עגינה ברידינג

oferw1807

New member
אנא ספק כתובת אימייל

מנהל הפורום לא ממש אוהב כשאנחנו מפרסמים פרטים אישיים כגון טלפון... מעביר לך את פרטי בהודעה אישית...
 

mot264

New member
קראתי בעיון רב את המסמך ונראה לי כוונות טובות בידיך אך...

נניח שאכן תהיה עגינה מותרת.
המקום יוצף בכלי שייט והעגינה תהיה ללא פיקוח מסודר.
כל דחפין יביא את כלי השייט ויגרם תוהו ובוהו.
אני מניח שהרספ"ן לא יתן יד למקום שאינו מוסדר עד שמנגנון מרינה לא יקח לרשותו את הניהול.
אני תקוה שלא יהיו מהמשרתים את מרינה תל אביב אלא חברה חדשה לגמרי (מזכיר לכם "תחרות מחירים" ?)
 

רון שלם

New member
עגינה ברידינג

לאורך שש השנים האחרונות עגנו ברידינג ללא כל בעיות בין העוגנים. אנחנו שייטים לא עדר חיות ויודעים איך להסתדר כדי שיהיה מקום לכולם והכל על בסיס העיקרון של מקום פנוי. אנשים נוהגים לעגון לשעה שעתיים ואח"כ להרים עוגן ולהמשיך בהפלגה. לא צריך לראות בעיות היכן שאינן. ממילא, גם בלי הסכמת רספ"ן עוגנים שם בפועל. כל רצוני הוא שלא יהפכו אותנו למפרי חוק ושהדברים יסתדרו על הצד היותר טוב. לשייטי ישראל אין כל יעדי הפלגה ואין שום אופציות נוספות לעגינה זמנית כאורח. צריך לשים לדבר סוף, ביחוד אם זה נראה אפשרי. בזמנו התכתשתי עם רספ"ן על עגינה בקיסריה. אירגנתי הפגנה בים מול הנמל העתיק של קיסריה. מרספ"ן הבטיחו להקים מזח צף לעגינת יום. הבטיחו ולא קיימו. אחרי רידינג יבוא תורה של קיסריה.

בברכת הים,
רון שלם
 

mot264

New member
יפה מאד, בהצלחה!

רוב נמל לרנקה עם מזח צף, אין סיבה שגם ישראל לא ישתמשו באותה דרך
 
צריך גם לטפל בנושא העגינה בעכו...

למה כלי שייט שנכנס לשעה או שעתיים,על מנת להצטייד בחומוס.צריך לשלם 50 ש"ח עבור העגינה. זו שערוריה!(עגינה ליממה עולה שם 70 ש"ח.)
 

מטש2

New member
פיקוח מסודר? אצלנו? לא ממש צריך.

איזורי ההפלגה הנפוצים בעולם (יוון, טורקיה, קרואטיה וכו') מלאים במפרצים עם מקום מוגבל, וקורה לא פעם שאין מקום לסירה נוספת. לשמחתנו חלק גדול מהם נשארים בלי "מנגנון מרינה שלוקח את הניהול" ואין שם תוהו ובוהו. אין שום סיבה למנות חברה מסחרית חדשה שתיגבה כסף מהשייטים בלי לתת תמורה.

אבל היזם שישים ברידינג רציף צף, עם או בלי אישור, ויפתח מסעדה - בסיגנון הרציפים שצומחים בטורקיה כמו פטריות - יבורך.
 

רון שלם

New member
עגינה ברידינג

חברים יקרים. אנא אל תהיו אדישים. דופקים אתכם, פוגעים בזכויות שלכם, לוקחים מכם. הגידו די!! לרשויות. השייט לא מוגבל רק לתחרויות ולהפלגות חו"ל. היומיום שלנו הוא כאן מידי יום ביומו. אל תוותרו תילחמו. הצטרפו למאבק על רידינג. ואחרי רידינג - קיסריה !! הצטרפו לעצומה. זה באינטרס של כולנו. שילחו שמות, מס' ת.ז. כתובות וטלפונים. רצוי גם שיוך למועדון.

רון שלם.
[email protected]
 

danielia1

New member
אם המים לקירור נכנסים מהבריכה הזו, אמנה אותך לאחראי בטיחות

בחח"י במתקן ואז אתה תסלק את כולם מהבריכה.
 

ז ו ז ו

New member
התבלבלת.
חופש העיסוק מדבר על עבודה ופרנסה...

 

רון שלם

New member
לא התבלבלתי

וגם לא טעיתי. חופש העיסוק הינו החופש לעסוק ולא רק החופש להתפרנס. החופש לגלוש, החופש להטיס עפיפונים, ועוד רבים. חלק מהעיסוקים הוגבלו ע"י המחוקק כטעוני רישיון, כך למשל השטת כלי שייט מנועי שהנגזרות ממנו הם גם החופש לעשות דרך בים, להכנס למקומות בים עד 300 מ' מהחוף, החופש לעגון היכן שנרצה והחופש לעשות כל פעולה הקשורה בשייט.
 

ז ו ז ו

New member
התבלבלת לגמרי. טול קורה מבין עינייך: חוק יסוד: חופש העיסוק

חוק יסוד: חופש העיסוק הוא חוק יסוד שנועד להגן על חופש העיסוק, כלומר על זכותו של אדם לעסוק בכל עיסוק, מקצוע או משלח יד.
הוא אחד מחוקי היסוד ועוסק רק בענייני פרנסה ועבודה.

אינך יכול גם לטעון שרידינג פתוח לשייט לקהל הרחב. כשם שאינך יכול להגיע לנתב"ג וסביבתו ולהפריח שם עפיפונים. יש תקנה ספציפית בעניין זה. כך בכל מקום בעולם.

אל תגרור למהומה ותטעה מי שאינם משפטנים.
 

רון שלם

New member
עגינה ברידינג

אדון זוזו היקר, אתה מוזמן להראות לנו איזה סעיף בחוק יסוד חופש העיסוק מגביל את מטרת החוק לענייני פרנסה בלבד. דוגמאת העפיפונים שלך אינו ישימה כאן. מתאימה אולי לסיפורים של רומן גארי. מעבר לזה מעולם לא שמעת ממני ולא קראת מפרי עטי הוראות או הצעות כאלה או אחרות. פרשתי בפני השייטים את המצב המשפטי והעובדתי השורר ברידינג ואת מסקנותי. אני מוביל מחאה כנגד הכוונה והנסיון לגזול מאיתנו את האפשרות לעגון במקום. רוצה תצטרף, לא רוצה אל תצטרף.
 
למעלה