עגלה נגררת

creth11

New member
בבודאי שייש ואפילו הרבה

הכי חשוב - רישוי וביטוח שאר התקנות - תתן פרטים ותבל מידע כי סתם להתחיל להעתיק לכאן ים תקנות זו עבודת חינם ומיותר.

guya72

New member
תוספת

מה השימוש של העגלה ? עגלה של טרקטור, של משאית, עגלה של רכב פרטי / מסרחי עד 3.5 טון ? אולי מדובר בכלל על עגלה של תינוק ? הערה ל - CRETH11 - למרות שאני מאמין כי לא זאת כוונתו, אם מדובר בעגלה של טרקטור - אין חובת רישוי וביטוח.

creth11

New member
לפי הידוע לי -גם עגלת טרקטור נידרשת ברישוי

וביטוח ובוודאי עם תעלה לכביש אבל גם אם לא תעלה לכביש, לדעתי ולמיטב זיכרוני נידרש רישוי וגם ביטוח.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש כמה סוגים של נגררים שלא חייבים ברישוי

כולל חלק מעגלות הטרקטור, גנרטורים, מכונות נגררות שונות, שלא חייבים ברישוי, במקרה כזה יש לשים עליהם שלט "נגרר ע"י XX-XXX-XX) מעבר לכך לכל נגרר יש רשימת תנאים מי רשאי לגרור אותו ולכל גורר יש רשימת תנאים איזה נגרר הוא רשאי לגרור.

kompy

New member
כל גרור חייב ברישוי

ישנם שני סוגי רישוי - 1. רישוי לגרור עם לוחית צהובה - במכון רישוי. 2. רישוי לגרור עם לוחית שחורה - בוחן של משרד העבודה. השלט "נגרר ע"י רכב מס' X או Y" פשה מן העולם.

סהר דוד

New member
אין על הכביש "עגלה נגררת"

כל רכב שעולה על הכביש חייב להיות מתאים לתקנים, תקנות וחוקים. ה"עגלה" שמושכים אחרי רכב נקראית בלשון החוק "גרור" וחלים עליה כל החוקים של רכב. (אני מוציא מכלל הסבר בשלב זה "מכונה ניידת" ו-"גרור חקלאי" וכו') כלומר- אתה חייב לרכוש גרור אצל ייצרן/יבואן מוסמך ומורשה מטעם משרד התחבורה , או לקנות גרור משומש שכבר נוסע על הכביש. לפי סוג הרכב שלך - הגורר, אתה מוגבל לגרור שמשקלו הכולל לא יעלה על 750 ק"ג. הגרור חייב באגרת רשוי. מבדק תקופתי וביטוח כמו כל רכב אחר. הוא חייב להיות בעל לוחית זיהוי תקנית, בעל מערכת תאורה וסימון כנדרש ועוד דרישות שאין טעם לפרט כאן.

creth11

New member
הניגרר צריך להיות בעל רישוי מתאים

אם הניגרר הינו לציוד כלשהוא צריך להיות בעל רישיון מישרד הרישוי בתוקף+ביטוח חובה בתוקף. ניגרר מורשה הינו מהסוגים הבאים: 1 - ניגרר משומש בעל רישוי בתוקף או כזה שניתן להעביר רישוי כלומר שייך לסוגים 3 או 2 2 - ניגרר שיוצר בארץ ע"י יצרן מורשה ודגם מורשה שהיצרן הוציא לו רישיון נסיעה בכביש ורישויונו בתוקף או ניתן לחידוש 3- ניגרר שיובא לארץ ע"י יבואן מורשה שביצע את כל תהליך הרישוי הנידרש בחוק ורישויונו בתוקף או ניתן לחידוש הרכב הגורר חייב להיות בעל התקן גרירה מתאים ומורשה כלומר רשום ברישיון הרכב כלומר בוצע ע"י מתקין מורשה שהעביר את השינוי מיבנה הנידרש בתקנות יש להקפיד בהתאמת המישקלים של הניגרר והגרור- ברישיון הניגרר מצויין מישקל הכולל מינימאלי של הרכב הגורר וזה צריך להתאים למישקל הכולל של הרכב המיועד לגרירה. לעיתים ברישיון הרכב הגורר יש מיגבלת מישקל גרור לרוב לפי סוג התקן הגרירה, גם סעיף זה צריך להיבדק. בניגרר רחב יש מיגבלת רוחב - לא יעלה על 20 ס"מ מכל צד של הגורר. מומלץ לבצע העברת בעלות מסודרת לניגרר בדיוק כמו לכל רכב ומאותן סיבות. ניגררים ייעודיים כמו משאבת בטון, רתכת וכ"ו אינם נידרשים לרישיון מישרד הרישוי אבל לחילופין נידרש רישוי ייעודי וביטוח (להבנתי לא זו השאלה)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נכון, אבל במקרה כזה אין לגרור לוחית רישוי

ויש לשים שלט "נגרר עי ידי ...."

סהר דוד

New member
איפה כתוב בתקנות

שצריך לשים שלט כזה או אחר? אני לא מכיר. למיטב ידיעתי, אותם גרורים יעודיים, הנראים בתקנות "מכונה נגררת" ,אין שום ציון בתקנות (הידועות לי) שמחייב הצבת שלט.

wil

New member
וואי מגניב

איפה משיגים גרור כזה, בלי מספר, עם צמיגים בדירוג מהירות W?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תקנה 165 לת"ת

. (א) לא ינהג אדם ברכב אלא אם לוחיות-הזיהוי שעליו הן במצב תקין ונקי ומותקנות באופן שניתן להבחין ברשום על גבי הלוחיות לאור היום ובמזג אוויר נאה – (1) ברכב בעל 4 גלגלים או יותר - ממרחק של 40 מטר לפחות; (2) ברכב אחר - ממרחק של 20 מטר לפחות. (ב) לא ינהג אדם ולא ירשה לאחר לנהוג ברכב הרשום בישראל אלא אם הרכב נושא עליו לוחיות זיהוי או סימני היכר מיוחדים שנקבעו לגבי הרכב על ידי רשות הרישוי. כלומר 1. אם נצא מתוך הנחה (לא בדקתי עד הסוף) שהמכונה הנגררת אינה רכב - אז היא מסתירה את מספר הרישוי של הגורר ולכן יש להתקין עליה את מספר הרישוי שלו כדי שיראה. 2. אם המכונה הניידת מוגדרת כרכב הרי היא חייבת לשאת לוחית זיהוי, והיות ואין לה משלה - היא חייבת את הלוחית של הגורר. באכיפה שלי אני מוכן לקבל לוחית עם מספר הגורר ללא חשיבות אם מופיעות בה המילים "נגרר על ידי ..." או לא מופיעות

סהר דוד

New member
מכונה נגררת אינה רכב!

ראה בתקנות התעבורה- הגדרות: ; "מכונה נגררת" - מכונה בין שהיא מופעלת בכוח מיכני ובין אם לאו שאינה מיועדת להובלה ושאינה מסוגלת לנוע בכוח עצמה ומיועדת להיגרר; ובתקנה 91, רשום איך לגרור אותה: 91. (א) לא יגרור אדם מכונה נגררת הפטורה מרישום ורישוי אלא בטרקטור או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 2200 ק"ג או לפי היתר מאת רשות הרישוי. ובתקנה 105, כתוב איך לגרור בזמן תאורה: 105. בכפוף לאמור בתקנה 97, לא יסיע אדם בזמן התאורה מכונה ניידת ולא יגרור מכונה נגררת, אלא אם קבועים בהן מאחוריהן מצד שמאל מחזירור בצבע אדום, או פנס המפיץ אור אדום הנראה לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר, וכן טבלה כאמור בתקנה 383ז(ב). ובתקנה 279 - לגבי רישוי ורישום: . 279 (ב) בעליה של מכונה נגררת וכן מחזיקה פטורים מחובת רישום ומחובת רשיון רכב לפי סעיף 2 לפקודה, אם נתמלא בה האמור בתקנת משנה (א)(2), (3) ו-(4). ומאחר ואינה "רכב" - אין עליה חובת רישום,רישוי ושילוט. בכל מקרה, השלט של "נגרר ע"י..." מתייחס רק לגרירת רכב.

סהר דוד

New member
ושכחתי - אתה צודק בשורה האחרונה שלך..

זה כמו מתקן לאופניים.. אם לוחית הזהוי של הגורר מוסתרת - חייבים לשים עוד אחת מאחורי המכונה הנגררת. - ואת זה אנחנו אוכפים!

למעלה