת סופה בצלחת של מישהו כסטייק. מגדלי הבקר אינם משקיעים כמו שאת חושבת כדי לגרום לעטין להיות בריא. הלחץ על העטין הוא כבד, כיוון שהפרה צריכה לחלוב 30 ליטר ביום, במקום 8 בצורה טבעית(בה העגל יקבל את החלב). העיוות הגנטי שהפרה עברה גם גורם לעטינים שלה להתנפח בצורה נוראית, ולדלקות רציניות בעטינים. את מוזמנת לבקר בכל רפת ולהיווכח בעצמך או להיכנס לקישור שבחתימה שלי.("אנונימוס") ואשמח להמשיך את הדיון במסרים, כי זה לא כ"כ קשור לכאן.

וזה המקום להזכיר את המובן מאליו

אנונימוס הוא מקור מידע אוביקטיבי בדיוק כמו אתר של מועצת הבקר, ובקיצור - לא ממש אתר לקבל ממנו מידע.

כרמית.

New member
תודה על ההזמנה לבקר בכל רפת

אני לא חושבת שיש רפת בצפון הארץ *שלא* ביקרתי בה. ואני מצטערת, אבל אתה טועה. פרה חולבת מסיימת את חייה אחרי מספר המלטות וכמה שנים של חליבה בצורת "שחיטת דחק", שזה אומר שהורגים אותה וזורקים אותה לזבל והביטוח משלם עליה כסף. רק במקרים נדירים מוכרים פרות חולבות לשחיטה. זה בדרך כלל קורה אם הן עדיין צעירות ובריאות ויפות, אבל מסיבה מסוימת לא מסוגלות להמשיך להפיק חלב. אם הפרה לא במצב גופני טוב לשמש כבשר, אף אחד לא יקנה אותה מהמגדל במספיק כסף, ואז, כאמור, עדיף לו לשחוט אותה "שחיטת דחק" ולקבל עליה את הכסף מהביטוח. אני מציעה *לך* לבקר בכל רפת ולראות איך עובדת חליבה, ובמיוחד לשים לב לתהליכי החיטוי שעוברים העטינים. חיטוי לפני חליבה, חיטוי אחרי חליבה (היום יש מוצרים מתוחכמים שעושים את שתי הפעולות בחלק מהרפתות), חיטוי סביבתי, ועוד ועוד ועוד. אני מכירה את אתר אנונימוס, ואני אפילו תומכת בחלק מהמאבקים שלכם, אבל אני לא חושבת שצריך לעשות את זה באמצעות שקרים. מצבן של הפרות החולבות הוא לא הכי טוב בעולם, כמו מצבם של רוב בעלי החיים המספקים לאדם בשר, אבל מצבן הוא *לא* כפי שאתה מתאר אותן. וברור שמדי פעם יש מחלות - זה קורה אצל כל בעל חיים, כולל בני אדם (לא היתה לך אף פעם דלקת?), אבל זה מצב *חריג* ולא מה שקורה ביומיום. ביומיום המגדלים משקיעים המון כדי למנוע מצבים כאלו, והם אכן נמנעים. ואני דווקא כן חושבת שזה קשור לפורום תזונה, כי אין סיבה שאנשים יחשבו שלא כדאי להם לכלול בתפריט שלהם בשר בקר או עטינים או שיפודי ביז או מה שזה לא יהיה מטעמים שאין להם כל אחיזה במציאות. (אני, אגב, לא אוכלת בקר כי זה לא טעים לי.)

למעלה